Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 062
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Извинете, случайно знаете ли как се разпределят 2-те  паралелки с математика в 31 , азбучен ред ли е, по успех или случаен принцип

По успех.

Какво ще рече по успех? Балансирано разпределени по-силни и по-слаби в двете паралелки или в едната с по-висок бал, а  в другата с по-нисък бал.

# 571
  • София
благодаря ви,ще разгледаме за училище с подобни паралелки в София.

Въпреки че не е за темата, отговор може да е  НПМГ:
Прием НВО БЕЛ + НВО Мат +. Олимпиада / Изпит Биология или Химия или.само изпит по двата предмета
3 бр. профилиращи, вместо 4 бр. по 5 ч./седм.  - получава  15 ч./седм. Биология+Химия (7+8 или 8+7) и ако не успее да намрази предметите след толкова часове, може и да продължи в тази посока. Във 2ри гимназиален етап по профилите се изучават по един допълнителен модул по двата предмета, засега има бонус преподаватели от СУ със съответното  отношение (режещо) като към студенти.
Да, помага обучението, въпреки че не е по *изпитите за МУ ", но не мърдат 2 годишните уроци за кандидатстване по Химия и Биология, но пък поне засега се разминава и с уроците в 12 клас по БЕЛ

Съвет: Олимпиадите може да ca тест интересно ли е,  има ли смисъл да се продължи към изпити. Обучението в училище и самоподготовка в е достатъчна при изявен интерес.

# 572
Тази година за учениците от НПМГ в СУ беше направен вътрешен изпит по химия и биология, важащ за медицина и фармация.

# 573
Дъщеря ми беше в паралелка Х и Б в НПМГ, записа ветеринарна медицина без грам уроци и сега в университета разпознават възпитаниците на гимназията по знанията им. Нейни съученички успяха да влязат медицина, разбира се с курсове за целта, но определено нивото е високо, информацията, която им се поднася не са от учебниците и разширената подготовка има добра база за подобна специалност. Препоръчвам!

# 574
Alexova-благодаря за отговора ви,чувам различни отзиви за НПМГ и се радвам,че споделихте.

# 575
Относно биология и химия -дъщеря ми много искаше НПМГ преди 3 години, ама не успя да влезе. Не искаше  да учи език и аз наредих след това всички възможни училища с Природни науки.
Сега виждам , че съучениците и езиков профил също могат да запишат профил б+х като предимството е, че не са фиксирани в избора.
Така че моят съвет, без да ангажирам никой, НПМГ и после високобалови училища в зависимост от предпочитания на език, локация и т.н.
Почти във всички има профил б+х след 10 клас.
Иначе делението елит , неелит е ясно. Кой каквото го интересува, чете.

# 576
Според мен класиране има вече

# 577
Та - да се похваля все пак - девойката остава в 18-то с ФЕ и ИЕ. Вече се отпусна, доволна и щастлива. Relaxed
За ФЕГ почти няма движение надолу, камо ли 7-те точки, които ни деляха. Голяма конкуренция тази година във високия диапазон.
Ако някой е в същата паралелка, може да ми пише и да се запознаем виртуално Simple Smile

# 578
Размина ни се 18-то, остава в 127-мо Neutral Face

# 579
  • София
Ние се качихме нагоре до 7мо с АЕ/ФЕ
Сега се чудя дали да играя за Вазова, балът е паднал само с 5т

# 580
  • София
Колко точки ви делят от Вазова? Поговорете и разгледайте плюсовете и минусите на 7 и 133 и предпочитанията й.

# 581
  • в града на вечния купон
Размина ни се 18-то, остава в 127-мо Neutral Face
Ние пък се отказахме от 18то...
Дано имате късмет!
Искрено пожелавам на всички, които ще продължат.
Знам какво е да чакаш да влезе детето в желаната паралелка.
Не ми се вярваше,че ще стане, но успяхме.

# 582
Ако детето е записано в училище към МК, може ли да продължи да участва в 3 и 4 класиране на МОН без да си изтегля документите от училището към МК?

# 583
  • София
Та - да се похваля все пак - девойката остава в 18-то с ФЕ и ИЕ. Вече се отпусна, доволна и щастлива. Relaxed
За ФЕГ почти няма движение надолу, камо ли 7-те точки, които ни деляха. Голяма конкуренция тази година във високия диапазон.
Ако някой е в същата паралелка, може да ми пише и да се запознаем виртуално Simple Smile
И моята е там,аз вече писах в другата тема,че първо нея четох. Тя си се записа на първо класиране и не пожела да участва във второ.

# 584
  • sofia
Ако детето е записано в училище към МК, може ли да продължи да участва в 3 и 4 класиране на МОН без да си изтегля документите от училището към МК?
Да, може. Двете министерства нямат никаква обща система. Преди години така имаше възможност да кандидатства синът ми, но той категорично си искаше НГДЕК и не можах да го убедя да опитаме.

Общи условия

Активация на акаунт