Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 574
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
зари, нали знаеш, че на родителските срещи от години е забранено да се говори конкретно и с имена?
остават само "общите лафове и лакърдии за дисциплината"
може само на 4 очи с родителя

докато родителите не уважават учителите, говорят пред децата си по обиден начин за тях и неглижират работата им ("таа па за к'во ви е дала домашно по тъпия си предмет" - прозволен цитат, дочут в метрото), няма да има подобрение
децата се учат най-много от личния пример
в образователния процес страните са (поне) три

То не е трудно да говори в конкретика, такъв 1 учител съм срещала за толкова години и всички родители пишеха, с молба малко по-бавно, да говори, че да не изпуснат нещо, даде датите за контролни  и класни за целия срок, какъв конкретно материал ще включва са всяко писмено изпитване, устните на кой материал ще бъдат препитани всички, критерии и изисквания  какво трябва да се знае за 3, 4, 5 , 6, възможности за оправяне на оценки, единствената, която досега съм срещала и която не си пестеше усилията, ако някой е научил нещо, на което има ниска оценка и помоли да бъде изпитан, да го направи без мрънканици и без да цака ученика, да го похвали, че е научил материала и да редактира директно старата ниска оценка. Човек, който знае какво ще работи цял срок и не пести усилия да вкара в час и родителите, които респективно децата. Защото когато кажеш на едни родители - до дата Х учебната тетрадката трябва да е попълнена до страница еди коя си, до дата У - еди какво си, за всеки родител става лесно и знае какво гони.
При нея всичко се знаеше в конкретика, един път не е говорила за дисциплина, питали са я родители, винаги е казвала, нямам проблеми с дисциплината и приключва тази тема.

# 676
Абсолютно подкрепям, Зари!

Само един такъв учител е имал единият ми син - по БЕЛ от 5. до 7. клас.
Оценяваше с критериите на НВО-то от пети клас. Всяко контролно се връщаше с щракнати с телбод критерии и точкуване по тях. Много лесно се виждаха местата, където трябва да се обърне внимание.
За дисциплина не е говорил никога, само за това къде имат пропуски и как да се наваксат.

Децата много го харесваха и имаха сериозен респект от него, пишеха си всички домашни. Само той ще липсва на моето дете в новото му училище. Надежда за системата ми дава фактът, че е млад учител. Още има надежда.

# 677
  • София
В кое училище преподава ако не е тайна?

# 678
Ако целта на профил биология и химия е кандидатстване за медицина, трябва да се вземем под внимание, че според новият закон в изпитите ще се включват само материала до 10 клас. Което обезмисля сложните профили 11 и 12 клас. По химия профилът и изключително сложен, включващ материала до 3 курс в университета.

# 679
  • София
То и досега много малка, несъществена част от профилирания материал се включваше в изпита /който спокойно може да се научи и без профил/ и тези профили пак си бяха безсмислени, от гледна точка кандидатстване. Дори и като някакви кредити в университетите не с признават.

# 680
В някои унита се иска профил химия +матура пп за прием. Проверете си.

# 681
Тази служебна бележка, която ти дават при записването, къде се подава?
И ми стана интересно - как се намират бъдещите съученици в Инстаграм? Там нали няма групи като във ФБ.

# 682
На мен служебна бележка не са ми дали при записването , само листче с входящ номер, но надали е това..Може би на първата родителска среща ще ги раздадат 🤷🏻♀

# 683
Едно удостоверение дават в НФСГ за някакви надбавки, но не разпитах.

# 684
Трябва ли все още бележка от училището, за да се вземат парите за учениците? Дават за деца 1-4 клас, мисля и 5, и 8 със сигурност имаше да се дават пари. Но бележките не отпаднаха ли?

# 685
Не, социалните виждали кой къде се е записал.

# 686
  • София

Това е т.нар документ за помоща от 300лв, която се полага на всеки 8мо класник.
С нея отивате в социалното подпомагане което ви е по район и си подавате документите за тази помощ.
Вие в коя паралелка се записахте и ние сме там.

Повечето деца от различните училища се намират и си пишат в Инстаграм , намират се и от Тик Ток клипчетата кой къде е записан и от там от коментарите си се намират и в Инстаграма.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 15:57 от vivi_23

# 687
  • София
Не, социалните виждали кой къде се е записал.
Но това се случва между 15.09 и 15.10 и тогава ще получите първия превод от 150 лв. А ако имате бележка може да подадете и сега и да ги получите по-рано.

# 688
Vivi_23, Икономика и мениджмънт с немски записахме. Не знам колко ще научат немски... Може би е добре след 9 клас и на школа да тръгне. Иначе учели някои от специалните предмети на немски.

# 689
Скрит текст:

Това е т.нар документ за помоща от 300лв, която се полага на всеки 8мо класник.
С нея отивате в социалното подпомагане което ви е по район и си подавате документите за тази помощ.
Вие в коя паралелка се записахте и ние сме там.
Повечето деца от различните училища се намират и си пишат в Инстаграм , намират се и от Тик Ток клипчетата кой къде е записан и от там от коментарите си се намират и в Инстаграма.
Ох, щеше да е забавно и социалните да проверяват в Тик ток и Инстаграм, че децата са записани Sweat Smile Какво ще се занимаваме с бележки и подаване...

Общи условия

Активация на акаунт