Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 580
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 315
Не вярвам, ама ей ме на - и аз с мега тъп въпрос. Дет се вика - сички да си минем по реда.
Тези, който нямата хартиените папириси - справочник, нали от тук - приложение три е достоверна информация.
Мъж ми си спомни, че едната учителка, като са гледали работата по БЕЛ, била споменала, че в хартиения носител имало минали години паралелки, дето в таблиците липсвали. Аз четох и за обратен вариамт и сега ме подгони параноята.
Скрит текст:
Да, спокойно!
Като въвеждаш кода,  излиза и с думи описанието на училището и паралелката.
Мерси! 🍀🤗
Цитирала си ме, преди да редактирам. Смятай! 😂То шаш, то паника.😁
Аз си закупих справочника и поста ти ме провокира да проверя хартия и ел.вариант.
Съвпадат, поне тези, които моето дете си е избрало.
Не зная, госпожата по БЕЛ, какво е има предвид.
Справочника ни е на изд. Педагог.
Не, не съвпадат. Според мен в каталога на педагог са написани имена на паралелки с такива профили - Ист, ИТ, БЕЛ и т.н, които вече не съществуват, защото вече профилите се избират в 10 клас. Има и грешни кодове.

# 316
За тези, които не пият, аз пия и за вас!
Наздраве!
Не разбрах подредихте ли вече?

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 07:20 от zlatenceto

# 317
  • София
За тези, които не пият, аз пия и за вас!
Наздраве!
Не разбрах подредихте ли вече?

Аз не. Тя подреди. Подаде. Аз съм на почивка все пак....

И искам да живея в Германия... ако сега бях на нейната възраст, със сегашното ми виждане за живота, след това, което видях последните дни, щях да избера немски.

# 318
Аз явно окъсих окончателно - отидох да взема бутилка бяло, лято, да подхожда на вечерята и ....купила съм червено, надлежно изстудено вече в хладилника. Наздраве и успех на всички!

# 319
Аз не. Тя подреди. Подаде. Аз съм на почивка все пак....
И искам да живея в Германия... ако сега бях на нейната възраст, със сегашното ми виждане за живота, след това, което видях последните дни, щях да избера немски.
Отново доказваш твърдението, че звукът пътува по-бавно от светлината, защото това, което майка ти ти говори на 14, го чуваш след...
Благодаря за идеята! Ще я ползвам за носене на пълна отговорност. Може би само ще съблюдавам процеса и нищо повече.

# 320
  • София

Скрит текст:
И какво е то, питам сериозно като поулегнал човек, не като млад? При все, че до скоро имах там 3 деца, вече само 2. Хубаво е за екскурзии, за почивка, на места е много красиво, много забележителности има за разглеждане,  за концерти е супер (кеф му на човек в опери и концертни зали, кеф му  по стадионите),  за футболни фенове  сигурно също е ОК, да, ама за трайно живеене на мен (с полувековната ми възраст)  би ми било малко скучно. Младите са друго нещо, те си намират компания/откачени забавления по други канали, където и по света да са...Например вчера едната ми дъщеря е била на тийм билдинг от работата, младите в екипа са гребали канута в  Рейн с костюми на русалки и  посейдоновци. Ама лелите и чичовците на моята  възраст - барбекю и пиене цял ден...

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 21:11 от пенсионирана русалка

# 321
По темата за математиката правят се "квалификации" и изводи кой "математик", кой чие място заема и тн. Не се ли усеща от другите... Имаше и резки коментари... Разслояване и тн.

Аз лично не се чувствам добре да споделям... а ничие място не съм заела...

Явно е от жегата, извинявайте, ако съм се объркала. Но пак казах, който има битки да си ги води. Аз съм пас тук.

# 322
В контекста на разговора, да попитам според Вас немски език или испански език, който напоследък набира все повече популярност, дава по - добра перспектива при следващото ниво на образование и професионална реализация. Питането ми е правокирано и от това, че все още обмислям дали не сгрешихме с подредбата на езиците като на по - предно желание писахме немски, а след това испански. Уточнявам, че дъщеря ми към момента няма твърда ориентация къде иска да продължи образованието си след 12 клас, нито с каква точно насоченост. Разбирам, че въпросът ми едва ли има еднозначен отговор, но покрай размислите с реденето на желания и предвид възможността за подаване на ново заявление не спирам да се чудя дали не сме сгрешили с избора.

# 323
Svil24, при това положение й пусни нещо на езика да послуша и да прецени дали е за нея + естествено, изберете според останалите критерии за "добро училище" (локация - бал).

# 324
Оставям подаването за утре, с травма на крака е седмокласника, от футбола, та ми дойде в повечко днес лекари, започна даже и физиотерапията, която назначиха.
Списъкът иначе е готов, но се зачудих как става реално в системата- започваме да редим от първо желание, нали?
Предполагам става въпрос за София. Дано списък ви не е много дълъг.
Аз подадох през телефона. Влязох в профила и желания на първото прозорче дадох на лупичката - отвори се списък с училищата и така превъртях докато стигнах до желаното училище. Встрани от него излизат всички негови паралелки, съответно избирам и кликвам нея.
След това твори ред и така.

# 325
В контекста на разговора, да попитам според Вас немски език или испански език, който напоследък набира все повече популярност, дава по - добра перспектива при следващото ниво на образование и професионална реализация. Питането ми е правокирано и от това, че все още обмислям дали не сгрешихме с подредбата на езиците като на по - предно желание писахме немски, а след това испански. Уточнявам, че дъщеря ми към момента няма твърда ориентация къде иска да продължи образованието си след 12 клас, нито с каква точно насоченост. Разбирам, че въпросът ми едва ли има еднозначен отговор, но покрай размислите с реденето на желания и предвид възможността за подаване на ново заявление не спирам да се чудя дали не сме сгрешили с избора.

Който и език да сте избрали, имайте предвид, че след втори език трети се учи лесно, не всеки трети, но за цитираните от вас важи, така че не се тормозете излишно Simple Smile Иначе за мен немски в Европа отваря повече врати - и учебни, и работни. Сравнете БВП, парите, заделяни за обучение и професионално развитие и някои други показатели, и ще видите разликата. П.с. младежката безработица в Испания се покачва, имам близки, които живеят там, не са никак обнадеждени. Германия си остава "моторът" на европейската икономика. За всеки допълнителен език има опции, стига човек да е мотивиран.

# 326
Здравейте мили момичета! Успех на всяко дете и прием в най-желаното от него училище! Имам един въпрос, относно класирането и ще Ви помоля за помощ за изясняването му.
Примерът ме е следния: на първо класиране детето е прието например на 5-то желание. Не се записваме и подаваме заявление за участие във второ класиране. За второ класиране, системата как започва да проверява желанията и балът ни: започва отново да проверява от първо желание и бал, второ желание и бал, трето желание и бал и т.н. ИЛИ започва да проверява от четвърто желание и бал, трето желание и бал, второ желание и бал...Предварително благодаря!

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:36 от Ентусиазъм

# 327
Здравейте мили момчета! Успех на всяко дете и прием в най-желаното от него училище! Имам един въпрос, относно класирането и ще Ви помоля за помощ за изясняването му.
Примерът ме е следния: на първо класиране детето е прието например на 5-то желание. Не се записваме и подаваме заявление за участие във второ класиране. За второ класиране, системата как започва да проверява желанията и балът ни: започва отново да проверява от първо желание и бал, второ желание и бал, трето желание и бал и т.н. ИЛИ започва да проверява от четвърто желание и бал, трето желание и бал, второ желание и бал...Предварително благодаря!

От първо надолу, за да има опция за класиране на по-горно място на второ класиране, а не на по-долно Simple Smile

# 328
По темата с математиката - и в СМГ/ НПМГ има записали се само защото са изкарали бал. И сега ще има, даже вече виждам как две са вътре с бал над 490. Нито едно от тях няма афинитет към математиката, но пък е елитно и ще се запишат. Нямат намерение нито да ходят на школи, нито на състезания. Просто имат висок бал и ще се запишат там, защото още не са наясно на къде ще се насочат после. По мое наблюдение в СМГ след седми клас рязко спадат амбициите за състезания, има много нови деца, които не успяват да прихванат този състезателен дух. В НПМГ ще бъде същото най - вероятно. Мое мнение - но силата е 5-7 клас, после се размиват нещата и остават единици.

# 329
  • София
Според Вас, всички ли ученици в СМГ трябва да бъдат състезатели?
Не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт