Професия учител - 19

• 45 635
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте. Сумата от диференцираното заплащане, която често се превежда със заплатата, облага ли се с данък?
 Четох коментари някъде из нета, че от общината при превеждането са си прихванали данък и сумата, която получават от училищата е в чистия си вид за получаване от работещите там.

# 736
Здравейте. По повод оценяване на постигнатите резултати от труда на педагогическия и непедагогическия персонал... тези средства, както и "коледните", изплащат ли се на служители в продължителен болничен? Предполагам, че ще отговорите да видя ВПРЗ, но при нас няма достъп до тях. В КТД не видях също да пише нещо по въпроса.

# 737
Диференцираното се прибавя към заплатата за септември и се облага като цяла сума, с основната заплата.
За надбавките  - при нас се смята каква е сумата за 1 работен ден и се изплаща само за дните, в които сме били на работа, т.е. приспадат се болничните и отпуската (извън официалната.) И тези условия са във вътрешните правила.

# 738
Може ли някой да ми покаже как трябва да изглеждат данните за характеристика на средата в НЕИСПУО?

# 739
Трябва да ви изплатят цялата сума, ако имате минимум 124 работни дни от 15 септември 2023 до 15 септември 2024 г.

# 740
Ето ме и мен. Скандал с колега, защото констатирам факта, че взима подаръци от учениците и когато ние преподавателите имаме проблем с дисциплината, или остава неутрална, или неглижира ситуацията! Ужасно е! Да се продадеш и да клекнеш за подаръци! Не бих го направила! Дори и отсъствия извинява, за да е добра с родители. Минах от тук и споделих. Дано да няма повече такива учители!

# 741

Общи условия

Активация на акаунт