ЛОНДОН - 14

• 35 023
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за разяснението за градския транспорт! Как се доказва на колко години е детето? Питам, защото не мислех да нося паспортите с нас.
Ако има вариант за билети може би ще предпочета билети и на мен няма да ми е ок да плащам с банковата карта. В Холандия съм ползвала една карта, която пълниш с пари и после чекираш. Предполагам тази ойстер е подобна.
Ние преди Хари обмисляме да пием едно кафе на Скай Гардън ако успеем да запазим места. Всеки път, като влезна в сайта няма. Не знам кога ги пускат.

# 61
Билетите за Sky Garden ти пускат във вторник. Сега има за от 25 до 29 септември.
Следващата седмица ще пуснат за началото на октомври и т.н.
https://tickets.skygarden.london/WebStore/shop/viewitems.aspx?cg … yGarden&c=Tickets

# 62
Благодаря за разяснението за градския транспорт! Как се доказва на колко години е детето? Питам, защото не мислех да нося паспортите с нас.
Ако има вариант за билети може би ще предпочета билети и на мен няма да ми е ок да плащам с банковата карта. В Холандия съм ползвала една карта, която пълниш с пари и после чекираш. Предполагам тази ойстер е подобна.
Ние преди Хари обмисляме да пием едно кафе на Скай Гардън ако успеем да запазим места. Всеки път, като влезна в сайта няма. Не знам кога ги пускат.

От моя опит не се доказва, казваш и ти вярват. Ако не искаш да ползваш банкова карта - ойстъра се зарежда с пари и после пътуваш с него. Добре е да си направиш сметката колко ще изхарчиш, преди можеше да върнеш картата и ти връщат остатъка в нея и депозита, но вече не може.

# 63
Здравейте, за моите дати вече няма билети за Sky Garden - има ли възможност да се влезе без предварително резвервиран билет?
И още едно питане - някой пътувал ли е за един ден до Оксфорд или Кембридж? Има ли какво да се види? В самите университети може ли да се влезне?
Благодаря за всяка информация!

# 64
И до Окфорд и до Кеймбридж може да се отиде от Лондон за ден. Ходила съм само в Кеймбридж. Градчето е малко и приятно. Има река, по която може да се направи разходка с лодка. От там се виждат вътрешните дворове/градини на университетите. В самите университети може да се влиза, ако няма занятия. Има такса и преди 5-6 години беше околко 15-17 паунда.
Дъщеря ми ходи след това до Оксфорд и каза, че ѝ е харесал много повече. Града бил по-голям и по-красив според нея.

За Sky Garden не мога да кажа. Не съм ходила там.

# 65
Ние бяхме в Кембридж. Лесно и бързо достъпен е. Изпуснахме работното време за влизане в най-известния им колеж. Разходихме се с лодка и научихме много любопитни факти от водача ни. Изкарахме много приятен ден, ала не е нещо невиждано и незабравимо.
Друг вариант за еднодневна разхока ни беше Кентърбъри. Не знам дали не беше по-добър вариант. Може някой друг да сподели...🙂

# 66
На мен Кентърбъри определено ми хареса много повече от Кеймбридж. Катедралата е много красива, уличките са малки и много приятни за разходка. Около града има римски крепостни стени, по които може да се разходите. Имаше и музей на Кентърбърийските разкази, но нямам лични впечатлиния от него. Компанията отказа да влизаме в музеи Simple Smile

# 67
  • София
Един ден е достатъчен и за Оксфорд - много красиво градче! Аз бях очарована от разходката там - красиви стари сгради, реката с каменни мостчета, даже старият затвор изглеждаше впечатляващо и .... веднага се усеща наличието на много млади хора. На връщане слезнахме след 2-3 спирки - не помня името на гарата, имаше голям търговски център с магазини на големите модни марки и добре го овършахме предновогодишно Smiley

# 68
  • Варна
На връщане слезнахме след 2-3 спирки - не помня името на гарата, имаше голям търговски център с магазини на големите модни марки и добре го овършахме предновогодишно Smiley

Най-вероятно сте ходили в Бистър вилидж / Bicester village /, той е попътно от Оксфорд към Лондон.

За Sky Garden , скоро бях писала за Horizon 22 https://horizon22.co.uk/ , пак е обзорна площадка, по-високо е от Скай гардън и е съвсем близо до там. Ние влязохме без резервация, на място имаше лист с баркод, който сканирахме, попълнихме някакви данни и ни пуснаха . Потребителка също беше писала след това, че са влезли по същия начин. Пробвайте.

# 69
Нас в Хоризонта не ни пуснаха без резервация, защото всичко било запълнено.. и го бях оставила за последният ни цял ден в Лондон и се прецакахме.

# 70
  • София
Здравейте!
Това лято със семейството ми се насладихме на 4-дневно пътуване до Лондон с основната цел да посетим Студиата на Хари Потър. Виждам, че в темата има доста хора, които тепърва ще се насладят на това приключение, а и не само. Времето, прекарано в този град, никога не стига, за да разгледаш всичко от един път. Затова преди да тръгнем, направих основен план в кой ден къде да отидем и какво да разгледаме. Имахме уникален късмет с прогнозата за времето, защото и една капка дъжд не видяхме - само слънце и приятна за разходки температура от 25-28 градуса.

Първо ще уточня, че нашето семейство включва тийнейджър (16г.) и цялото ни пътуване беше обусловено от неговите интереси. И още едно уточнение - пътувахме през туристическа агенция, която се погрижи за самолетните билети, трансфера летище-хотел-летище, организацията и билетите за самия Harry Potter Tour и резервацията в хотела за 3 нощувки, с включена закуска (страхотна между другото!). За хотела ни дадоха три варианта, от които да си изберем. Спряхме се на Royal National Hotel, който е с перфектна локация в центъра на Лондон. Съвсем близо до хотела, на пешеходно разстояние е Британският музей. Срещу входа на хотела има кафене и пъб.

Няколко бързи съвета преди пътуването:
1. Купете си 2-3 адаптера за електрическата им мрежа. Ето така изглеждат:
Скрит текст:

Можете и на летището да си купите, но задължително се снабдете с тях!
2. Външни батерии за зареждане на телефоните! Ние бяхме трима души с две батерии, като едната решихме да я купим на летището и се оказа от изключителна полза. Все пак обикаляш по цял ден и снимаш като луд с телефона, какъвто и да ти е той, няма как да издържи "натоварването". Така че - външна батерия в чантата е перфектното решение. И USB-кабел естествено за нея.
3. Всеки от пътуващите да има собствена дебитна карта. Ако е вкарана в телефонния Wallet, още по-добре, защото е по-сигурно и по-бързо от това да вадиш самата пластика всеки път. Най-евтиният вариант за пътуване с метрото е с дебитна карта. Цъкаш на влизане; пътуващ, колкото пътуваш, можеш да сменяш линии долу, но на излизане пак цъкаш със същата карта. Затова казвам, че всеки член на групата/семейството трябва да има собствена такава. Това ни го обясни, (може би единствената native британка, която срещнахме), служителка на метрото. Освен това буквално навсякъде се плаща с карта, което за мен лично е най-удобният вариант.

Ден 1:
Пристигане с много ранен полет. Бяхме пред хотела в 10:30ч., като настаняването е от 14:00, както е в повечето хотели. Самият хотел беше чист, стаите комфортни, има смесители за водата на мивката и душа в банята; за ваната са двата отделни крана.
Та, оставихме си багажа на гардероб в хотела, пихме по едно кафе отсреща и се отправихме с метрото до първото Must To See, а именно Stanford Bridge - стадиона на ФК Челси (хлапето ни е заклет фен!).
Stanford Bridge
Скрит текст:
По-малък е от нашия "Васил Левски", но безупречно поддържан. На входа двама полицаи проверяват чантите за оръжие. Има музей там, в който синът влезна сам. Обиколката му продължи два часа и половина, като след музея, са влезнали на самия стадион, разгледали са навсякъде. С осигурен гид на място. Обиколката приключва вътре в магазина за фен артикули. Там можеш да си поръчаш да ти брандират тениска с име и номер по избор. Чакаш един час, за да ти я изработят. Този един час ние го оползотворихме в хубав, класически обяд с fish 'n' chips в заведението, в което преди не-знам-си-колко-години е бил създаден ФК Челси. Това е заведението и се намира съвсем близо до стадиона:

След стадиона се прибрахме и спахме, защото бяхме като пребити, бяхме станали в 4:00ч. наше време за полета. Вечеряхме в заведение близо до хотела - препоръчвам "Nonna Selena", италиански ресторант.

Ден 2:
Голямото ходене!
Слезнахме с метрото на Charing Cross, която е най-близо до Площад Трафалгар. Там се намира фантастичната статуя на адмирал Нелсън. В района се намират National Portrait Gallery и Лондонска национална галерия, до където ние не отидохме, а се спуснахме надолу по Parliament St по посока Big Ben. В този участък се намира Whitehall, където са конните пазачи. В близост може да се види Horse Guards Parade, но трябва да се провери в кои дни и в какъв час се прави. Ние пропуснахме. В същия район също се намира тайното подземно седалище, където премиерът Уинстън Чърчил е живял и работил по време на Втората световна война, нарича се Churchill War Rooms. Още малко надолу по същата улица се стига до Биг Бен и до Уестминстърския мост, през който пресякохме реката. От другата ѝ страна са струпани през две крачки много интересни неща.
Скрит текст:

The Paddington Bear Experience
https://paddingtonbearexperience.com/
Скрит текст:
Неочаквано за мен тийнът беше непоклатим в желанието си да влезне точно там. И въпреки че е за доста по-малки деца, направено е невероятно и всички се забавлявахме страхотно. Снимането вътре е забранено, защото така би се развалила цялата магия. Но ако имате дете на 5-6-7 г., не пропускайте това място! Дори бих го препоръчала повече от Shrek Experience, (в който не влезнахме), което е само на няколко метра по-натам, защото Paddington е британско мече.

В този участък се намира Аквариумът, както и The London Dungeon, където актьори и тематични атракциони, пресъздават страховити истории от миналото на Лондон. Тези двете съм си ги отбелязала за следващия път да ги посетим.
И стигаме по тази алея до London Eye и прекрасната въртележка в близост до него.
Скрит текст:

Оттам през друг мост пресякохме обратно реката и влезнахме в Парк Св. Джеймс, по посока на Бъкингамския дворец и паметника на Кралица Виктория. Паркът сам по себе си е приказен - патенца, пеликани, лебеди... Излезнахме от там, като минахме през Wellington Arch, по улица Пикадили, където се намира Hard Rock Caffe, за съжаление нямаше места и пропуснахме. И си взехме метрото от станция Green Park обратно за хотела.
Този ден бяхме извървяли около 17 км.

Ден 3:
Harry Potter Tour
Няма да спойлвам! Това се изживява, то не се разказва! Само няколко съвета ще дам.
Скрит текст:
1. Не планирайте никакви други посещения в този ден! Няма да сте в състояние. До самото WB-студио се пътува около час и половина, като автобусите тръгват обичайно от King's Cross. Нашият тръгваше в 11:30 и към 13:00 бяхме там. Заминаването му обратно от Студиото към King's Cross беше в 17:30. И не, НЕ стигат тези 4 часа, които си вътре, за да успееш абсолютно всичко да видиш. Най-големият "крадец" на време там са опашките, за да влезнеш на определени места. Например, ако искаш да се качиш вътре в Хогуортс Експрес, чакаш. Ако искаш да влезнеш вътре в Greenhouse, чакаш и т.н. Ние не чакахме на няколко места, просто защото нямаше да ни стигне времето.
2. На истинската гара King's Cross не чакайте опашката да се снимате пред вградената в стената количка. В Студиото има няколко такива вградени колички и много по бързо ще си направите тези снимки. Също така, няма никакъв смисъл да влизате в магазина, който е на King's Cross. Едно на ръка, че е страшна навалица, второ - в Студиото магазинът е много по-голям и с много повече неща. А самият Tour, подобно на стадиона на Челси и на много други подобни места, свършва вътре в магазина.
3. Не чакайте пред кафето, където се продава Butterbeer! Там навалицата е страшна и ще изгубите и без това ценното време за разглеждане. Butterbeer се продава на стекчета и в магазина - ние от там си купихме и пак опитахме напитката.
4. Оставете си максимално от финансовите средства за този ден! Поне ние така направихме и си купихме страхотни неща, които да са ни спомен. Посещението на платени музеи и атракционни със сигурност ще ги направим друг път, като ходим в Лондон, но Harry Potter Tour е веднъж!

Ден 4:
Водеше ни се, че е ден за заминаване, но тъй като полетът ни беше чак в 22:00, спечелихме още обикаляне.
Отидохме на планирано от нас посещение на Baker Street - как в Лондон без Шерлок Холмс? Заслужава си! И там има магазин, да не си помислите, че няма? Книги, сувенири, шапки, музикални кутии и много, и много.
Sherlock Holmes Museum
След това решихме, тъй и тъй ще си чакаме колата за летището, да сме в района на хотела, т.е. да отидем до Британския музей. Не ни се получи, тъй като там бяха паркирани поне 15 автобуса и цялото множество от тях чакаше на опашка, за да влезне. После разбрах, че е възможно да си букнеш час за влизане. Така че проверете и това ако твърдо сте решили да разгледате музея. А навалица от хора винаги ще има там, тъй като държавните музеи са безплатни и всичко де що е турист иска да ги посети.

Това е много "накратко" от мен.
Пожелавам на всеки да си причини такова пътуване поне веднъж в живота!
Емоцията е неповторима и незабравима!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 23:38 от Kally May

# 71
Много полезна и подробна информация от последния пост! Благодаря.
Аз четох доста от темите защото съм в търсене на хотел, но е невъзможно да се изчете всичко. Доколкото се ориентирах масово се настанява около Kings Cross. И сега тук идва моят проблем. Мъжът ми предлага Holiday Inn в Stratfort. Живял е там преди време и сякаш си е наумил да сме в този район. Има ли му нещо на Stratfort? Трябва ли за нещо да се притесняваме?
Виждам, че там има и Ibis.
Почти не се препоръчват хотели ли се споменават много рядко. Ако някой може да препоръча ще съм благодарна.

# 72
Нищо му няма. Далече е от централен Лондон, но пък има удобен транспорт.
Какво те притеснява?
И как реши, че масово се предпочита района около Кингс Крос? Там е такава лудница, аз не бих отседнала в този район.

# 73
Нищо му няма. Далече е от централен Лондон, но пък има удобен транспорт.
Какво те притеснява?
И как реши, че масово се предпочита района около Кингс Крос? Там е такава лудница, аз не бих отседнала в този район.
Не познавам непредпочитаните (разбирай опасни, неприветливи) квартали и не знам дали не е такъв. За това питам.
От това, което четох като препоръки за хотели оставам с това впечатление.

# 74
Стратфорд не е за туристическа цел, далече си е. Иначе и аз не го харесвам като квартал, вечер има доста съмнителни типове по улиците.

Препоръчвам няколко хотела в централни части, близо до туристическите забележителности, метрото и автобусни спирки, с хубави закуски и много чисти и спретнати:

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g186338-d555057-Reviews … ndon_England.html

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g186338-d193142-Reviews … ndon_England.html
https://www.signaturelondon.com/
https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-london/best-wes … tyCode.83683.html
https://www.the-belgrave.com/

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 09:18 от Chonsi

Общи условия

Активация на акаунт