Мило,кръгло ми коремче, я кажи - на топличко си скрило най-хубавото ЮНаЧЕ, нали?

• 20 758
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
Кетката,zабравих да ви питам...явно вие полzвате теzи сгъваеми ко6арки вместо детски легла,така ли? newsm78 В такова ли спи бебето преz цялото време.Тук ги продават само като алтернатива zа пътуване.И са доста евтини...Ето например един комплект zа пътуване от 5 части zа 100 евро http://babybutt.erwinmueller.at/eshop/bild.php?bild=BB09_501&bild_ew=gr .

# 181
Честита Баба Марта!
Пожелавам ви да сте живи и здрави,румени и червени.
Много сте исписали момичета за няколко дена.Ние с мъжа ми бяхме на село времето го позволяваше.Благодаря на мамите с опит за инфото относно количките.Когато решим ще ги имам в предвид.
Eli4ko,честита ти сватба.Пожелавам ви един много,много дълъг семеен и щастлив живот,да се обичате повече и повече.А през юни да ви радва една  малка сладурана.И дано всичко лошо минава и заминава.
Reni82- мила, видях, че и ти имаш анемия- какво пиеш, как се чувстваш, правила ли си такива изследвания за таласемия?
Blues за пръв път чувам за таласемия.В началото на бременоста хемоглобинът ми беше 102 и докито ми изписа да пия Tardyferon каза ми като ги изпия да ги спра.Сега пак тях ми изписа но вече до края на бременоста да ги пия.Искам да ви попитам на какъв период от врема ходите при лекарите си?Трябва ли да се правят често изследвания.Аз ходя веднъж месечно и досега докито ми е пуснала два пъти изследвания.
Silvadqu надявам се че вече си се приборила с грипа.
Лек ден момичета.

# 182
[color=red]ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!!![/color]нека сме здрави и ние и нашите малки бебчета!!!!!
аз днес съм по-добре,вече нямам температура,но вчера бешв някакъв кошмар Cryговорих с моя лекър,който се опита да ме успокои,че температурата под 38 градуса не била опасна и не се налагало да се пие нищо,след минаване на тая граница от 38 можело да се приема вече нещо(парацетамол или антибиотик някакъв и аз не разбрах точно какъв)естествено ако температурата на по ранен етап не била придружена с кашлица и силни болки в гърлото.
аз обаче да ви кажа,за тези два дена през които имах температура съм изпила общо 4 парацетамола(По два на ден)иначе няма как Confusedне свалях пустата температура,а се притеснявам много за бебчо,имах 37.8 ,дали е опасно или да вярвам да доки????вие какво ще кажете?защото сега след разговора си с него си мисля че не е трябвало да пия!!!дано да няма друг път,но все пак да зная,какво да правя ако се случи пак!!!вашите лекари какво казват относно тези състояния?
съжалявам че ви занимавам с мойте проблеми Sadно просто наистина се притесних
и бебчо не е спрял да рита през това време ,когато не съм добре,ама така рита... дали и на него не му е добре Praynig
Eli4ko  разгледах снимките ,които си качила и наистина си една много финна и красива булка!!!!
много ми хареса и това,което и е пожелал мъжа на  detrixa ............сетих се за моя мъж,който също тази сутрин ме сабуди нежно с подобни думи и с мартеничка на която пише"обичам те",толкова е хубаво и мило   love001 а аз понеже не се сетих по -рано и сега след като съм на легло 3 дена нямах  мартеничка за него smile3518 мисля да измаисторя нещо днес и като се прибере от работа да го изненадам Peace
това е за сега от мен момичета,още веднъж се извинявам ако съм ви натоварила с моите оплаквания Sad
лек и усмихната ден!!!! Hug[/size]

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 12:21 от silvadge

# 183
  • В сърцето на ММ
Честита Баба Марта на всички!!!

Нека всички ние,половинките ни и нашите дечица не се оттървем от здраве тази година!  bouquet

# 184
Честита Баба Марта! Да сте бели и червени,весели и засмени!!!  bouquet
Кетката,благодаря за сайта,наистина за нея става въпрос (за кошарата),но виждам, че сега и там няма наличност. Sick Дано пак да има,че много ми харесва...нашият татко лятото работи по морето и трябва да имаме сгъваема кошара.И да,отсрани има цип да се отваря... PeaceКолкото до това дали са удобни - моята приятелка отгледжа и до сега сина си в подобна,а той наближава 3 г. и гледам,че на детенце му е много добре в нея.

# 185
ЧЕСТИТА ВИ БАБА МАРТА! ОТ ЗДРАВЕ ДА НЕ СЕ ОТТЪРВЕМ!

Аз се разписвам за утре, че 100% съм на срещата!

MKT, за теб най-специалната мартеничка!!

Да си ни жива и здрава и бяла и червена и румена засмяна!
За сгъваемите кошарки - много мои познати ползват именно такива вместо легло за малките до 3тата-4тата година. Снимката, която си пратила, показва кошарка на едно ниво. За да ти е удобно за малък бебо, мисля че ти трябва такава на 2 нива, например като тази: http://www.pakostnik.com/bg/pics/9865829213.jpg. В един момент, когато бебо започне да се надига, махаш горното ниво, купуваш един стабилен матрак и хем легло, хем кошара за игра, че и да се изправя вътре може, без да се обърне или нарани. /това за обръщането сама го изпробвах в магазина - след като аз не успях да я обърна, и то надали ще успее/. От екстрите за кошарки лично на мен ми харесват много активната гимнастика и страничния цип за излазване, когато бебо поотрасне, че да не се чувства като затворник. Повивалникът лично според мен е пълна глупост - много е малък, супер неудобен според мен, напълно излишен в този му вариант. Дано съм ти била полезна.  Wink Ето ти и снимки на моите фаворити за момента:
Cam Lettino Daily Plus http://www.pakostnik.com/bg/pics/1898131050.jpg
Bertoni http://www.pakostnik.com/bg/pics/7752000999.jpg

Ох като ви чета вашите половинки колко са внимателни и как са ви събудили сутринта, чак завист ме хваща... моичкия хич го няма в това отношение  #Puppy dog

madame, аз лично бих пробвала със степера, то тялото би следвало само да си покаже, ако не му хареса. Просто ще трябва да внимаваш.

silvadge, мисля, че притесненията ти, че си пила парацетамол, в случая са напълно неоснователни. Първо, вече не си в 1ви-3ти месец, т.е. бебо си е поотрасъл, то тогава си е за притеснение и да кихнеш без подготовка  baby_neutral Второ, на бебетата като се родят само това им е разрешено да пият, какво мислиш че е PanadolBaby. Трето, 2 хапчета на ден си е направо супер, че си изкарала на толкова малко, на мен докито ми разреши до 4, аз се справих с по 3 на ден, но честно казано, потенето най-добре ми свали температурата. А бебо че си рита.. ми уж ритат най-много неспокойните бебета, ама как да е спокойно, като на теб ти е зле - то си те усеща! Може да е искало да те увери, че ти съчувства  Blush

От мен хубав първомартенски ден и на софиянки - надявам се ДО УТРЕ!  newsm57

# 186
Нашата темичка върви ли върви...  Mr. Green
След като цяла зима не се разболях - днес ме удари право в гърлото! И си мисля, че дори не е заради студа на сватбата, а вчера ме е заразила една болна колежка Sad Ям мед и плодове и силно се надявам да ми се размине с това. Незнам дали мога да смуча някакви хапчета - ако някой има опит за това да споделя ...  Praynig

Иначе тези снимки на легълца са много сладурски, но стабилни ли са?
Ketkata, а ти не тъгувай.. И моят човек вчера забрави да ми купи мартеничка, но аз си купих една от негово име и снощи го накарах да ми даде символично парите, че да излезе, че е от него  Joy Другите празници (женски) не забравя, ама този ...
silvadge, и аз мисля, че 2 парацетамола на ден не са повод за притесение.. Добре, че се оправяш вече  Peace
MKT, за кое подуване говориш? Аз май пак нещо съм пропуснала  newsm78  Sad

# 187
:lol:zdrawejte mami i ot men , otdavna ne sam pisala pri vas , iskah da vi popitam naduvat li vi se postoianno racete i krakata zashtoto pri men neprekasnoto sa mi naduti 4ak ne moga po niakoi pat da si gi svivam , kazaha mi che triabvalo da se izsledvam za albumin v urinata dali triabva da go pravia ?
Ето zа това говоря...Понеже пи6ем много бърzо е останало наzад... Hug

# 188
ЧЕАСТИТА БАБА МАРТА!!!Много здраве и усмивки!

За срещата утре 18:30 идеално ме устройва за място нямам никакви претенции с кола съм и ще дойда навсякъде Laughing

Мадам аз вкъщи имам степер и се качвам от време на време, но правя по малко повторения и си почивам между отделните серии, не смея да се претоварвам, ей така след ядене колкото да слегне храната и да се пораздвижа.

Ели4ко на мен ми каза доктора ако ме боли гърлото да смуча ефизол бил безобиден слава богу не ми се е налагало до сега Praynig

Днес ходихме на консултация и с бебчо всичко е наред гледахме го на видеозан и доктора каза, че размерите отговарят на седмиците, в които съм. Таткото също го видя и е много горд. Направихме и запис за бабите и те да видят внука Simple Smile. Колкото до мен изследванията на кръвта и урината ще ми излязат чак утре дано са наред Praynig.

Е чао от мен ще следя за мястото на срещата и ще дойда 100%

# 189
[color=red]ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!!![/color]нека сме здрави и ние и нашите малки бебчета!!!!!
аз днес съм по-добре,вече нямам температура,но вчера бешв някакъв кошмар Cryговорих с моя лекър,който се опита да ме успокои,че температурата под 38 градуса не била опасна и не се налагало да се пие нищо,след минаване на тая граница от 38 можело да се приема вече нещо(парацетамол или антибиотик някакъв и аз не разбрах точно какъв)естествено ако температурата на по ранен етап не била придружена с кашлица и силни болки в гърлото.
аз обаче да ви кажа,за тези два дена през които имах температура съм изпила общо 4 парацетамола(По два на ден)иначе няма как Confusedне свалях пустата температура,а се притеснявам много за бебчо,имах 37.8 ,дали е опасно или да вярвам да доки????вие какво ще кажете?защото сега след разговора си с него си мисля че не е трябвало да пия!!!дано да няма друг път,но все пак да зная,какво да правя ако се случи пак!!!вашите лекари какво казват относно тези състояния?
съжалявам че ви занимавам с мойте проблеми Sadно просто наистина се притесних
и бебчо не е спрял да рита през това време ,когато не съм добре,ама така рита... дали и на него не му е добре Praynig.
Eli4ko  разгледах снимките ,които си качила и наистина си една много финна и красива булка!!!!
много ми хареса и това,което и е пожелал мъжа на  detrixa ............сетих се за моя мъж,който също тази сутрин ме сабуди нежно с подобни думи и с мартеничка на която пише"обичам те",толкова е хубаво и мило   love001 а аз понеже не се сетих по -рано и сега след като съм на легло 3 дена нямах  мартеничка за него smile3518 мисля да измаисторя нещо днес и като се прибере от работа да го изненадам Peace
това е за сега от мен момичета,още веднъж се извинявам ако съм ви натоварила с моите оплаквания Sad
лек и усмихната ден!!!! Hug[/size]
Не се притеснявай,и аз пих парацетамол,ама 3-4 дена по два на ден,моята лекарка ми беше казала да го пия за да не се стигне до много висока температура.Аз го пиех като усещах,че вдигам.И когато бях в болницата също даваха на момичетата с температура парацетамол,явно не е вреди.И в книжките пише ,че може да се пие.
Еличко честита сватба.Само невидях добре роклята,трябвало е да си направиш снимка сама да те видим по-добре.
А и аз смуках ефизол,док ми го изписа.

# 190
  • Варна
Честита Баба Марта, момичета! На болничките ни да носи много здраве! А всички останали - мартенички вързахме и към юни бързаме!  Laughing

Хайде, уговорете си среща, пък аз ще пратя моя мъж тайно и шпионски да ви погледне от вратата, че в момента е в София. Моето ходене се размина.  Simple Smile

Не се ядосвайте, ако са забравили да ви купят мартеница. Мъжете са такива. Обикновено детайлите ги помнят жените и те създават празничната атмосфера в къщата. А тия мъже, дето обръщат внимание на всички такива подробности, често си падат по мъже самите те. Хубавото е, че и най-мащабно мислещият мъж, след известно количество време/брачен живот почва да се научава и да не забравя дати, поводи и традиции.  Simple Smile

# 191
Честита баба Марта, мили мамчета!!! Бъдете здрави и усмихнати през цялата година!
  bouquet
Еличко, честито!!!  Hug  Пожелавам ви винаги да се обичате както сега и все така да бъдете с устремени към бъдещето погледи!   bouquet 
 silvadge, радвам се, че се чувстваш по-добре  Simple Smile
Момичета, и аз вече съм се замислила за покупки и след 2 седмици смятаме да направим първата си обиколка по детските магазини и да понакупим туй онуй  Wink Вече нямам търпение, искам да е юниииииииииииииииии   newsm68     newsm68    newsm68  и искам вече да преобличам, да сменям пелени, да къпя и да мажа дупенце  и разбира се най-много да гушкам  Hug   Heart Eyes  Ааааах  Blush

# 192
  • София, под Карлсон
Честита баба Марта и от мен!
Да сме бели и червени, вечно весели и засмени! И най-най- важното- живи и здрави да са ни Юнчетата  ylinfant
До Reni82: Както разбирам и ти си с много нисък хемоглобин от самота начало, и с мен беше така. изпратиха ме при хематолог по този повод и той започна да ми предписава: Ферофолгама, която никак не ме повлия, а след нея Тардиферон и фолиева по отделно. Никакъв резултат- сега съм на 98 хемоглобин. Едва тези дни новата ми лекарка ме изпрати на това изследване за таласемия. Съветът ми е да го наравиш и ти, няма да ти навреди още едно вземане на кръв, а би си спестила много главоболия и притеснения.

Момичета, тъй като утре няма да бъда в офиса целия ден, т.е. нямам достъп до нет, много ви моля ако се разберете твърдо за среща да ми пуснете един SMS за час и място. Оставам си телефона: 0887 94 07 31.
Поздрави и лека вечер!

# 193
http://www.kwp-consult.de/preisvergleich/1057323/ Това е zа Lilibon....не6то не можах да го иzпратя на лични....

# 194
  • welcome to the Jungle
ЧЕСТИТА СВАТБА НА ЕЛИЧКО!!! БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО, ОБИЧАЙТЕ СЕ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ ВИ И ЖИВЕЙТЕ В РАЗБИРАТЕЛСТВО И БЛАГОДЕНСТВИЕ !!!

Много готина булка си   bouquet, ще разглеждам снимки на спокойствие тази вечер.  Flutter

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!! ДА СМЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ, РУМЕНИ-ЗАСМЕНИ

silvadge, нали аз наскоро изкарах грипа, та спомените ми от разговора с гинеколога ми са следните ( в резюме):
 - Парацетамол пий - абсолютно доказано безвреден за бебето.
 - Високата Т - при около 38 не вреди на бебето. Има шанс да предизвика контракции. Проблемът на високата Т най-вече е, че създава предпоставка за развитие на бактерии. Има бактерии, изклрючително опасни за бебчо. Поради тази причина веднага антибиотик.

Всъщност още с първите симптоми и 1 час 38 Т започнах да пия антибиотик по предписание на доктора. В кабинета си ми обясни следното - този антибиотик, който пих е безвреден за бебчо. ТОй преминава през плацентата и стига до белите дробове и трепе бактериите, които вероятно са "кацнали" там ( у бебето говоря). Доки ми каза, че тези бактерии по време на бременността няма да покажат, че са там, но щом се роди - ще "поразят" бебето. И вика " Затова има бебета, които на ултразвук изглеждат перфектно, раждат се на термин, а щом се родят - веднага ги слагат в кувиоз и забочва интензивно лечение. ЗАТОВА ПИЙ АНТИБИОТИК СЕГА."
И аз пих  Flutter, обаче не искам да ти звуча плашещо. При мен така прецени докторът ми, пък и Т ми бе по-висока  Confused. Всичко ще е наред, в това трябва да си убедена!   bouquet
Радвам се, че си се излекувала   bouquet, че се чувстваш по-добре  Peace. Дано повече да нямаш здравословни проблеми  Flutter

ДА си споделя мнението за кошарките, което се затвърждава много сериозно  Rolling Eyes, защото съм се впуснала в отчаяно търсене  Sad . Търся само и единствено кошарка на ТСМ от ХАУК Blush. А ги няма никъде.
Кошарката е със следните характеристики и искрено съветвам всяка мама да търси същото като качество и възможности:
 - висока кошарка ( палвият ми син още не може да излиза от нея);
 - колелца от едната страна - много лесно се мести ( на колелцата трябва да има контра);
 - цип за дупка, откъдето детето да излиза самичко (и да влиза);
 - здрава материя - позволява катерене, драскане, хапане, гризане и т.н. без видима и невидима промяна ;
 - хубава материя (сейлонова, а не памучен плат)- позволява лесна поддръжка - пране, бързо съхнене, цапането  става трудно, забърсва се с влажен парцал (при памучна кошара  ще има задържане на влага, лиги и трудно ще съхне при пране);
 - здрава основа ( дребният скача като див, а тежи 12 кг);
 - ортопедичен матрак - изглежда достатъчно твърд, за да няма изкривяване и достатъчно мек, за да е матрак ( така става излишно купуването на допълнителни матраци);
 - огромен джоб на клипс-копчета, в който може да се събират много и разнообразни неща (играчки, памперси ... супер ценна, ако се тръгне на път и не трябва да се разпилява багажа)

Като цяло - перфектната кошара  Flutter. Има всичко, от което имаме нужда, ЗДРАВА, АМА МНОГО ЗДРАВА, лесна за сглобяване/разглобяване...  Tired Sick обаче ги няма никъде  Sad. Пуснали са някакви смотани нови в ТСМ, които нямат нищо общо с гореописаната... Бертони, ЧИполино, Мони и ред такива ветинийки и т.н. са много далеч от истината  Confused.

Общи условия

Активация на акаунт