Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 002
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Ма каква грешка в оценките? И родителите са подали сигнал едва след първо класиране? Не може да стане и не е станало - видях бала на 101 на първо и второ класиране. Няма такова нещо.

И аз ги виждам. На първо класиране мин. бал мъже в 101во Икономическо развитие  -Мин. бал мъже 247, на второ - мин бал мъже 310.
Може да е резултат от подредба. Нямам идея.
В предишния си пост си съм написала "максимален". Извинете ме.

# 631
Детето с 310 е подало молба да участво на второ и прекласирано в същата паралелка. Няма приети момчета с по-нисък бал. Това виждате.

# 632
Вчера във фейса попаднах на информация за класираните деца в АК. В горната част на класацията момчетата водеха по бал и чак към дъното се изравниха и момичетата обърнаха тенденцията. Казвам го във връзка с квотите. Може не момчетата да са по-слаби в тази възраст, а съставящите тестовете да са по-слаби от американските си колеги. При нас се цени зубренето и строго се наказва невниманието, докато при американците явно се цени креативността. В АК и без квоти би имало баланс на половете.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 09:48 от Monza

# 633
Ani_e
101 училище е едно много добро квартално училище. Недоумявам как все още бала му е толкова нисък...
Базата е мн добра, всичко е ремонтирано и чисто, в тоалетните никога не липсва съпун и хартия за ръце/директорката мн държи на тези неща/, от тази година в почти всички стаи има климатик/колко др училища могат да се похвалят с тия глезотии/.
Има мн добри учители, директорката следи изкъсо както ученици, така и учители,  влиза редовно и изненадващо на проверки в часовете на децата, много е активна и държи на децата. Има игрище, има 2 салона, сградата е мн голяма, малките деца са изцяло в отделна сграда. В двора не се допускат външни, шляещи се с кучета и уж разхождащи се/имам предид такива, които биха подвели децата с някви забранени субстанции/. От тази година, ще бъде активен специален кабинет за химия/биолог ия. В тази връзка тази година областия кръг на олимпиадата по биология беше там/не случайно/. Както казах вече учителите са добри, директорката в годините назад разкара тези, които не бяха читави. Въобще за 7г детето ми там не е имало никъкви проблеми, сега му е тъжно, че вече няма да има тая комфортна атмосфера. И да се върна пак на директорката, защото всичко тръгва от ръководството- тази жена се справя възможно най-добре. Всичко, което е могла като финансиране от общината да получи, го е направула, даже и отгоре. Няма да съжалявате!

# 634
  • София
MiSNi дано все повече такива директори да има. Рибата се вмирисва от към главата. Много училища пропадат и лежат на стари слави заради калпави директори,а други разцъфтяват заради директори,които "горят" в работата си и търсят и назначават Учители,не служители.

# 635
  • София
Ма каква грешка в оценките? И родителите са подали сигнал едва след първо класиране? Не може да стане и не е станало - видях бала на 101 на първо и второ класиране. Няма такова нещо.

И аз ги виждам. На първо класиране мин. бал мъже в 101во Икономическо развитие  -Мин. бал мъже 247, на второ - мин бал мъже 310.
Може да е резултат от подредба. Нямам идея.
В предишния си пост си съм написала "максимален". Извинете ме.
Този бал 310 е на дете, което е било прието в паралелката още на първо класиране, подало е заявление за участие във второ, не е успяло да се придвижи напред и е прекласирано в същата паралелка. Т.е. няма новоприето дете с по-висок бал. На второ класиране няма как да се вдигне нито минималният, нито максималният бал.

# 636
Аз това с прекласирането много добре го разбирам. Нашият случай е точно такъв Прекласиран на същото място. Не можа да мине напред. Въпрос пак казвам на желания.
За 101 имам наблюдения и наистина пожелавам повече такива директори.
Изборът ни беше информиран и нарочен. То бе варианта ни за сигурно влизане, а не компромис.
Да си учител е призвание.  Чисто егоистично си пожелавам тя да   е там поне още 4 години... 😊 Жената заслужава да се развива и може.
Успех на всички пожелавам.
Поста ми бе свързан повече с надеждите и реалността, която ни поднасят децата.
Дано всички се чувстват добре в новата си среда.

# 637
Аз не разбрах много за надеждите и реалността, защото самото дете не е искало и не е писало желания с паралелки за програмиране. Ломоносов например е с отлични отзиви и съответен бал и не е отвъд градаза вас, както е например Комуникациите.
Дали по транспортни, битови или други причини, има си причичи, ок, не сте писали училища с програмиране. Няма как да се класира в нещо, което го няма в желанията.
Тук въобще не коментирам балове, а вие малко така го изкарахте, че е заради бал.

# 638
Здравейте!
Включвам се с въпроси за Профилирана гимназия за интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску".
Интересувам се от средата, обучението, перспективата, има ли проблеми, свързани с местонахождението, какви са преподавателите, директора, както и всичко друго, свързано с тази гимназия?

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 15:43 от Persifona

# 639
А и едва ли пита след като е решено, че там ще учи.
По-скоро проучва за догодина?

Не, за тази година се интересувам. Важно ми е, предвид това, че имам чуденка са трето класиране, четвърто и т.н., които класирания са си хазарт и игра на нерви.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 16:01 от Persifona

# 640
Момичета, намирам само много стари коментари за 35 СЕУ (бившето Руско училище). Ясно, че е от неелитните, но моля да споделите мнения и впечатления, ако имате такива Simple Smile Детето го предпочете пред ФЕГ с латински, пък и ние бяхме малко подведени от прогнозните балове и се надявахме, че ще го прескочим и пак ще попаднем във ФЕГ с немски или в 1 АЕГ с немски, но не се случи така на второ класиране. То ще следва мечтата си да учи немски, но ние дали можем да бъдем спокойни - какво е положението с учителите, средата, знаете за какво се тревожим ние, майките. Ще бъда благодарна за всякакви мнения.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 17:37 от antena

# 641
  • София
Момичета, намирам само много стари коментари за 35 СЕУ (бившето Руско училище). То си е неелитно очевидно, затова моля да споделите мнения и впечатления, ако имате такива Simple Smile Детето го предпочете пред ФЕГ с латински, пък и ние бяхме малко подведени от прогнозните балове и се надявахме, че ще го прескочим и пак ще попаднем във ФЕГ или в някоя от паралелките в 1 АЕГ, но не се случи така на второ класиране. То ще следва мечтата си да учи немски, но ние дали можем да бъдем спокойни - какво е положението с учителите, средата, знаете за какво се тревожим ние, майките. Ще бъда благодарна за всякакви мнения.
на нас ни беше веднага след ФЕГ. Знам, че е много добро, че ФЕ е на високо ниво, висок БАЛ държи. Така че няма да съжалявате
На удобно място е. Само малко е амортизирани

# 642
Момичета, намирам само много стари коментари за 35 СЕУ (бившето Руско училище). То си е неелитно очевидно, затова моля да споделите мнения и впечатления, ако имате такива Simple Smile Детето го предпочете пред ФЕГ с латински, пък и ние бяхме малко подведени от прогнозните балове и се надявахме, че ще го прескочим и пак ще попаднем във ФЕГ или в някоя от паралелките в 1 АЕГ, но не се случи така на второ класиране. То ще следва мечтата си да учи немски, но ние дали можем да бъдем спокойни - какво е положението с учителите, средата, знаете за какво се тревожим ние, майките. Ще бъда благодарна за всякакви мнения.

Хубаво е училището въпреки базата.

# 643
  • София
Ако не ви изплаши базата отвън, пък и вътре не е цвете. И ако не ви плаши че има задължителен руски Disappointed Relieved, инак няма какво да се притеснявате за 35то училище.

# 644
35 досега винаги е било точно под чертата на топ 10 училища в София, тази година май влезе и в топ 10, та в този смисъл не мисля, че може да го причисляваме към "  неелитните", каквото и да разбира всеки под това определение. Пиша това защото това е уж някакъв критерий.
Често наплива към тези училища е заради локация и стара слава, а не заради доброто обучение, което предоставят. А и мненията са много субективни, кой доволен и кой недоволен от училище, хората са с различни критерии.
Откога чакам да се пръкне някоя асоциация на майки, която да работи за равен достъп до образование и да може да накара закостенелите хора в образованието да работят и да влязат в 21 век, равен в смисъл, децата масово да излизат грамотни от всяко едно училище в страната, което е в интерес на цялото общество. Крайно време е някакъв обществен контрол да се осъществява върху образованието, защото както разбрахме то не може да се реформира само с кадрите"професионалисти" работещи в него.

Общи условия

Активация на акаунт