Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 061
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Дъщеря ми е приета в ПГД "Елисавета Вазова". Ще се радвам да чуя мнения и насоки за училището, организацията на учебния процес, нивото на езика. Тя е с английски. Униформите задължителни ли са? В досегашното училище имаха, но не се държеше на тях и така си остана, само за спомен.

# 556
  • София
Здравейте! Дъщеря ми е приета в ПГД "Елисавета Вазова". Ще се радвам да чуя мнения и насоки за училището, организацията на учебния процес, нивото на езика. Тя е с английски. Униформите задължителни ли са? В досегашното училище имаха, но не се държеше на тях и така си остана, само за спомен.
Благородно завиждам. Там е и нашата мечта. С какъв бал влезе и коя специалност? Ние ще се борим на 2, 3...то
Знам от приятелка, че е много добро, гледах снимки, учители.
Брат й влизаше на 1 класиране. Но решихме да ги разделим

# 557
Дъщеря ми е приета в НФСГ - днес разпитах за ремонта и не можаха да ми дадат отговор. Попитах, ако до септември не са готови, къде ще бъдат разпределени 8 клас - също не можаха да ми отговорят, защото трябвало отново да се говори с училища, които са ги приели в сградите си.

Пуснах за второ класиране, но дъщеря ми няма голям шанс за исканото от нея училище - не й достигат 20 точки. Но от друга страна може да попадне в НТБГ - днес посетихме и това училище, въпреки че сградата е доста прилична, дъщеря ми каза, че прилича на затвор и вече не иска там. Голямо чудене е сега дали да записваме утре или да оставаме на второ класиране както вече подадохме. НТБГ е с по- висок бал, една идея ми се струва по-добра, има повече информация за нея. За НФСГ почти не откривам мнения.

Определено не подредихме по най-добрия начин желанията си, но се надявам лошата подредба да ни е на късмет и детето да попадне в хубав клас и с хубави учители.

# 558
  • София
Дъщеря ми е приета в НФСГ - днес разпитах за ремонта и не можаха да ми дадат отговор. Попитах, ако до септември не са готови, къде ще бъдат разпределени 8 клас - също не можаха да ми отговорят, защото трябвало отново да се говори с училища, които са ги приели в сградите си.

Пуснах за второ класиране, но дъщеря ми няма голям шанс за исканото от нея училище - не й достигат 20 точки. Но от друга страна може да попадне в НТБГ - днес посетихме и това училище, въпреки че сградата е доста прилична, дъщеря ми каза, че прилича на затвор и вече не иска там. Голямо чудене е сега дали да записваме утре или да оставаме на второ класиране както вече подадохме. НТБГ е с по- висок бал, една идея ми се струва по-добра, има повече информация за нея. За НФСГ почти не откривам мнения.

Определено не подредихме по най-добрия начин желанията си, но се надявам лошата подредба да ни е на късмет и детето да попадне в хубав клас и с хубави учители.

Намира се информация , отзивите са добри както и за НТБГ, те са на едно ниво сякаш, но там е с интензивен език, но ме притеснява това с ремонта, къде ли ще бъдат децата

# 559
Благородно завиждам. Там е и нашата мечта. С какъв бал влезе и коя специалност? Ние ще се борим на 2, 3...то
С висок бал е и първите й четири желания бяха там. Категорична беше, че иска точно в това училище с Графичен дизайн и АЕ.

# 560
Здравейте,следя темата с интерес-дъщеря ми ще е 7кл и проучвам сравнително добро училище - тя иска да учи дентална медицина..Кое училище бихте препоръчали с биология и химия след 7 кл за да учи в тази посока?Благодаря ви!

# 561
  • София
С висок бал е и първите й четири желания бяха там. Категорична беше, че иска точно в това училище с Графичен дизайн и АЕ.
Значи ще са в един клас с приятелката на дъщеря ми. Прекрасно е когато децата имат желание и цел.

# 562
  • В царството на игрите:)
Здравейте,следя темата с интерес-дъщеря ми ще е 7кл и проучвам сравнително добро училище - тя иска да учи дентална медицина..Кое училище бихте препоръчали с биология и химия след 7 кл за да учи в тази посока?Благодаря ви!
Ох, изчакайте малко да свърши тазгодишната драма Mask Пък и от началото до края на темата има мнения за училища  - то това и е идеята Simple Smile Търсите профил Природни науки, което ще е най - добре с оглед бъдещите желания.
Ще имате време да си четете, четете, четете ...... Simple Smile

# 563
  • София
В което и да е, уроците по химия и биология в 11-ти и 12-ти клас не й мърдат. Joy Важно е само да не изпуска химията в първи гимназиален етап, че трудно после ще запълни пропуските.

# 564
  • European Union
Има и професионални гимназии със специалност дентален асистент. Не знам за София обаче.

# 565
Кети В-Благодаря,не съм чула за София да има,но ще потърся..
sanaka-това е идеята,да учи химия и биология в някоя от по-добрите гимназии,а уроците няма да се разминат..
milmich-благодаря,ще чета,разбира се,това е малкото ми дете,с голямото съм го минала вече това с кандидатстването ,но в друга специалност и насока!

# 566
Ох, изчакайте малко да свърши тазгодишната драма Mask Пък и от началото до края на темата има мнения за училища  - то това и е идеята Simple Smile Търсите профил Природни науки, което ще е най - добре с оглед бъдещите желания.
Ще имате време да си четете, четете, четете ...... Simple Smile

Тц, аз съм чувал, че профил Природни науки, т.е. биология и химия, изобщо с нищо не помага на кандидатстващите медицина, защото материалът за приемните изпити не се изучава в профилите по Б и Х. А българските вузове все още нямат изисквания за профили. Така че по-добре е детето да изберете профили, които са му лесни, за да има време и сили да ходи яко на уроци по Б и Х в 11 и 12 клас, че иначе не става😂

# 567
Предполага се, че ако ги избере, биология и химия са му лесни/приятни ...
Според мен не е зле да се избере химията, нищо че профилът не покрива материала за изпита. Там колкото повече знаеш, толкова по-добре .. В биологията знанията също са систематични, така че ...
Честно казано, ако не са му по сърце на детето, наиситина е добре да има възможност за избор на профил след 10. клас, т.е. да не се избира профилирана паралелка толкова рано.

# 568
благодаря ви,ще разгледаме за училище с подобни паралелки в София.

# 569
Извинете, случайно знаете ли как се разпределят 2-те  паралелки с математика в 31 , азбучен ред ли е, по успех или случаен принцип

По успех.

Общи условия

Активация на акаунт