Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 325
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 780
  • София
И с високите балове не е лесно някой път. За статистиката, БАЛ 493-496 според различното балообразуване, писани са паралелки от 32-ро и 125-то училище. Така пожела. Първо желание НПМГ, разбира се.

И кое не е лесното с такъв бал, че ми стана интересно?

Тежката отговорност да избираш сам, и да не зависиш от обстоятелства, система и избор на други. Сам ще си си виновен. Да не трябва да се справяш с разочарованието на детето, което не е прието в желаното училище /да е учило, бе/
Не е леко бреме, мдам...

Ще ме разплачете...

# 781
Трябва да си абсолютно сигурен кое слагаш първо, второ и трето... Да не се окаже на косъм, че влизаш на трето, а вече не си сигурен, че второто ти е по- желано и не си сигурен на второ класиране дали да участваш за първо желание, че ако не стане, а идеш на второ...
При този бал всичко зависи от твоето редене, не от тенденциите в желанията на другите, както е при бал 350 Hands V

ПП: Всеки с проблемите си, дет' се вика Smiling Imp

# 782
Има ли някой с какъвто и да е бал, който да е доволен? Simple Smile
Не! Laughing
Какво да си доволен, като си още на въртележката?! (или влакче на ужасите да кажа? Laughing )

# 783
Точно. Отговорността, че каквото сложиш, това ще бъде . Чудене за училище не е имало, но за паралелки в даденото училище, определно да. И все още обикаля и премисля.

# 784
Не! Laughing
Какво да си доволен, като си още на въртележката?! (или влакче на ужасите да кажа? Laughing )
Доволна съм дотолкова, че постигна някакъв минимум. За съжаление, този минимум не й оставя почти никакъв избор, всичко е компромис и пак не е сигурно, че ще стане.

# 785
Здравейте отново! Пак влизам с въпрос. Вчера подадох заявлението онлайн. Последното, което се визуализира е "Вашето заявление е прието успешно!" Това ли е последната стъпка или е необходимо още нещо? Питам, понеже преди малко влязох в сайта на МОН, желанията си стоят, но могат да се променят. Това значи ли, че мога отново да подам заявление? И какво би се получило, ако отново натисна Подване на заявление? Предварително благодаря!

# 786
Изборът на език е доста сериозен. Не може да го сменяш

Можете да подавате нови до полунощ

# 787
  • European Union
Както каза моето момче, много им е трудно на тези с бал 500, те трявба да си изберат къде точно ще учат. Другите чакаме да видим какъв ни е късмета Simple Smile
или като Руска рулетка... къде ще ни отстрелят Ill
А не, в тази тема не се стреляме. Тук се РЕНДОСВАМЕ

# 788
  • София
Здравейте отново! Пак влизам с въпрос. Вчера подадох заявлението онлайн. Последното, което се визуализира е "Вашето заявление е прието успешно!" Това ли е последната стъпка или е необходимо още нещо? Питам, понеже преди малко влязох в сайта на МОН, желанията си стоят, но могат да се променят. Това значи ли, че мога отново да подам заявление? И какво би се получило, ако отново натисна Подване на заявление? Предварително благодаря!
ако искате, може да смените желание, подавате на ново, с нов номер и така, докато не затвори системата.

Аз съм и доволна и недоволна, гледам, смятам, мисля си и така една система ще определени къде и как ще продължат децата ни

# 789

Тези, които твърдо знаят в кое училище
искат да учат и балът им стига за него. Като моята дъщеря миналата година (не се хваля, най-лесният за даване пример ми беше).

# 790
И към горното - напълно доволни ще сме по Коледа (надявам се), когато се опознаят, харесат си училищата и средата (за което балът не е гаранция). Всеки избор е свързан с несигурност. Аз за себе си нямаше да се колебая толкова, колкото за детето.
Сега я питам сигурна ли е, а тя ми се смее, но не иска да ми се подпише на листче 🙂

# 791
Nikolina-Pikolina, благодаря. Доколкото разбрах, веднъж подадено заявление може да се промени само в съответното РУО. И как да разбера дали системата е затворена?

# 792
Е, не е само системата. Съвкупност е от всичко - качества на детето, дали е ученолюбиво или "енергоспестяващо" (чудесен израз), как се е представило през годината, колко е изкарало на матурите, знае ли какво иска да учи, дали родителите няма да го подбутнат в дадена насока (подходяща или не за него и т.н.) + щипка късмет.

За мен е много вълнуващо, защото за първи път мое дете сменя училище след 7 клас.

# 793
  • София
Nikolina-Pikonina, благодаря. Доколкото разбрах, веднъж подадено заявление може да се промени само в съответното РУО. И как да разбера дали системата е затворена?
не, не е така, пише в съответното РУО или чрез ел система. И се гледа последното подадено от вас. Аз ви казвам, че подадох по 10 пъти на дете, а съм с две Simple Smile

# 794
Това ми звучи малко като история от "Хиляда и една нощи".
С глас се смея...LaughingLaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт