Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 030
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 260
Аз звънях в НПМГ преди 2 дена за имунизационият картон и ми казаха, че при записване ще ми искат само информация за личния лекар, а картон при записването.
При мен беше важно, защото заради коклюша който изкара още няма тази ваксина и се разбрахме да я бием края на август да мине възможно най-много време от болестта.

# 1 261
При нас заедно със свидетелствата им върнаха ксерокопията от картоните и и талони 5 и 6 за всички години, мисля това да представим при нужда.

# 1 262
При нас заедно със свидетелствата им върнаха ксерокопията от картоните и и талони 5 и 6 за всички години, мисля това да представим при нужда.
Точно това е.

# 1 263
Точно това е.

Оригиналът при ЛЛ ли седи, защото на мен ми върнаха за всички години здравно-профилактичните карти, а някои имаха и такъв картон формат А4 , но аз не помня да съм давала такова нещо в училището?

# 1 264
Lolinata, "инфо за ваксините" седи електронно в досие в НЗОК и ЛЛ може да си направи справка от там.
Ако е имало промяна през годините на ЛЛ, може част от информацията да липсва (както беше при нас), но понеже в амбулаторната карта е попълвано всичко на ръка, лесно се оправиха пропуските.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 17:09 от zlatenceto

# 1 265
Тоест този картон се издава от училището ли? Нямаме смяна на ЛЛ.

# 1 266

Това е нелепо😂
И разбира се, немският не е елементарен (учил съм ги и двата и според мен са еднакво трудни, макар и по различен начин). Със сигурност и немски, и френски са много по-трудни от испански и италиански.
Аз като скромен човек с перфектен английски като първи език, без да броя мъчението руски преди английския, мога да кажа, че немски и френски са ми изключително трудни. Немски сричах 8 години и стигнах до там, че като си отворя устата излиза 50 процента английски, 50 процента немски, в идеална смес. Френски ми е абсурд, знам няколко думи и им се кефя максимално. Познавам много хора, които с перфектен френски научават испански или италиански за около месец, докато обратния вариант е невъзможен

# 1 267
Дали всички РУО-та качиха? Някой да има информация?

# 1 268
Нищо не са ни връщали заедно със свидетелствата. Ще му мислим после. Веднъж да се запишем Simple Smile

# 1 269
РУО Перник сутринта бяха качени.

# 1 270
Най-лесно е личният лекар да ви извади такъв документ, но ако имате ПИК от НАП, бихте могли сами да достигнете до тази информация, която се съхранява за деца под 18г. във вашият профил там. Според мен този имунизационен паспорт се изисква в началото на учебната година във всяко училище. Но ако някое училище държи изрично на него, не знам какъв е случаят, може да се подготвите спокойно и с него. Успех!

# 1 271
Не знам за какъв картон говориш.
Справка за ваксините може да ви издаде ЛЛ.
Пак същият всяка година вади и подписва т.нар. Здравно профилактична карта. Понеже информацията в нея се променя, няма особен смисъл да се връщат старите от предишното училище. Вади се нова в началото на всяка учебна година с актуална информация.

# 1 272
Залагам на утре около обяд да има класиране, днес няма да е.

# 1 273
Това е имунизационен паспорт https://kantselarski.bg/product/imunizatsionen-pasport/

В него личния лекар преписва всички ваксини. Не помня дали правихме такъв за училище или  градина. После стои там, като завърши детето го връщат. И за всяка поставена нова ваксина се носеше копие от първите страници на оригиналния здравен картон на детето.

Сега пак искат такъв паспорт. Според мен копието с подпис ще свърши работа. Едва ли ЛЛ ще иска пак да дописва или издава такъв имун паспорт.

Доколкото разбирам, някои не си съхраняват здравния картон на детето вкъщи, ами при ЛЛ.

# 1 274
Това е имунизационен паспорт https://kantselarski.bg/product/imunizatsionen-pasport/

В него личния лекар преписва всички ваксини. Не помня дали правихме такъв за училище или  градина. После стои там, като завърши детето го връщат. И за всяка поставена нова ваксина се носеше копие от първите страници на оригиналния здравен картон на детето.

Сега пак искат такъв паспорт. Според мен копието с подпис ще свърши работа. Едва ли ЛЛ ще иска пак да дописва или издава такъв имун паспорт.

Доколкото разбирам, някои не си съхраняват здравния картон на детето вкъщи, ами при ЛЛ.

toplomliako,

Само да уточним: нямаш предвид, че копието ще свърши работа, защото го искат при записване, говориш по принцип, нали? Като изключим информацията от 2 АЕГ, някой знае ли това чудо да се иска изобщо при записване? Според нормативните документи не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт