Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 089
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Някой да се е записал в НФСГ и да в разпитал за ремонта, ще бъдат ли готови до септември.
Аз се обадих в училището и ми казаха, че максимум до два месеца може да не са в сградата.

Извинявам се за неориентирания въпрос - ако не са в сградата - къде са, че това съм го изпуснала нещо Flushed

# 541
А някой с опит с НФСГ има ли, да каже една добра дума, че и ние сме там на първо класиране?

# 542
Докато се извършват ремонтни дейности, учениците от 8,9 клас на НФСГ, учат в сградата на Ломоносов.
Дете на колега беше прието в НФСГ миналата година.Родителите са доволни от нивото на преподаване в училището, детето страда Wink и иска да се мести в 1 СУ🤣

# 543
А някой с опит с НФСГ има ли, да каже една добра дума, че и ние сме там на първо класиране?

Нямам опит точно с НФСГ, но навремето съм завършила икономически техникум. Ако детето го влече, смятам, че е добър избор. Гледам и паралелките са ок. Дано имат поне 1/3 момчета, че иначе няма да е много добре. Не, че е болка за умиране, но все пак е хубаво да не са всичките момичета.

# 544
  • София
Аз се обадих на класната ни, да споделя къде сме приети и че сме на 1,5 точки от НТБГ. Тя много ми препоръча училището, каза че познава колеги и са много добри преподаватели. С две думи ясно пролича, че тя би избрала НФСГ пред НТБГ.
Освен това успях да говоря с родителите на две деца учещи там - доволни са.
Миналата година 8 и 9 клас са учили в Ломоносов.
Аз се интересувам от разпределението на момичета и момчета, ако някой има представа?

# 545
  • София
Аз се обадих на класната ни, да споделя къде сме приети и че сме на 1,5 точки от НТБГ. Тя много ми препоръча училището, каза че познава колеги и са много добри преподаватели. С две думи ясно пролича, че тя би избрала НФСГ пред НТБГ.
Аз се интересувам от разпределението на момичета и момчета, ако някой има представа?

В класа на дъщеря ми са 20 момичета и 6 момчета. Simple Smile Като цяло повечето класове са така. Не знам кога ще се върнат в сградата, но аз залагам на втория срок... без да имам никаква информация по темата Simple Smile

# 546
Докато се извършват ремонтни дейности, учениците от 8,9 клас на НФСГ, учат в сградата на Ломоносов.
Дете на колега беше прието в НФСГ миналата година.Родителите са доволни от нивото на преподаване в училището, детето страда Wink и иска да се мести в 1 СУ🤣
Детето страда, защото има много да учи? Ако е така, не е зле Wink

В паралелката с френски има най-много момичета, а и най-зле се учи езикът, затова ще гледаме да мръднем поне към тази с немски, която ни е на - 6.5 точки отстояние.
Банково дело с ФЕ в НТБГ ни е на - 9, но тайно се надяваме да не е там, че локацията ни е малко завъртяна.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 17:41 от Lena ^-^

# 547
  • София

В паралелката с френски има най-много момичета, а и най-зле се учи, затова ще гледаме да мръднем поне към тази с немски, която ни е на - 6.5 точки отстояние.
Банково дело с ФЕ в НТБГ ни е на - 9, но тайно се надяваме да не е там, че локацията ни е малко завъртяна.
Ние пък се надяваме за вашата с ФЕ , която ни е на 3т.
А бе дано стане както е най добре за децата, ама хич не съм щастлива че ще учат в друга сграда в началото още.
А и ни е супер далеч , но ще няма да оставим детето, ако трябва ще ходя да я чакам, ако е втора смяна.
Района около Ломоносов дали е спокоен, а за някои зная че са в Студентски град.

# 548
Да🤣Страда, защото ги карали много да учат.[

# 549
  • София

А защо ви е препоръчала НФСГ пред НТБГ , за мен честно са еднакви , само където едната е с по-високи балове винаги и с квоти, много подобни са и все пак НТБГ е по предпочитана. Но ние нямаме за там бал, нр стигна тази година иначе щяхме нея да изберем, близки деца също избраха НТБГ, дори не са писали НФСГ.

# 550
Района около Ломоносов дали е спокоен, а за някои зная че са в Студентски град.

За мен районът е ок, живеем наблизо. Наборката беше няколко пъти там на олимпиади, сега има приети съученици от випуска. Уличките навътре са спокойни, на мен само са ми странни едни стари сгради в дъното на двора им, не знам какво са. И граничат с НГПИ, където има много зеленинка Simple Smile

# 551

А защо ви е препоръчала НФСГ пред НТБГ , за мен честно са еднакви , само където едната е с по-високи балове винаги и с квоти, много подобни са и все пак НТБГ е по предпочитана. Но ние нямаме за там бал, нр стигна тази година иначе щяхме нея да изберем, близки деца също избраха НТБГ, дори не са писали НФСГ.

Имало ред и добра дисциплина, езикът се учи интензивно, това съм чувала за НТБГ.

# 552

В паралелката с френски има най-много момичета, а и най-зле се учи езикът, затова ще гледаме да мръднем поне към тази с немски, която ни е на - 6.5 точки отстояние.

Чудесна е локацията на НТБГ. Близо до спирки на автобуси, трамваи и метростанция.

# 553
  • София
[/quote]

Нищо конкретно не ми каза. Колкото и въпроси да задавах, отбягваше конкретни отговори. Изтъкнах, че в НТБГ се учи повече език - пак ми препоръча НФСГ.

# 554
  • София
Днес една позната приети в НТБГ ми каза, че много деца е видяла да подават за второ класиране.
Явно ще целят 2АЕГ или 1АЕГ , това пък ме навява на мисълта , че който иска за НТБГ може и да има шанс.
Успех на всички деца на второ класиране.

Общи условия

Активация на акаунт