ЛОНДОН - 14

• 35 003
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Тук открих някаква оферта:
https://www.daysoutguide.co.uk/westminster-abbey
Два билета за възрастни на цената на един, но не мога да се ориентирам трябва ли да представяме някакъв документ за ползване на National Rail. Ориентирах се. Трябва да имам валиден билет за деня за Rail-а.
Също така важи само за билети, закупени на място и се притеснявам съществува ли риск като отидем, да няма билети.

# 676
Тук открих някаква оферта:
https://www.daysoutguide.co.uk/westminster-abbey
Два билета за възрастни на цената на един, но не мога да се ориентирам трябва ли да представяме някакъв документ за ползване на National Rail. Ориентирах се. Трябва да имам валиден билет за деня за Rail-а.
Също така важи само за билети, закупени на място и се притеснявам съществува ли риск като отидем, да няма билети.
Трябва да представите самия билет. На мен ми го искаха на няколко места, на други не. Като им отворите сайта, има за всичко, което искате да ползвате инструкции.  Някои могат онлайн, други не. Аз за всичко си взех билетите електронно предварително, никъде не държаха за точен слот, на tower bridge отидохме с два часа закъснение. Пак електронно можеше да сменим дори и деня.

Аз го имах билтът за влак разпечатан за всеки случай, трябва да има логото.

# 677
  • у нас
Абатството си заслужава, дори и съкровищницата, за която вътре се плаща 5£, за да се изкачите до горе. То и затова се вият постоянни опашки отвън. Изкарахме над 3 часа. Има билет дете до 16 г вкл+възрастен. Бонус е безплатния аудио и визуален тур.

# 678
Здравейте къде да букна в Лондон нощувки. Да са на хубаво място, верига хотели?
Търся и трансфер, българин от летище до хотела.

# 679
  • София
Здравейте.
Може ли да плащам в транспорта директно с кредитна/дебитна карта, без да купувам Oyster card? Четох, че пак като достигнеш лимита за деня, спира да таксува.
Другият въпрос е за дете на 6 години - трябва ли някакъв документ за пътуване в градския транспорт (билет, карта) - освен примерно паспорт, който да покажа при евентуална проверка.
Благодаря!

# 680
zazu1,мога да отговоря на първия въпрос. Да, може директно да се плаща с карта, ние през телефона плащаме, и да, като се достигне лимитът, спира да таксува.

# 681
За детето, вероятно е добре да имате паспорт с вас, но на нас никога не са ни искали. Иначе не ви трябва нищо, отварят на ръка вратите за инвалидни колички.

# 682
Да, аз всеки път с дебитната плащам за транспорта.
Днес в Лондон е 12 градуса, порой.

# 683
Здравейте къде да букна в Лондон нощувки. Да са на хубаво място, верига хотели?
Търся и трансфер, българин от летище до хотела.
Бюджетни са Ibis и имат хубави локации в 1ва зона, разгледайте ги.

# 684
  • Berlin
Имаме полети за средата на август за Лондон, надявам се да не умрем от жега.Sweat Smile
Може ли да ме упътите къде да чета за билети/карти за транспорт, срещала съм мнения за карти Oyster, но те са много видове в сайта на ТФЛ, кой по-точно ни трябва, може ли да кандидатстваме за тези детските напр. със снимка?
Къде има много туристи/опашки? Децата не са фенове на много обикаляне и обмислям 1 до 2 основни забележителности на ден, за да имаме време и да не бързаме, другото - каквото видим по пътя. То е ясно, че няма да можем да видим всичко, но ще се опитам да им избера по-интересни за тях неща. Аз напр. съм си сложила в списъка Кристи'с и Саачи галерия, но отсега знам, че няма да ме огрее.Satisfied Къде е по-спокойно за отсядане в центъра - Кенсингтън, Падингтън, Челси, Bloomsbury?

# 685
За транспорта безконтактни банкови карти най-лесно и евтино. Деца под 11 безплатно. Над 11 или с картите на пълна цена, или купувате ойстър и на гише им казвате да сложат young visitor discount и ще са на половин цена.

# 686
Когато си купите Oyster Card вие зареждате картата с какъвто искате кредит, който ще бъде дебитиран постепенно в зависимост от пътуванията.
В сравнение с обикновената кредитна карта, Oyster Card няма предимство за туристите. Напротив, ще платите повече поради покупната цена на самата карта от 5 GBP.

За хотели лично аз препоръчвам Кенсингтън, Мерилебон и Падингтън, близо до централните части, много видове транспорт, а и на пешеходно разстояние има какво да се види и обиколи.

Иначе за времето няма смисъл да се притеснявате, август месец няма да е повече от 20-25 градуса, а и много често вече започват валежните есенни дни. Даже бих казала, че е доста приятно време за посещение, но лично аз мразя жегата.

# 687
  • Berlin
Благодаря! Над 11г. са децата, т.е. и за тях плащаме. Сега следва тъп въпрос, но аз напр. може ли с една карта да седя и да маркирам на всички нас, докато се изредим да влезем в метро/автобус? Laughing Освен това във Валенсия така маркирах в автобуса картата да си платя, обаче в приложението на банката ми се появиха тия "билети" няколко дни, след като се прибрах оттам, как доказвам, че съм платила?
Времето ще го гледам до последно май... мислех да не взимам якета.

# 688
  • у нас
Abs, в Лондон всеки се маркира с отделна карта.

# 689
За всеки трябва карта. Не знам как се доказва, с картата трябва да е. Никога не са ме проверявали

Общи условия

Активация на акаунт