Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 056
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Ако детето е записано в училище към МК, може ли да продължи да участва в 3 и 4 класиране на МОН без да си изтегля документите от училището към МК?
Може, те са си отделни “светове” МОН и МК. Щом вече имате сигурен вариант в едното, не пречи да пробвате.

# 586
Е, очаквано не успяхме да се преборим за ФЕГ и АЕГ.
Остава в 31-во с немски.
Много е разочарована, че не успя да се класира в мечтаното училище. 😞
А и аз някак си тая една горчивина. Но такъв е живота. Ще ѝ бъде житейски урок.
Дано пък да ѝ е на късмет това училище.

# 587
  • в града на вечния купон
Аз лично се бях настроила и за 3то и 4то класиране.
Така,че помислете и не се отказвайте!
Не знам какъв ви е бала, но като гледам от предишни години шанс има.

# 588
  • София
Ние сме класирани в НФСГ с ФЕ,
съсипа се да реве , не искала там , божкее дай ми сили 🙄 да оцелея, тя сама искаше там, заедно избирахме училищата и редихме желания , с сега реве та реве, не за друго , не заради училището, ами защото не познавала никой , а в предното познавала 5 деца ама не иска да учи там японския, демек си избираме училище щото там са ни приятелите даже не и приятели, а познати.

# 589
  • София
Ники, на рисуване, може да ходите на уроци, но ако попадне в кофти клас, няма връщне.
С метрото
 излизате на СУ и сте в 133.
Чувала съм за 133, че директорката държи изкъсо учителите, а те от своя страна - децата.
133 е било, а може и пак да стане топ 10, то даже не е съвсем за тази тема.
Емоциите около искането да се разделят, аз нямаше да ги взема под внимание с гллям коефициент. Щях да им кажа, че ще се разделят в университета.

Абсолютно подкрепям това мнение. За рисуване - уроци винаги вършат по-добра работа. Ако иска графичен дизайн - SoftUni е добро начало Wink 133-то е много добро даже отлично. От водещите е, макар руския език да е водещ, това не променя факта, че е доста дисциплинирано.

Във френската и в английската паралелка не е водещ руският Simple Smile
    Николина, играйте до 4то класиране поне,  ако може да остане с брат си.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 16:08 от *Elle*

# 590
Ние се качихме нагоре до 7мо с АЕ/ФЕ
Сега се чудя дали да играя за Вазова, балът е паднал само с 5т

Аз обратно на другите мнения считам, че не е така просто рисуването да е на уроци. Моето дете се занимава с пеене и догодина точно затова се замислям за музикалното училище, защото виждам какво е да ходиш на училище, да се готвиш и отделно на уроци по изкуство. И не знам защо в България се подценяват усилията, които изисква този вид дейност и че не може да я правиш междудругото или в допълнение. В допълнение децата искат да са в такава творческа среда, съучениците им да са хора на изкуството и т.н.
Разделянето също не е лошо за тях, даже на места още от първи клас го препоръчват. От друга страна балът за Вазова наистина последните години не пада, така че не знам дали има шанс.
Може би тук трябва да я питаш дали иска да отделно от брат си, т.е да се запише в 7мо или е склонна да рискува за Вазова, но после остава заедно с брат си, така поне бих достъпила аз.

# 591
Брат й е в 133-то.

# 592
Ние ще се запишем на второто класиране, и малкото дете ще запиша в същото училище, понеже то е средно и има и малки класове. Мисля, че е добре като за моето дете. Искахме да влезе в строителната гимназия, паралелката Брокер, ама не се случи. Сега ще е Предприемач. Ще оцелеем Simple Smile Дани всички деца да си харесат училището, и да ходят с желание в следващите 5 годинки
Simple Smile

# 593
съсипа се да реве , не искала там , божкее дай ми сили 🙄 да оцелея, тя сама искаше там, заедно избирахме училищата и редихме желания , с сега реве та реве, не за друго , не заради училището, ами защото не познавала никой , а в предното познавала 5 деца ама не иска да учи там японския, демек си избираме училище щото там са ни приятелите даже не и приятели, а познати.

Аз междувременно подосаждах още на познатото дете, завършило НФСГ тази година и я питах директно: "Учи ли се сериозно изобщо там?" и тя ми отговори: "Учи се сериозно и не е лесно - гаранция. Учителите са сериозни и излизаш със знания по икономика, маркетинг, право, счетоводство" Също училището организира много Еразъм програми и децата са ходили във Финландия, Турция, Италия. И ще учи предмети по професия на немски.
Малко се обнадеждих.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:06 от Lena ^-^

# 594
Чета как някой деца плачат от радост, че са успели да минат на по-горно желание, а други са разочаровани, че са останали на същото място и се питам нормално ли е само моето дете изобщо да не се интересува за следващите 5г от живота й. Аз плаках до сега, че не показва никакви емоциии и вълнения.

На второ класиране останахме в НФСГ.

# 595
Че и моят е същият. Казах му - ей това е училището. Отговорът беше - Окей. Simple Smile

# 596
  • София
И моят син е в групата на равнодушните. Той още страда, че се разделя с няколко деца от класа и това взима превес.

# 597
  • в града на вечния купон
Като се замисля май е по добрият.. вариант.
Като гледам моето дете цялата седмица как сън не я лови и е тъжна..
В крайна сметка по важно е здравето!

# 598
  • София

Аз междувременно подосаждах още на познатото дете, завършило НФСГ тази година и я питах директно: "Абе я кажи, учи ли се сериозно изобщо там?" и тя ми отговори: "Учи се сериозно и не е лесно - гаранция. Учителите са сериозни и излизаш със знания по икономика, маркетинг, право, счетоводство" Също училището организира много Еразъм програми и децата са ходили във Финландия, Турция, Италия. И ще учи предмети по професия на немски.
Малко се обнадеждих.

Вие в НФСГ ли сте , каква специалност, ние сме там , но икономика с ФЕ, а къде ли ще учат сега като са в ремонт, ще разберем де има време.

# 599
НФСГ с немски се качихме на второ.
Ще учат в Ломоносов докъм края на първи срок.

Общи условия

Активация на акаунт