Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 595
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Не е в топ 10, но е хубаво училище.

# 661
  • София
133то сред топ 10 ли е или не е?
не, не е в топ 10, но може би в топ 20

@vivi_23 не знам за там, моите категорично отказаха да са в търговската или банковата.
Ето, на, на нас бал ни стигна за 7мо, но продължаваме до откат. Защо, вместо на мама да й е спокойно, че децата са записани, да не редим до откат желания.
Макар, че да си призная съм любопитна, но това е, защото мога да си го позволя. Иначе нямаше да имам силите Simple Smile

# 662
  • София
133то сред топ 10 ли е или не е?
Не е топ 10, но е в топ 20 мисля, едно от предпочитаните е обаче.

# 663
@vivi_23 и аз като майка, учила в езикова гимназия, не мога да се примиря с НФСГ, но дъщеря ми се запозна с няколко деца от бъдещия си клас в инстаграм и за нея вече е започнала да учи там.

Относно учебния план и аз единствено от програмата за миналата година се ориентирам - според мен за език ще трябват допълнителни курсове.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:42 от teolnick

# 664
  • София
vivi_23, има АЕ в НФСГ. Поне така ми казаха по телефона. От 9 клас избирали между ФЕ, НЕ и АЕ, но часовете са малко. Доколкото си спомням бяха 2 пъти седмично.

# 665
35 досега винаги е било точно под чертата на топ 10 училища в София, тази година май влезе и в топ 10, та в този смисъл не мисля, че може да го причисляваме към "  неелитните", каквото и да разбира всеки под това определение. Пиша това защото това е уж някакъв критерий.
Често наплива към тези училища е заради локация и стара слава, а не заради доброто обучение, което предоставят. А и мненията са много субективни, кой доволен и кой недоволен от училище, хората са с различни критерии.
Откога чакам да се пръкне някоя асоциация на майки, която да работи за равен достъп до образование и да може да накара закостенелите хора в образованието да работят и да влязат в 21 век, равен в смисъл, децата масово да излизат грамотни от всяко едно училище в страната, което е в интерес на цялото общество. Крайно време е някакъв обществен контрол да се осъществява върху образованието, защото както разбрахме то не може да се реформира само с кадрите"професионалисти" работещи в него.

Как го виждате последното при положение, че много от децата и техните родители нямат интерес към образованието? Учителите насила с фуния ли да им наливат знания?

Говоря за добра грамотност, а не за академични постижения, което е норма да е по силите на всеки учител дори и при въпросната незаинтересованост на родители и деца.
А незаинтересоваността на деца и родители е само прикритие и оправдание на нефелността и некадърността на кадрите в образованието, което пък ни води до това, че когато учителя не внушава респект и уважение със знания, отношение към учебния процес се получава въпросната незаинтересованост. Учителите, истинските професионалисти на родителска среща не ти говорят масовите лакърдии за дисциплината,  общи лафове, а са конкретни, ясни и точни и респектират и ги уважават и въпросните уж незаинтересовани.

Да намерят начин как да стане образователните експерти, а не да повтарят това, което ние си говорим като родители без решения или изчерпващи се с нови учебници, писани ат едни и същи колективи и реформи на книга за отчитане на дейност.

# 666
зари, нали знаеш, че на родителските срещи от години е забранено да се говори конкретно и с имена?
остават само "общите лафове и лакърдии за дисциплината"
може само на 4 очи с родителя

докато родителите не уважават учителите, говорят пред децата си по обиден начин за тях и неглижират работата им ("таа па за к'во ви е дала домашно по тъпия си предмет" - прозволен цитат, дочут в метрото), няма да има подобрение
децата се учат най-много от личния пример
в образователния процес страните са (поне) три

# 667
  • София
зари, нали знаеш, че на родителските срещи от години е забранено да се говори конкретно и с имена?
остават само "общите лафове и лакърдии за дисциплината"
може само на 4 очи с родителя

докато родителите не уважават учителите, говорят пред децата си по обиден начин за тях и неглижират работата им ("таа па за к'во ви е дала домашно по тъпия си предмет" - прозволен цитат, дочут в метрото), няма да има подобрение
децата се учат най-много от личния пример
в образователния процес страните са (поне) три
при нас тази уч. година класната говори направо с имена. Няма 4 очи. Кой как се справя, дисциплина и прочие. Бяхме в шок, как така ще излага тези деца.

# 668
Голям шок, голямо излагане.
Аз мисля че докато не се кажат нещата директно, всеки родител ще се прави че дъжд го вали и ще се скатава без да вземе мерки. Друго е като останалите чуят. И силно съжалявам, че сме много gdpr френдли, което приемам за вреда
Все едно като отидете на събрание на блока, домоуправителя да почне да моли за плащане на таксите от някои просрочили, като гледа в тавана и не казва кои са.

# 669
  • София
На една родителска среща в седми клас няколко от учителките говореха поименно за децата и всички родители, за чиито деца не казаха нищо, поискаха да чуят и за своето. Беше най-интересната родителска до сега. И аз мисля, че е хубаво да се казва. Ако детето ти се справя добре, защо да не си направиш удоволствието да го чуеш, а ако се държи зле и пречи нека малко се почервиш пред всички, та белким вземеш някакви мерки.

# 670
Абсолютно подкрепям, че нещата се казват "право куме в очи", какво значи да се "излагат"?! Като не слушат в час, пречат на дисциплината  и т.н. не им пречи да се излагат, ама като трябва да се носи отговорност са много чувствителни.

# 671
Абсолютно съм "ЗА" поименно споменаване на децата, еле за дивотиите, които вършат.

С това "сакън да не изложим детето" сме стигнали до страшни висоти. Страшен шок, няма що!!! Като не искате да се шокирате, възпитавайте ги тези деца!

Не, че на мен не ми звънят за дисциплина, ама не се шокирам, ако го споменат пред класа!

На последната родителска говориха за едно дете какво направило (без име) и само се молех да не е моето. После разбрах кое е.... Според мен майка му не знаеше, че точно за нейното става въпрос.

# 672
  • София
@vivi_23 и аз като майка, учила в езикова гимназия, не мога да се примиря с НФСГ, но дъщеря ми се запозна с няколко деца от бъдещия си клас в инстаграм и за нея вече е започнала да учи там.

Относно учебния план и аз единствено от програмата за миналата година се ориентирам - според мен за език ще трябват допълнителни курсове.
Благодаря,  с вие коя специалност сте , ние се записахме, много бяха любезни, харесаха ми учителите, които бяха там и другото , което е супер за дъщеря ми , че нямат униформи. Направо грейна като чу това.
За езика ако има и малко друг ще е добре.
Ще видим как ще са нещата , но ми де видя и училището и района и учителите там страхотни, това на първи впечатления, дадоха ни и служ.бележка за помоща от 300лв за записалите се и ни обясниха, че учебниците ще са им безплатни. Родителска среща преди 15 септември следим на сайта и попитах за ремонта , те са пошегуваха, че със сигурност ще завършат в тяхната си сграда, надяват се да смогнат с ремонта до 15септември, но бяха по скоро ,че няма да стане, а ще е след някой друг месец.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 16:25 от vivi_23

# 673
  • София
Родителските срещи в този вид в момента, нямат смисъл. Запознахте ли се с правилника на училището, това се цикли с години. Grinning Децата са умни, ама ги мързи. Имате ли въпроси? Ами тогава Довиждане! Joy / тук там някой обиден учител ще произнесе кратка реч, пак общо, да се чудиш за кого и за какво говори, все едно съм в чужд клас.. /

# 674
Абсолютно съм "ЗА" поименно споменаване на децата, еле за дивотиите, които вършат.

С това "сакън да не изложим детето" сме стигнали до страшни висоти. Страшен шок, няма що!!! Като не искате да се шокирате, възпитавайте ги тези деца!

Не, че на мен не ми звънят за дисциплина, ама не се шокирам, ако го споменат пред класа!

На последната родителска говориха за едно дете какво направило (без име) и само се молех да не е моето. После разбрах кое е.... Според мен майка му не знаеше, че точно за нейното става въпрос.

Абсолютно съм съгласна!
Винаги съм се дразнела на това “запазване на достойнството и правата”. Ами като не е било проблем да направи белите пред другите, какъв е проблемът да си понесе отговорността пред всички.
Точно това дундуркане и поставяне на правата на децата на пиедестал води до превръщането им в едни безотговорни, невъзпитани и  разглезени възрастни. И после се чудим защо обществото ни е на този хал и защо всеки си прави каквото си иска и постоянно смята, че някой е длъжен да му осигури благоденствието.

Общи условия

Активация на акаунт