Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 589
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Според вас,в 1СУ или в 157 се учи по-сериозно испански език?Получих информация,че бала на 1СУ е изкуствено завишен ,поради големия наплив и желание на деца да учат в центъра.На нас не ни стига бала за първа испанска и затова събирам допълнителна информация за изучаването на езика.

22-ро СЕУ?

Отказах се от него,поради лични причини Simple Smile

# 301
Аз пък си пуснах някаква испанка песен Spotify ми я предложи.

Тийнът е на рожден ден, ще продаваме в последния момент. Просто май ученето му е дошло много и сега супер трудно да изберем първо желание.

Дискусията, кой е математик и кой не, ме напряга в темата. Но все тая, всеки да води своите битки, които са му важни.
(и едно самопризнание: обичам математиката)

# 302
Mama Ru, аз след финала и записването ще мина на много дълъг сух режим, но сега нямам нито воля, нито сила да се организирам.
Моля ви, стиснете палци поне утре да видя нещо разписано.
За протокола прахосмукачката още седи така на килима и ме уверяват, че ще се почисти всеки момент (това е от миналата седмица).
Едно обещание, че ако до утре 19:00, примерно, не е налично детето за редене на желания или не е предоставило списък, мама ще реди по свое усмотрение дали няма да подейства?

# 303
Fiore, каква първа бутилка?! Аз го обърнах на професионален дегустатор... даже имам списък с нови открития 🫣
Хора, нервната ми система взе да дава фира. Още не съм видяла списък... днес развозвах и на автомобилна градска екскурзия с набелязани училища (защо чак сега в голямата жега не ме питайте просто).
Искам да се самоуволня от тази работа, но очевидно няма как.

Хахаха и ние днес правихме обиколка за разглеждане на училищата, след като снощи се прибрахме от Гърция. Как не сме се засекли 😆 Сигурно сме обиколили различни училища.
После се прибрахме, финализирахме списъка и подадохме.

# 304
Mama Ru, обещала ми е уж. Водим много сложни преговори.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 07:22 от zlatenceto

# 305
Аз си сипах джин с тоник наздраве на всички! Моето днес изчисти бюрото подреди си стаята, без никой да я кара. Мама Ру и моето не се представи добре на НВО математика но за сметка на български се прави отлично!

# 306
Знам че е коментирано и в други теми, четох, но 32ро или 133то с първи английски и втори руски?Има ли разлика в нивото на първия език?

# 307
Знам че е коментирано и в други теми, четох, но 32ро или 133то с първи английски и втори руски?Има ли разлика в нивото на първия език?
Сравнете резултати от ДЗИ. Много е субективно, едва ли има родител с две деца в тези училища и те учат по един и същи начин.

# 308
osil, без да се смятам за много информирана относно нивото на преподаване, днес минах през 32ро (отново) и не мога да преживея локацията - толкова много прах и шум, дворът им е много тъжен.
Ако ще избирам между 2те, бих дала превес на 133, дори само заради това.

# 309
  • София, Лагера
Аз посред бял ден си сипвам вече втора чаша вино. Не знам защо, след като "мачът е вече свирен" толкова се напрегнах баш днес, цял ден пулсът ми е 111-115.
Много съм впечатлена колко много деца искат да учат испански и италиански. Много се радвам, че има толкова младежи, които следват мечтите си!
По темата с езиците, дано да не се счете за спам или реклама:

Скрит текст:
Големият ми син учи немски. С немски учители е, но това не му дава автоматично немско произношение. Аз съм срастен фен на Сторител и посоянно слушам книги там. Под мое давление хлапето започна да слуша книги на немски и и речника му, и произношението му рязко се подобриха! Аз нищо не разбирам от този език, но това е обратната връзка от класната му - германка.
Използвайте и тази опция, лесна е и си струва!

# 310
Аз познавам двама учители от 32ро. Изключителни хора.
За локацията обаче съм напълно съгласна.

# 311
  • София

Дискусията, кой е математик и кой не, ме напряга в темата. Но все тая, всеки да води своите битки, които са му важни.
(и едно самопризнание: обичам математиката)
Топло мляко, точно по тази тема не виждам битки...Истината е, че интерес към паралелка, която претендира да е математическа и в  същото време е  извън СМГ/НПМГ/ПЧМГ, ще събуди интерес у  известен брой  деца/родители само с някое доказано име за преподавател. Иначе и още  20 да открият, картинката ще е като с досегашните и хората ще избират други варианти.
Някой назад упомена ТУЕС като вариант на  СМГ/НПМГ с мат. Не мисля аз лично, че е. Да, децата влизат с много високи резултати по мат, но това е ПГ, акцентът разбираемо е върху специалните предмети в горните класове ( 11 и 12) и математиката така остава на ниво ООП (официално поне ).

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 20:31 от пенсионирана русалка

# 312
Оставям подаването за утре, с травма на крака е седмокласника, от футбола, та ми дойде в повечко днес лекари, започна даже и физиотерапията, която назначиха.
Списъкът иначе е готов, но се зачудих как става реално в системата- започваме да редим от първо желание, нали?

# 313
Щастлива съм!, това пък е много излишно напрежение и тревога, и за двама ви. Бързо възстановяване!
Поне имате списък... Sad

# 314
  • София
Ноеми, те не искат да учат испански. Те искат в това училище, защото е добро. Нека не се заблуждаваме.

За тези, които не пият, аз пия и за вас!

Общи условия

Активация на акаунт