ЛОНДОН - 14

• 35 133
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Няма никакъв смисъл да се губи време в магазина на King's Cross, нито да се чака за снимка при вградената количка там, при положение, че предстои посещение в Студиата на Хари Потър. Самата обиколка на Студиата завършва в огромен магазин, с много повече артикули, отколкото малкото магазинче на King's Cross. А относно вградената количка, пак в Студиата има поне 5-6 колички, където може да се снимате без да чакате огромни опашки. Един ден за Студиата не е много, тъй като от центъра на Лондон е час и половина пътуване в посока. После 4 часа в самите Студиа. Това прави общо 7 часа, почти цял работен ден. 12-годишните малчугани ще изкапят и със сигурност няма да имат сили за нищо друго. Моето на 16г., като се прибрахме, имаше сили само за вечерята и да се добере до леглото.

# 256
Oт Euston до Watford Junction влакът пътува 20-30 мин.
От Watford Junction автобусът тръгва на 1/2 час и пътува 10 мин. до студиото.
Сумарно пътуването от Лондон е най-много час. Щом часът ви е 16:30, ще тръгнете от Euston около 15 ч. Така че в никой случай няма да отнеме цял ден.
До 15 часа имате предостатъчно време за разходка

# 257
Вече е писано, първият ден е голяма част от Лондон за няколко часа. Напълно нереализируеми, освен ако не притичвате от локация до локация без да броим музеите. Винаги си давайте и няколко часа за непредвидени неща, които могат да се случат.
Проветете добре разстоянията, изберете си приоритетите и приемете, че става дума за огромен град с големи разстояния и безкраен избор.

# 258
Аз ви предлагам да решите да видите по 1 нещо всеки ден. Пак ще отидете и ще видите още неща.Все пак сте е деца и е хубаво да им останат приятни спомени. Вижте магазина на бонбоните М§М, Лего магазина срещу тях или нещо друго, което ще им хареса. Останалата част от деня изкарайте приятно някъде на закрито, че февруари ще е студено.

# 259
Ако ще гледате музеи както трябва, бройте по един голям (natural history, British, tower, Хари Потър студиото) на ден. Ако прехвърчате набързо, може да сложите още една-две неща да видите отвън.
Ако имате време и интерес, в музеи като ест. история и британския има какво да се види и за повече от един ден.

# 260
Моят съвет е да действате според вашето семейство и вашите навици. При нас такова програмиране, с точни часове и разграфено кой ден какво се посещава изобщо не работи. Не желаем да се стресираме и да хвърчим от едно място на друго, защото такава ни е програмата. Имаме едно дете на 12.
Идеята на посещението ни беше да се потопим в атмосферата и да изживеем Лондон в цялото му разнообразие. Не сме фенове на Хари Потър, Лего сме виждали достатъчно и решихме да направим един тур, с който просто да изживеем и разгледаме колкото можем повече. За музеите се разбрахме, че ще направим отделно пътуване и ще отделим достатъчно време за всеки. Идеята ни беше да посетим основни забележителности, но да имаме възможност и просто да се разходим по уличките. Видяхме Биг Бен, Бъгингамски дворец, Tower of London, London Bridge, Trafalgar Square, Downing Street, качихме се на London Eye (единствено за него купихме билети предната вечер). Къде и кога ще ходим решавахме според времето и настроението ни. Да се качиш на окото в най-мъгливия ден само защото имаш билети не е най-доброто решение.
Разходихме се в китайския квартал, ходихме до Camden Market, разхождахме се из Canary warf, Oxford Street, ходихме търговския център Westfield в Stratford, ходихме на една от най-сниманите в инстаграм малки улички. Свободната програма ни даваше възможност да ходим на момента където ни се иска, да сядаме спонтанно някъде за кафе или да кривваме на някъде ако ни се стори интересно без да се стресираме, че гоним план. Ядохме дори в Хепи 🙃 Имаме повече снимки от малки и слънчеви улички отколкото от туристическите навалици.
Хубаво време на всички и незабравими спомени!

# 261
Аз писах преди месец в темата за студиото и музейте. Можете да се опитате да отидете и по-рано в същия ден и ако няма много хора за по-ранния час ви пускат. Ние влезнахме в 1, преди студиото си направихме разходка по Милениум бридж (има го във филмите) с гледка към Тауър. От катедралата Св. Петър може спокойно да направите 1/2 часа разходка до Тауър бридж. Районът покрай реката много ми хареса, съжалих че трябваше да тръгваме за студиата. Също има 2 влака за Уотфорд - бърз за 30 мин и бавен, питайте преди да се качите да не хванете бавния.
Ден 1 е много оптимистичен, преценете какво искате да видите и отрежете програмата. Също ако сте през уикенд, предвидете време за придвижване. Ние случихме на огромни тълпи от хора в метрото в съботата след природонаучния музей, едва се добрахме до лондонското око навреме.

# 262
  • Milano
Здравейте!
Някоя дама с различна фамилия от детето си да е летяла сама до Лондон, по-специално Хийтроу?
Открих това:

Да са ви искали някакви документи да доказвате, че сте родител?

# 263
Дори и на никого досега да не се случвало, не е лошо да се застраховате с едно копие на акта за раждане.

# 264
Здравейте!
Някоя дама с различна фамилия от детето си да е летяла сама до Лондон, по-специално Хийтроу?
Открих това:

Да са ви искали някакви документи да доказвате, че сте родител?
Ние сме с различни фамилии и летим сами, но не до Лондон. Случвало се е да ме питат. Нося си копие от многоезичния акт за раждане и имам също декларация за съгласие от бащата. Те винаги могат да направят справка, но ще отнеме време. На твое място бих носила многоезичен акт за раждане. Немските власти признават и ръчно написана декларация за съгласие с прикачено към нея копие на личната карта на другия родител. За още по-голямо спокойствие може и такова да си вземеш.

# 265
  • и аз незнам къде
Искам да попитам, защото съм в чудесна. Резервирах посещение на Британския музей за 26.01. Получих имейл с номера на резервацията в който пише скоро да очаквам на PDF билета. До тук добре, но резервацията е от 23.11 и все още нямам нищо. Имате ли представа кал стой въпроса? И дали изобщо ще получа нещо и ще може ли да влезем?

# 266
Проверихте ли в спам папката? Но дори и да не изпратят билета по някаква причина, в музея не може ли да се влезе без резервация, при условие че входът е свободен?

# 267
  • София
...в музея не може ли да се влезе без резервация, при условие че входът е свободен?
Може, но именно, защото входът е свободен обикновено опашката от организирани групи туристи отпред, чакащи да влезнат, е колосална. Когато отидох да посетя музея, без да знам, че може да резервирам предварително, имаше поне 10 спрели автобуса на улицата и цялото множество беше пред музея. Отказах се да чакам. Следващият път ще съм по-предвидлива - с резервация.

# 268
В края на януари може и да няма дълги опашки, а и предполагам, че нещата са доста организирани и бързо се влиза.

Моят опит е от природонаучния музей и въпреки че беше пълно с хора, не ми се наложи да чакам изобщо.

# 269
Бяхме без резервация в началото на ноември. Опашката изглеждаше огромна, но вървеше много бързо, едва ли сме чакали повече от 10-ина минути. Всъщност се минава проверка за сигурност, която няма как да избегнете, дори да сте с резервация. Ние бяхме без багаж, само с моята дамска чанта и минахме почти транзитно.

Общи условия

Активация на акаунт