Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 899
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Според вас,в 1СУ или в 157 се учи по-сериозно испански език?

Вижте резултати от матури за първи език испански
Само 2 са се явили

И за втори

Доколкото знам се явяват масово на английски, защото се изкарва по-лесно висока оценка.

# 91
  • София
Редактирам. Лена вече го е написала.  За съжаление много малко деца извън Испанската (164-та) изобщо избират да се явят на матура по испански като първи език и не може да се направи адекватно сравнение. Масово деца, учещи английски като втори, го предпочитат за матура на ниво B1, като най-лесен за получаване на  висока оценка.

# 92
  • у дома...
Според вас,в 1СУ или в 157 се учи по-сериозно испански език?
В 1СУ

# 93
  • София
Получих информация,че бала на 1СУ е изкуствено завишен ,поради големия наплив и желание на деца да учат в центъра.На нас не ни стига бала за първа испанска и затова събирам допълнителна информация за изучаването на езика.

# 94
Балът се определя от броя на желаещите. Какво означава изкуствено завишен?

# 95
  • у дома...
Това са си приказки. В крайна сметка вие си решавате. То тогава и на 22-ро е завишен по същата причина.

# 96
  • София
Означава,че се избира заради местоположението /център/ , 157 е "квартално".Но мен това не ме интересува.

# 97
Получих информация,че бала на 1СУ е изкуствено завишен ,поради големия наплив и желание на деца да учат в центъра.
Има хора, които 20 години живеят на квартира, защото цените са завишени и всеки момент ще се спука балонът😅😂🤣, но за бал подобна щуротия не бях чела/чувала.

# 98
Получих информация,че бала на 1СУ е изкуствено завишен ,поради големия наплив и желание на деца да учат в центъра.На нас не ни стига бала за първа испанска и затова събирам допълнителна информация за изучаването на езика.
Ако под изкуствено завишаване на бал, имате предвид че балообразуването е различно,така е.
По мое мнение, ако детето е мотивирано да научи испански език, в 157мо има по-добри условия за това.Съобразяването на останалите фактори(път,среда и т.н) е строго индивидуално.

# 99
  • София
Ние наредихме. На щерката 30 желания, на младежа 43 Simple Smile
Всички са езикови, наредих всичко обсъждано тук, така че мечка страх.
Да ни е на късмет, пък ще видим каквото сабя покаже.

# 100
  • София
Получих информация,че бала на 1СУ е изкуствено завишен ,поради големия наплив и желание на деца да учат в центъра.
Има хора, които 20 години живеят на квартира, защото цените са завишени и всеки момент ще се спука балонът😅😂🤣, но за бал подобна щуротия не бях чела/чувала.
Незнам ,дали е щуротия:) ,но ми се иска сина ми да получи адекватно обучение по езика,а не да учи в центъра ,защото е по-престижно.

# 101
Незнам ,дали е щуротия:) ,но ми се иска сина ми да получи адекватно обучение по езика,а не да учи в центъра ,защото е по-престижно.
Нищо лично, но в нито едно от училищата, което сте посочила няма да го получи. По-скоро с този бал бих сравнявала средата и предлаганите профили.

# 102
  • София
Имате лични впечатления от тези училища и ако да-споделете,моля

# 103
Ако ги сравнявате по ДЗИ в 12 клас са горе-долу на един хал двете училища: https://ivandavidov.github.io/nvo/12/?i12=2,80#sofia

И аз сега взех да се притеснявам, че 1-во ни е много нагоре, а за друго няма да ни стигне балът.

# 104

От основните ЕГ само Първа английска и немската са в центъра, така че отново не ви разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт