Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 021
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
НФСГ с немски се качихме на второ.
Ще учат в Ломоносов докъм края на първи срок.
НФСГ с немски се качихме на второ.
Ще учат в Ломоносов докъм края на първи срок.

Ауу ужас , ужас,  поне после ще са в нова сграда след ремонт.
Но това ни е адски неудобно.
Ох ще го мислим няма как, ще я караме с колата ако трябва,  до там метро има ли или кои автобуси спират наблизо дали някой знае.

# 601
На Сливница и Опълченска, има метро, но  линия 2 мисля.

Моят син е пълен чил. При подаване на заявлението за второ го питат "Къде искаш най-много да те приемат на второ класиране?" А той мига на парцали и няма никаква идея кои са горните му 12 желания по подредба.
Има шанс да влезе и в едно частно, но отказва.
Някои ме съветват да играем на 3-то за 18-то - за да влезе в по-добра среда, но разликата в баловете между двете училища не е кой знае каква като гледам.

# 602
  • София
На Сливница и Опълченска, има метро, но  линия 2 мисля.

Моят син е пълен чил. При подаване на заявлението за второ го питат "Къде искаш най-много да те приемат на второ класиране?" А той мига на парцали и няма никаква идея кои са горните му 12 желания по подредба.
Някои ме съветват да играем на 3-то за 18-то - за да влезе в по-добра среда, но разликата в баловете между двете училища не е кой знае каква като гледам.
На Сливница и Опълченска, има метро, но  линия 2 мисля.

Оо 18то е супер, той какво иска там ,много ме кефи, аз много искам за моята с ФЕ, бяхме го писали преди нфсг , но иначе не искала фе хаха, та преценете риска и може да опитате, много ми харесва 18то.
Успех ако се решите.

# 603
До Ломоносов зависи от къде пътувате, но има транспорт. С метрото е линия 1- Обеля-Младост и се слиза на Опълченска, а от там е с тролей 1 спирка.

Lena на трето няма гаранция, че паднат баловете, практиката показва, че даже се покачват.

# 604
  • София
Защо смятате, че до края на първи срок ще откарат в Ломоносов? На мен при записването ми казаха, че се работи усилено на 16 септември да са си в сградата на НФСГ. Фирмата изпълнител на ремонта работела и в почивните дни. Но те могат да ми кажат каквото си искат.

# 605
Защо смятате, че до края на първи срок ще откарат в Ломоносов? На мен при записването ми казаха, че се работи усилено на 16 септември да са си в сградата на НФСГ. Фирмата изпълнител на ремонта работела и в почивните дни. Но те могат да ми кажат каквото си искат.

Така ми каза детето, което сега завърши училището.  За мен няма значение, тъкмо ще има малко разнообразие, ще пътува 3 спирки повече с метрото.
Ние писахме по-нагоре 18 с НЕ, след него с ФЕ - немския го предпочита. Иначе за училищата той хал хабер си няма и не знае кое иска. Търговия, бизнес иска да учи още от 6 клас. Ние с баща му по-скоро гледахме баловете на училищата и да попадне в по-добра среда. Не държахме да го специализираме тясно, както се случи всъщност...

# 606
Аз нямам фейсбук, но доколкото знам там има група и се обсъжда точно ремонта на НФСГ. На мен в училището не можаха да ми дадат информация - ремонтът не се контролирал от тях, а от министерството. По отговорите съдя, че до 15-ти няма да са готови. Бях прочела, че сменят Ел. Инсталациите. В самото училище имаше купчинки с прах - според мъжа ми може би вече са шпакловали и ако е така, не им остава много - т.е ще успеят в рамките на оставащите 2 летни месеца. Ще видим...

# 607
Привет.До сега само ви четях и събирах идеи.
Видях че се коментира 18 СУ.Моята искаше да учи Природни науки и аз предпочитах 22СУ илИ 32СУ,но тя си хареса и 18-то.
В крайна сметка е приета там 18СУ-природни науки с АЕ и НЕ.Надявам се наистина средата и учителите да са добри.Чувам добри отзиви и много се надявам да е доволна.Някой ако знае подробности и ги сподели ще съм благодарна..
Пожелавам на всички деца да харесат своята среда,да са щастливи  и успешни.

# 608
  • София

Оо ако е така ще е чудесно , стискаме палци да успеят.

# 609
Здравейте. Ние също ще сме в 127 с английски. Имате ли някакви наблюдения върху училището - среда, дисциплина и т.н.

# 610
Mira sm-Ще ви бъда благодарна,ако споделите след започването на учебната година как се чувства детето в тази паралелка!С какъв бал е приета там?

# 611
Mira sm-Ще ви бъда благодарна,ако споделите след започването на учебната година как се чувства детето в тази паралелка!С какъв бал е приета там?
Ще споделя разбира се .
Приета е с бал 410т

# 612
  • София
За 18-о да кажа.Имат голям  кабинет природни науки- интерактивен с едни големи тъч плазми вместо бюра, разни  макети  и лаборатории вътре...В сайта имаше снимки  ако не  се лъжа.Химията е силна .Легенди се носят че едва и не само с училищна подготовка отиват медицина.Пресилено е вероятно,но факт е че доста деца избират тези профили и учат стабилно. https://m.youtube.com/watch?v=PKkzBNyQ7es
https://m.youtube.com/watch?v=54rJ0r1qVUE
https://m.youtube.com/watch?v=YxJxqVZniBQ
От тези клипчета може да придобиете представа за училището и обучението.

# 613
За 18-о да кажа.Имат голям  кабинет природни науки- интерактивен с едни големи тъч плазми вместо бюра, разни  макети  и лаборатории вътре...В сайта имаше снимки  ако не  се лъжа.Химията е силна .Легенди се носят че едва и не само с училищна подготовка отиват медицина.Пресилено е вероятно,но факт е че доста деца избират тези профили и учат стабилно. https://m.youtube.com/watch?v=PKkzBNyQ7es
https://m.youtube.com/watch?v=54rJ0r1qVUE
https://m.youtube.com/watch?v=YxJxqVZniBQ
От тези клипчета може да придобиете представа за училището и обучението.
Благодаря sssani за полезното инфо! Да видях на сайта за тези кабинети по природни науки.За химията не знаех..дано е вярно:)

# 614
Здравейте. Ние също ще сме в 127 с английски. Имате ли някакви наблюдения върху училището - среда, дисциплина и т.н.
Според мен е абсолютно нормално училище във втория ешелон, което предлага добра среда и възможност за учене, на когото му се учи. След три гимназиални години на дъщеря ми мога да кажа, че държат изкъсо положението със закъснения и отсъствия - поне нашата класна винаги търси родител да потвърди причината за отсъствието. Учителите не се оплакват от дициплината в час, но това може би си зависи от конкретния клас. Децата влизат в училище с чип. Информацията в електронния дневник се вписва редовно. Училището отбелязва големи празници с инициативи с дейното участие на ученици. Има поетапно обновление на материалната база. Нямам поглед върху обучението по английски като пръв чужд език в гимназиалния етап.
Като цяло съм доволна. Естествено, че в София има много по-добри училища, но със сигурност (по разкази на близки) знам за места, където положението е много по-зле, така че 127-о е добро и спокойно училище, където, вярвам, който иска, може да научи.
Надявам се да намерите и вие добра среда и детето да ходи с желание на училище!

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 20:48 от malejna

Общи условия

Активация на акаунт