Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 325
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 870
.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 16:59 от Татко Мецан

# 871
спрямо статистиката от миналата година имаме някакъв шанс за 5 желания..
много малко ми се струват и е рисково според мен, но не желае добавяне на други и това е..
да съм се успокояла вече, ми се казва..
сигурно е питано, но все пак - какво става, ако не е прието никъде детето на първо класиране?

# 872
  • София
много малко ми се струват и е рисково според мен, но не желае добавяне на други и това е..
сигурно е питано, но все пак - какво става, ако не е прието никъде детето на първо класиране?

Автоматично участва на второ класиране, паралелки не се пренареждат. Чак за трето.

# 873
Автоматично участва на второ.

# 874
anonymiss, участва автоматично на второ. Обаче гаранция, че и там ще бъде прието няма, така че иска, не иска детето, аз бих сложила и нещо за всеки случай, макар и компромисно. Защото, ако не стане и на второ никъде на трето вече изборът е много ограничен и може пак да не стигне балът. Дори  среднобалови паралелки може да се окажат избрани от деца с по-висок бал, просто поради липса на алтернатива.
Миналата година, дете чиито родители не бяха наясно с тънкостите на приема (чужденци) беше отписано от желана професионална паралелка (390-400 деца се борят за 13 места),.за да пробват на трето в  друга професионална гимназия или ЕГ и увиснаха - загубиха мястото, детето не беше прието, а за четвърто класиране имаше места само в нискобаловите паралелки в не предпочитани училища. Не можа да се класира и за старото си място, не й стигна около 1,5 точки. В резултата на директорско класиране отиде в по-непрестижно училище от това, в което беше приета на първо класиране. Та пишете не толкова желана паралелка, за която стига балът, ей така за резерва.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:07 от Mama Ru

# 875
  • София
точно поради този факт, нареди още малко под бала на детето, малко, с -20-40 точки.

# 876
Една различна статистика. От нашия клас, само моето и още едно дете от 24, не са подавали в училище. Днес ми се обадиха да се информират какво правим, та научих.

# 877
Мале ! Едно денонощие не съм чела и 360 нови поста! Ще кажеш че вече ги записахте всичките в смгто и испанската😂
Връщам се да чета на вентилатора..

# 878
И аз смятам, че предвид малко по-високите балове е най-добре да се презастраховате и с такива, в които със сигурност ще влезе и са приемливи за детето. Третото класиране е руска рулетка, а за второ не може да се правят промени.

# 879
И аз се учудих колко познати са подавали в училище, мислех, че за всеки ще е елементарно да се справи сам, но явно хората се чувстват по-сигурни ако някой друг води процеса.

# 880
В това време вентилаторът е полезен 😂

Преместването е уредено тук
https://lex.bg/bg/mobile/ldoc/2136904663

Профил се изисква само след 10 клас.

# 881
  • София
Една различна статистика. От нашия клас, само моето и още едно дете от 24, не са подавали в училище. Днес ми се обадиха да се информират какво правим, та научих.
Дано поне не са се бъркали на хората за подредбата на желанията.

# 882
И аз да се включа с моите пет стотинки философия, но...преди тридесет години НЕ бях приета в елитната гимназия, за която мечтаех и влязох във "втори ешалон" /според сегашната терминология/...Този "неуспех" приемам като един от най-страхотните шансове, които съдбата ми е дала, тъй като ме насочи професионално към доста нисшова професия, благодарение на която понастоящем се радвам на финансово благополучие (нека хейта да започне сега!) Simple Smile Та..... често се оказва, че масовото търсене на нещо го обезценява с времето....Масовото учене на 2-3 езика примерно... Може би е време за мислене извън кутията...Всичко друго може да се окаже суета през призмата на времето Simple Smile
Иначе ние наредихме и сега се диша по-леко....поне временно.... Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 16:52 от Kalisi

# 883
Изобщо не ме вълнува кой къде е подавал от класа й. Дори не знам какво стана с родителския чат. Аз подадох през телефона, щерката искаше да вървим в професионалната гимназия, за която чакаме прием, можеше и при мен да дойде... Не виждам смисъл, при положение, че няма нещо сложно да го направя през системата - така ние си знаем къде и какво сме редили.

# 884
Калиси, така де, ама ако те бяха приели където си искала, не знаеш как щеше да се стече живота ти. Хубаво е човек да извлича позитивите от всяка ситуация, но хайде да не си повтаряме само, че всяко дете ще си намери мястото и "съдбата си знае работата". Да, място ще се намери за всеки, но е най-добре ако е желано.
Не беше ли ти преди време с толкова претенции за езиковите гимназии и билингви- детето?

Общи условия

Активация на акаунт