Професия учител - 19

• 45 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
В нашето училище  денят на събеседването е посочен в самата обява заедно със срокът за подаване на документи.

# 181
Тогава имам все още някакъв шанс да бъда поканена.

# 182
На мен и от двете места ми се обадиха в първия работен ден след срока за подаване на документи. Помня, че от едното място ми се обадиха в 15.30ч и интервюто беше на следващия ден в 8.30ч. Почти никакво време да реагираш, ако ходиш на работа добре, че бях в отпуск по същото време. Бяха ни събрали заедно всички кандидати към 25-30 човека. Влизаше се по азбучен ред, аз като средна буква от азбуката чаках до 11ч. Не знам каква беше тази организация тогава.

# 183
На мен ми се е случвало да ми се обадят за събеседване и една седмица след обозначения край на обявата в РУО. Много е относително.

# 184
Миналата година преди да си намеря работа се бях отчаяла от едно интервю. Училището имаше обявени 8 работни места и 130 кандидати. Извикаха ни всички от 10 часа... Моят ред беше в 14:30.

# 185
Здравейте, моя приятелка е завършила Английска филология и днес е била на интервю за учител по английски език и са й казали, че ако започне да преподава АЕ в начален етап до 5-ти клас няма да може да си прави годишния норматив и можело да се наложи да има часове и при по големите класове, дали е така?
Имам друга приятелка, която също е учител по английски е преподава също до 5-ти клас и си прави норматива и не я викат за други часове.
Благодаря предварително.

# 186
Зависи от всеки клас по колко паралелки има.
При нас има и АЕ като ИУЧ

# 187
  • Добрич
Stardar, годишният норматив на учител по АЕ е 648 часа. Ако са налични по-малко часове или се допълва с друг предмет или се взема по-малка заплата. В случая се допълва с друг клас, което е добре.

В училището може да има малко на брой паралелки и часовете да не стигат до 648. Може да има повече от един учител по АЕ и тогава трябва всеки от тях да прави 648 ч. годишен норматив.
Когато часовете са повече от годишната норма (лекторски часове), се заплащат допълнително.

# 188
Здравейте, колеги. Аз съм учител от времето на хартиените дневници. Бях учител няколко години, след това работих в друга сфера и сега отново ми се отдава възможност да се върна в тази си роля. Всичко обаче за мен сега е съвсем ново. Имам няколко въпроса, ако може да ми отговорите, за да не се изложа. Най - напред всичко ли вписваме в електронните дневници? Материална книга попълва ли се все още? Книга на дежурния учител? Книга за проведени консултации? Докладите на класния ръководител на хартиен носител или в дневника са? Годишният план в дневника ли се нанася? Седмичен план или дневен се попълва в електронния дневник? Отсъствията в началото или в края на часа се нанасят, притеснява ме закъснението до 15 мин. как се вписва? Класните работи са съобразени с директора и съм сигурна, че се вписват, а другите контролни?

Много ще съм ви балгодарна!

# 189
  • Добрич
Здравейте, колеги. Аз съм учител от времето на хартиените дневници. Бях учител няколко години, след това работих в друга сфера и сега отново ми се отдава възможност да се върна в тази си роля. Всичко обаче за мен сега е съвсем ново. Имам няколко въпроса, ако може да ми отговорите, за да не се изложа. Най - напред всичко ли вписваме в електронните дневници?

- Най-общо всичко от хартиения дневник.

Материална книга попълва ли се все още?

- Няма материална книга.

Книга на дежурния учител?

-  За първи път чувам за такава  (30 г. стаж имам).

Книга за проведени консултации?

- Ние пишем в папки, но може и в ел. дневник, има възможност за отразяване на часове за подкрепа.

Докладите на класния ръководител на хартиен носител или в дневника са?

- Какви доклади на класния е имало в хартиените дневници ?

Годишният план в дневника ли се нанася?
- Ако говорите за разпределенията, в Школо могат да се качват/пишат.

Седмичен план или дневен се попълва в електронния дневник?

- Какви са тези планове? Всеки час в ел. дневник си въвеждаме взетата тема.

Отсъствията в началото или в края на часа се нанасят, притеснява ме закъснението до 15 мин. как се вписва?

Има опция за отсъствие,  има и за закъснение. Когато ги нанесете, тогава. (по правило би трябвало в началото на часа).

Класните работи са съобразени с директора и съм сигурна, че се вписват, а другите контролни?

- Има график за всички контролни и класни работи, който се заверява от директора. Трябва да е съобразен с Наредба 11. Датите се качват в дневника на класа предварително.

Много ще съм ви балгодарна!

Повечето от колегите в групата сме работили и с хартиени дневници

# 190
  • Майничка
Вероятно зависи от училището и вида на ел.дневник, но повечето неща са там.
Ние сме с дневника на школо:
- няма материална книга, защото информацията е видима в дневника;
- за книга на дежурния учител не съм чувала, ако съм дежурна и имам забележки, пиша доклад до съотв.отговорник;
- проведените консултации се отбелязват в ел.дневник. Ако са назначени със заповед на директор, вкарвам график в ел.дневник и отбелязвам, ако ученикът не се е явил;
- годишният план (разпределението) се прикачва като екселски файл за съотв.клас и предмети после само се избира темата за часа. В някои училища ги искат и на хартия. В ел.дневник могат да се нанесат корекции при преразпределяне;
- програмата за ИУЧ, ФУЧ и занимания по интереси се изготвя от учителя и се съгласева с директор. Год.план към нея - не;
- отсъствията се нанасят в началото на часа, после има 20 мин.за корекция, ако ученикът закъснее (закъснението е вече до 20 мин.). Ако сбъркаш нещо - пускаш искане до училищния администратор за корекция, като посочваш причина;
- контролните също са съобразени с директора и се вписват в началото на срока. Писмени изпитвания за по-малко от пълен учебен час не е необходимо да се отразяват предварително;
- доклад на класния р-л за наказание, извеждане или друго си е отделен документ към директора. Класният обаче отразява в дневника наложено наказание със срока му и после в личния картон - заличаването му.
- лични картони и бележници се генерират от ел.дневник.

# 191
От сърце благодаря. Аз знам, че повечето от вас са работили и с двата варианта на дневниците. Просто аз само с хартиения, защото години не съм работила в системата след като напуснах. Да не говоря, че като цяло ми се губи и аз какво съм попълвала по документацията, част помня, други не. Като цяло разбирам, че повечето неща са в дневника. И като цяло административната работа на учителя е масово в компютъра.

Много полезни ми бяхте, много благодаря! Може би пак ще попитам нещо в движение, ако не си спомням.

# 192
Казаха ми, че тенденцията е всички да минат на НЕИСПУО и Школо да си замине. От тази година е и безплатно.

# 193
  • Майничка
Възможно е, но на този етап не е категорично.

# 194
  • София
Трябва да избият парата от малоумните реклами, с които ни надуваха главите през последната година за тяхната платформа и дневник. Та, бяха стреснали и родителите, че англичаните ще разберат оценките на децата им. Joy

Общи условия

Активация на акаунт