Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 984
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Макар че за сина ми 1-во е най-предпочитаното реалистично желание (но с АЕ), аз лично предполагам, че в 157-мо има повече предпоставки да се научи испански добре, защото това е фокусът на училището. Като цяло предпочитанието към възможно най-високобалово училище, съответстващо на резултата на детето не е да учи в Центъра, а да е в максимално добра среда от деца, за които ученето е важно. Затова не мисля, че някой с недостатъчен бал за Испанската отива в 157-мо вместо примерно 1-ва и 2-ра АЕГ или ФЕГ.
Сега погледнах графиките, споделени от Лена, при приблизително близки резултати, постигани от училищата, се гледа и обща среда, квартал, удобен транспорт.
Поне субективното мнение е, че средата в 1-во е по-добра.

# 106
  • у дома...
Фокус към испанския има и в 30-то, 1-во и 127-мо. И то доста се фокусират в изучаването на езика.

# 107
Макар че за сина ми 1-во е най-предпочитаното реалистично желание (но с АЕ), аз лично предполагам, че в 157-мо има повече предпоставки да се научи испански добре, защото това е фокусът на училището. Като цяло предпочитанието към възможно най-високобалово училище, съответстващо на резултата на детето не е да учи в Центъра, а да е в максимално добра среда от деца, за които ученето е важно. Затова не мисля, че някой с недостатъчен бал за Испанската отива в 157-мо вместо примерно 1-ва и 2-ра АЕГ или ФЕГ.
Сега погледнах графиките, споделени от Лена, при приблизително близки резултати, постигани от училищата, се гледа и обща среда, квартал, удобен транспорт.

Във връзка с това, което казвате за средата, голямо чудене ми е дали да оставя 32-ро на второ място, заради "средата", въпреки че детето е вече ниво В2 по английски. Някакви съвети? На първо място е 35 с немски и френски, но няма шансове. За 32 също няма голям шанс с бал 380, но все пак...

# 108
  • София

Във връзка с това, което казвате за средата, голямо чудене ми е дали да оставя 32-ро на второ място, заради "средата", въпреки че детето е вече ниво В2 по английски. Някакви съвети? На първо място е 35 с немски и френски, но няма шансове. За 32 също няма голям шанс с бал 380, но все пак...
Аз след не много реални 2АГ и 9 ФР, сложих 35, после 133, после 32, 7 и после 18
Като аз гледам всякакви езици, без НЕ. Не си направих труда да видя къде е  итал. ез. и къде испански, но така или иначе наредих всичко с 1 ФР, после с англ. ит. исп и чак по принуда НЕ

# 109
На всички децата са с отличен английски, но такъв се учи на малко места качествено преди езикова гимназия? Сигурни ли сте в оценките си? Второ, извън английски, генерално друг надали ще трябва на чаветата ви. ЕГ са общообразователни училища, вие добро образование ли търсите или просто пореден език?

# 110

Аз след не много реални 2АГ и 9 ФР, сложих 35, после 133, после 32, 7 и после 18
Като аз гледам всякакви езици, без НЕ. Не си направих труда да видя къде е  итал. ез. и къде испански, но така или иначе наредих всичко с 1 ФР, после с англ. ит. исп и чак по принуда НЕ

18 не е ли по-добре от 7-мо? Аз 7 го махнах щото е само с английски. И доста училища с интензивен английски ги сложих най-долу, с изкл. на 32. И ако при някакъв див късмет влезе там, да не съжаляваме че 5 г. пак ще учи английски? Или пък самата му среда си заслужава да цикли пак на английски? А и може да надгради до ниво С.

133 се надявах да закачи френската (пак шансът ни е минимален), но една майка, на която детето й завърши с руски там, ми каза, че се учи сериозно в 8 клас, после по-слабо, и че училището бива, но не е нищо особено - средна работа. То и аз не знам какво изобщо търся с този бал...

Le Vert, good point, както се казва. Моят проговори в англоезична държава, а сега завърши двуезично училище, в което учеше по учебници по англ. за native speakers. И в 8 клас мислех да го пусна на FCE. Но едно е просто да ти идва отвътре, друго е да вземеш С ниво. Поне по английски му оставиха 6 в училище, защото БЕЛ, МАТ, химия и биология завърши с петици.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 20:59 от Lena ^-^

# 111
  • София
На всички децата са с отличен английски, но такъв се учи на малко места качествено преди езикова гимназия? Сигурни ли сте в оценките си? Второ, извън английски, генерално друг надали ще трябва на чаветата ви. ЕГ са общообразователни училища, вие добро образование ли търсите или просто пореден език?
въобще не ви разбрах???

@Lena ^-^ реда и по локация. Не съм от майките, които всичко е на всяка цена. Реда да е добро училище, с добър език. Редя основно Френски, ИСП и ИТ, немски сложих, защото са го учили в училище. 31 не съм наблягала на англ. ез.
Най ми е мерак 35, после 133, пък после, където

# 112
Кое не разбрахте?

# 113
въобще не ви разбрах???

@Lena ^-^ реда и по локация. Не съм от майките, които всичко е на всяка цена. Реда да е добро училище, с добър език. Редя основно Френски, ИСП и ИТ, немски сложих, защото са го учили в училище. 31 не съм наблягала на англ. ез.
Най ми е мерак 35, после 133, пък после, където

Аз го разбрах отлично (редактирах по-горе) и може би е прав. Училището трябва да дава преди всичко обща култура и подготовка за различни области от живота. Не го избираме като езикова школа само заради втори и трети език. Там се учат и много други неща, и учителите, и средата са важни.

# 114
  • София
каквото написахте

# 115
  • София
Lena, моят син е с подобен бал. Българският е доста по-висок от математиката и така има отлични шансове за 1-во. За 32-ро и аз се колебая, но не заради езика, макар че синът ми има прилично ниво, но по-скоро B1. Аз 32-ро не го харесвам много по други причини - локация, прахоляк на два булеварда, прекалено голямо училище, някак няма как да има по - индивидуален подход в такова,. Ние първо ще сложим 22-ро, въпреки преобладаващите момичета, но знам, че няма шанс за  там. За 32-ро и аз се чудя дали да е на второ. Така или иначе, вероятността за него е минимална и то с руски, като синът ми изобщо не го иска за втори език. Реалното с този бал са 1-во, 7-мо, 127-мо.

# 116
Николина, обясниха ви преди мен.

# 117
Аз днес сутринта в 9.30 подредих 13-14 желания. Да се маха от главата ми тази цялата несигурност и колебание. За нас, приемането на това ми детенце е само първата стъпка, следва преместване и на още един ученик, (ама някъде наблизо трябва да е), търсене на жилище. Изобщо Simple Smile поне това отметнах днес

# 118
  • София
Николина, обясниха ви преди мен.
не разбрах за какво сте го писала? с каква цел? че не мога да ги наредя, че не е добра подредбата или?

# 119
Скрит текст:

Ние сме с 406 и пак смятам, че нямаме големи шансове за 32, 31, 133,1.  Смятах вероятните балове и с около 20 точки се качва в този диапазон, като се калкулира спрямо  балообразуването. И като се съобрази някъде с квотите... това бях забравила и понеже е момче 3-4 точки файда има.
Имаме една идея по-добър успех по БЕЛ на матурата, но сме махнали всякакви хумантарни и билогия. Чист късмет, е че се е представил добре, така че не го броя и му знам възможностите.
И финансовите гимназии дори гледах. Банковата е с подобни балове. Финансовата е по- добре, но пък хич не го виждам в тази сфера. Много трудно когато детето е неориентирано. Дори обявените места за учители гледах в няколко училища и съвсем се стресирах:(

Общи условия

Активация на акаунт