Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 243
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 740
На различните училища и паралелки пада с различни точки второто класиране.

# 1 741
Честито на всички, които са приети в желаната паралелка!

При нас нещата не се развиха както очаквахме. Знаехме, че големи шансове за 1 и 2 АЕГ нямаме и веднага след тях са 51-во и 22-ро.
За 51-во балът се е вдигнал с 21 точки и не достигат 7. За една от желаните паралелки в 22-ро имаме абсолютно равен бал с минималния, но дъщеря ми не е класирана. Задължително ще подадем за 2-ро класиране, но вече започвам да се съмнявам, че дори и при равен с минималния бал ще успее да влезе.
Приета е чак на 23-то желание - в 7-мо училище (АЕ с ИЕ), което е с минимален бал 38.5 точки под нашия Sad

# 1 742
  • София
Трето и четвърто класиране са напълно нови. Редят се наново желанията. Ако участват деца, които вече са се записали, това означава, че те ще си изтеглят дипломата и ще се откажат от мястото си, което съответно ще се освободи. Хипотетично, мисля че така може да се стигне до изключение и поява на свободно място и по-нисък бал на трето класиране.

Сега ще ви убия с един безумен въпрос, защото спорим тук.
Не е прието по бал на второ класиране за желана паралелка, и съответно си остава и се записва по първо класиране.
А на трето да приемат дете с по-нисък бал от нашия, на "незаето" място в желанието ни от второ класиране.
За мен няма никаква логика в това, но ме убеждават, че така са приети миналата година след пренареждане. Възможно ли е?

# 1 743
имаме разлика - 10 т. за Уилям Гладстон, Сф,  като по-горно желание от приема на първо класиране, и виждам, че миналата година не е мръднал дори с точка балът за второ класиране, тоест никой не се е отказал вероятно.. няма шанс според мен за второ да го приемат там, но ще подам , щом толкова иска..
баловете сравнено с миналогодипните при нашите желания (всички в Сф) са значително с по-висок бал, дори повечето специалности момчетата са с по-висок бал от момичетата.. изненадах се доста от баловете

# 1 744
Не е прието по бал на второ класиране за желана паралелка, и съответно си остава и се записва по първо класиране.
А на трето да приемат дете с по-нисък бал от нашия, на "незаето" място в желанието ни от второ класиране.
За мен няма никаква логика в това, но ме убеждават, че така са приети миналата година след пренареждане. Възможно ли е?

На 3то се играе наново за свободните места по паралелки и ако вашето дете е с най- висок бал влиза пред дете с по-нискък, без значение мин бал от 1во и 2 ро класиране. Дано не греша!

Моето дете вече не участва, след като е записано на първо Sad....

Видях баловете, третото класиране е с по-нисък бал от второ – 450 трето на 460 второ класиране.
Майката твърди че детето е било 455 и не е прието на второ класиране, останало си е по първо и след това са приели дете с 450 точки на трето класиране, след като са пренаредени нови желания и нови участници в трето класиране. Което ми се вижда много несправедливо.

# 1 745
за трето класиране е на късмет работата, или както казва синът ми - не ми се играе руска рулетка... Joy
да - може да влезе дете с доста по-нисък бал, но рискът е огромен да не влезе и да увисне за по-нежелано място и училище..

# 1 746
  • Варна
За Варна балове за топ гимназиите, а и не само са космически тази година. Ние отиваме на 2ро класиране.

# 1 747
И в Благоевград доста са скочили баловете.

# 1 748
  • София
IIАЕГ с испански, супер доволен е. Ще мисли дали да подава за второ класиране, сегашните желания бяха пренаредени в последния момент.
Жал ми е за момичетата тази година, баловете са ужасяващи.

# 1 749
Ами, аз гледах, гледах... В лек потрес съм. Моята е приета на 3-тото си реално желание. Обаче... Как пък така стана, че точно на паралелките на 1-во и 2-ро място балът се е качил с 53 точки? За миналата година го покрива, а тази... Ще припадна. Т.е., класирани сме, където предположих, не сме недоволни, ама... чак пък толкова?

# 1 750
Синковецът е приет 2ро желание в Джон Атанасов СП, не са му стигнали 3,5 за ТУЕС СП.
Ще се пробва и на второ да видим ще го огрее ли

# 1 751

Риск печели, риск губи е трето класиране. Приемат детето с най-висок бал от кандидаствалите на трето. Ако ви стиска си изпускате мястото на второ и играете на трето, пък там каквото сабя покаже.

На двете потребителки, които смятат, че да се състезаваш с най-добрите по право, само за спорта и да лишиш друго, за което това е изключително важно, е меко казано комплексарско. За МЕН хора, които не могат да надскочат егото си са дребни душици. Не става въпрос само за едно място в СМГ, става въпрос за доста повече места вероятно, които завъртат колелото и на всички училища надолу по редицата. И дано всичко деца, които се борят за подобни места се зарадват на второ класиране.

Искрен съвет - приемайте тези неща по-спокойно и философски, още повече става въпрос за ваши близки хора. Не са нарушили закона, реално от това тяхно действие няма да е ощетен никой. Да, аз няма да го направя, защото е ненужен разход на енергия, но нека се постараем да разберем и другите.

ФЕГ с испански.

Помните ли вчера как ви казах, че е арогантно да се жалваш,  че не можеш да избереш.... И...
Karma is a bitch! 
НПМГ е близо и има реален шанс да влезе на второ и тя е в шок, защото не може да избере.🤣🤣🤣 Аз, естествено, гледам сеир.

Успех, каквото и да изберете, да е най-доброто за вас. Другия път не се подигравайте на другарчетата Innocent
Това важи и за Cydonya

# 1 752
  • София
IIАЕГ с испански, супер доволен е. Ще мисли дали да подава за второ класиране, сегашните желания бяха пренаредени в последния момент.
Жал ми е за момичетата тази година, баловете са ужасяващи.

Да, за момичетата в езиковите наистина е доста кофти всяка година. Но пък и момичешки класове не е готино.

# 1 753
  • София
ФЕГ с Испански. Продължаваме за второ и ние.
И моето дете е там.
3 точки ни делят от най-желаната Испанска, надявам се да стане...

# 1 754
  • София

На 3то се играе наново за свободните места по паралелки и ако вашето дете е с най- висок бал влиза пред дете с по-нискък, без значение мин бал от 1во и 2 ро класиране. Дано не греша!

Моето дете вече не участва, след като е записано на първо Sad....

Видях баловете, третото класиране е с по-нисък бал от второ – 450 трето на 460 второ класиране.
Майката твърди че детето е било 455 и не е прието на второ класиране, останало си е по първо и след това са приели дете с 450 точки на трето класиране, след като са пренаредени нови желания и нови участници в трето класиране. Което ми се вижда много несправедливо.
О повярвайте ми, не е несправедливо, защото за трето и четвърто класиране играят само тези, на които им стиска и поемат голям риск. Това е избор, който може да направи всеки родител с детето му, но дали е оправдан е въпрос на късмет. И моето дете преди 2 години на 4-то класиране щеше да влезе по първо желание, но той реши още на 1-во класиране да се запише по трето желание.

Общи условия

Активация на акаунт