Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 116
  • 2 774
  •   2
Отговори
# 2 535
Малко не се разбира. Сега детето на кое желание е прието? За кое се бори и колко не му стига за там?
Сега е прието на 10то желание. Всички останали желания от 1 до 9 са с по 20-25 точки над нашия бал, освен 3 и 7 до които сме близо по бал.
До 3 желание ни делят 5 точки, а до 7 желание ни делят 3,5 точки.
Проблема е в това, че 3то е без квоти и съответно повече конкуренция(около190 човека)
А 7 желание е със квоти и по-малко конкуренция по тази причина(около 90).
То е ясно, че голяма част ще са се записали някъде, но пак повече от две е разликата в съотношенеито.
Та дали няма директно на 7мо желание да се позиционираме, заради горните ми размишления.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 00:17 от dalil

# 2 536
  • София
Напълно съм съгласна с Ноеми. Добри и лиши отзиви има за всеки. Ако си го поставя за цел, мога да ви откажа от Испанската за отрицателно време, но не е редно да го правя и няма да е обективно. Слушайте децата, а не всички, които искат да дадат мнение. Царе сме да знаем всичко.

А ето нещо интересно за това, какво искат децата. Думите са на дъщеря ми от онзи ден.  "Бях убедена, че Испания е моята страна. И по тази причина беше въпрос на живот и смърт да отида в Испанската. Въпреки, че след като ме приеха се зачудих за момент дали не сгреших, че не отидох в НЕГ.  Годините в Испанската и изучаването на езика и културата на Испания ме убедих, че тя изобщо не е моята страна. Но нито за секунда не съжалявам, че учих в това училище. Сега ще наблегна на Френския, за да може след година и половина, вместо в Мадрид, да отида за Major-a в Париж."
Та, нека не се опитваме да чертаем бъдещето още от сега. Важното е децата да са щастливи в училище. Това са най-хубавите години.

# 2 537
Далил, огромна е вероятността точно на 7-мо желание да отидете. То по-малко желано ли е от сегашното 10-то? Ако е така, може би не бих рискувал. .. но вие си решете, никой не може вместо вас. А ако е по-желано седмото, подавате за второ класиране, нищо не губите.

# 2 538
  • София
Dalil то няма как някой да каже дали ще прескочи 7 и ще стигне до 3. То затова трябва да се реди от най-желаното към нежеланото и ако 7 е било по-желано от 10 то играйте за второ.

# 2 539
Etomira.... и като поживее малка в Париж да отиде на разгледа Мадрид и да осъзнае, че Испания е страхотно място да живее (което е факт) . .....
Винаги печели....😃

# 2 540
  • Sofia
Абсолютно съм съгласна и дъщеря ви, с  мнението си е много права, може би ще намерят себе си и пътя си и важното е да им помогнем и да не сме пристрастни ние като родители/ работя с испанци 3та година, посещавали сме страната/ ще минат и тези терзания и след 5 години един ще иска да е инженер, адвокат, а друг лекар или специалист с добра специалност, това са деца с възможности и искат да учат, от прочетеното дотук намирам много себеподобни в последните дни.... И за да не е самохвалство в нас е на едното по- ученолюбивото и с отлични резултати му се казваше цяла година стани от това бюро излез виж се с някого, на другото номер 2 му се казваше моля те  и с нерви дори седни и прочети прегледай нещо...

# 2 541
  • София
Etomira.... и като поживее малка в Париж да отиде на разгледа Мадрид и да осъзнае, че Испания е страхотно място да живее (което е факт) . .....
Винаги печели....😃

Била е и на двете места. Не да живее, но е била. И си избра да продължи в Белгия.

Monikqe,  разковничето е, че те са деца и много ще се променят в следващите години. Деца като големия син на Ноеми, които знаят от малки какво искат и не променят мнението си, са единици. За мен най-важното е да са в добра среда, останалото ще се нареди с времето.

Трябва да я караме по-chill....

# 2 542
  • София
Не вярвам в Испанската да падне с 20 точки, с 2-3 макс.

Хич не е за бала, английския й е над Б1 иска да учи немски иска да живее в Австрия иска, иска, иска... Като на 13 и половина, нали🥺
1АЕГ я писахме на 3 желание, като 1НЕГ на първо, а испанската /със страст към Испания като страна и испанския език на 2/... Та аз не съм и очаквала да я приемат по трето желание, ама какво си мисля аз какво става нали...

# 2 543
Далил, огромна е вероятността точно на 7-мо желание да отидете. То по-малко желано ли е от сегашното 10-то? Ако е така, може би не бих рискувал. .. но вие си решете, никой не може вместо вас. А ако е по-желано седмото, подавате за второ класиране, нищо не губите.
Да, добре съм подредила желанията. Не съм редила по-големина на бал, а по желания.
Десето е първото желание от резервните, но и то не е толкова зле. Ама сина ми се е запънал и иска да ходи на 2ри кръг заради 3то желания. Аз естествено му обяснявам, че може да не го огрее въпреки, че му е по-предно желание.
7, 8 и 9 желания са на ръба на желани и нежелани. Просто не очаквах, че ще се случи такова съревнование между паралелка с квоти и без квоти.

# 2 544
  • София
Да, добре съм подредила желанията. Не съм редила по-големина на бал, а по желания.
Десето е първото желание от резервните, но и то не е толкова зле. Ама сина ми се е запънал и иска да ходи на 2ри кръг заради 3то желания. Аз естествено му обяснявам, че може да не го огрее въпреки, че му е по-предно желание.
7, 8 и 9 желания са на ръба на желани и нежелани. Просто не очаквах, че ще се случи такова съревнование между паралелка с квоти и без квоти.
къде е приет и какво иска да учи? Че ми стана интересно

# 2 545

Приет е в 7мо. А той иска в 31 с математика(без квоти), а 7мо- желание е в 32 английски с руски(с квоти).
Аз съм му казала, че там едва ли математиката е на кой знае какво ниво, не че той е велик математик, но имаше добър преподавател по мат. в училище и хареса този предмет. А на мен си ми харесва и 32. Аз подбрах, такива паралелки, в които има шанс да влезе и после двамата подредихме коя по-напред, коя по-назад.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 00:20 от dalil

# 2 546
  • София
Седя си на терасата и размишлявам. В петък наистина се ядосах на щерката - защо не пожела да пише ФЕГ, защо не пожела да пише френски като втори език, защо, защо, защо....И се засрамих от себе си... Това, че аз харесвам френския език /учила съм го интензивно 5 години, обожавам го/ не означава автоматично, че и тя ще го хареса. Колкото и да ми се струва безсмислено това "инатене" за испанския като втори език, тя си го харесва. И нека следва сърцето си и сама стигне до извода дали това тропване с крак сега е било правилно. Как беше, няма загуби и провали, има ценни уроци и важни изводи. Но най-важното е да съумеем да се изправим, да поизтупаме прахта и смело да продължим напред, където ни чака следващият ценен урок...
Наздраве на всички! Wine Glass

# 2 547
  • София

Приет е в 7мо. А той иска в 31 с математика, а 7мо- желание е в 32 английски с руски.
Аз съм му казала, че там едва ли математиката е на кой знае какво ниво, не че той е велик математик, но имаше добър преподавател по мат. в училище и хареса този предмет. А на мен си ми харесва и 32. Аз подбрах, такива паралелки, в които има шанс да влезе и после двамата подредихме коя по-напред, коя по-назад.
Ами лично за мен и 3-тото и 7-то ви желание са по-добри от 10-тото, но това е мое мнение.

# 2 548
Хайде честито на всички, приети в Испанската! Както и на приетите с испански!

Испания е новият - четирикратен- европейски шампион по футбол! Като спечелиха всичките си мачове!

Вива Ла Фурия Роха!😂

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 12:16 от Татко Мецан

# 2 549
  • София
Ако аз сега трябваше да избирам щях да уча испански пред немски, който 4 години учих до безумие и с нежелание , и сега  едно изречение не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт