Мисли баба си за майка…

• 5 060
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Наистина последния ти пост премества акцента - от дете, привързано към баба си към дете, което изпитва негативна емоция и тъй като не може да я дефинира реве за който го няма.
Вероятно същото реване ще е за вас, ако вие липсвате.
Поведението на майка ви от всеотдайна баба стана на доста неприятна баба.

Мисля, че нещо се поувствахте нападната и обърнахте палачинката. Което пак е разбираемо.

Съвета ми е - потърсете и направете консултация с добър детски психолог с опит, който ще ви насочи какво да пробвате за да изградите емоционална интелигентност и самоконтрол в детето.

# 46
Може би проблематиката е между авторката и майка й, а децата са само катализатор на техните противоречия.
Затова палачинката се обръща..

# 47
Майката сте вие, каквото и да си мислите и "интерпретирате". Не насилвайте нещата, дръжте се нормално, четете по темата възпитание, психическо развитие и т.н. Когато едно дете реве значи има нужда от нещо и да го получи това е единствения начин, от поста ви разбирам, че сте била готова да го оставите да реве и всъщност бабата е обърнала внимание и е успокоявала детето. Нали разбирате, че единствения начин  едно бебе да изрази нуждите си е рев, а ваша задача е да намерите начин са го успокоите, защото решението да се остави едно бебе да реве, за да не се разглезва не е  решение. Просто дайте си време и респект към тази жена да ви помага и да гледа майка инвалид, човек понякога трябва да се замисли и да е благодарен, а не да се тръшка, "притегляйки" реално ситуацията.

# 48
Само мога да кажа, че майка ми ме е оставила на баба още преди годинка и ме взимаше всеки втори уикенд да съм с тях с татко. Не съм имала и две годинки, когато за 8-ми март съм накарала баба да скрием мама зад пердето, за да й изпея "Мила моя мамо". И до след няколко месеца мислех, че мама е леля ми и така й казвах. Знам, че не е ок, но сега сме си най-близките на Света с мама.  Няма страшно ако бабата не се бърка прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт