Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 168
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 950
Аз обърках темата, долното го пльоснах в темата за Испанската, а исках тук, по повод на това, че според мен е нормално особено момчета в 7 клас да не знаят какво искат... ще го кажа тук, а там сигурно ще го махна:

Как да си изберат децата, като не знаят? За момчетата особено. Момичетата са по-зрели, но аз и един приятел в 7 клас искахме да ставаме пирати. Искахме сами да си построим кораб, както капитан Немо, и мислехме от корабите, които плячкосваме, да раздаваме всички пари и богатства на бедните и онеправданите, а за нас да си оставяме само колкото да си поддържаме кораба. Но бяхме наясно, че за да направим това, трябва да завършим Военно-морското училище (бяхме от Варна), защото оттам излизаш хем инженер, за да можеш да си построиш кораба, хем капитан, за да можеш да го управляваш. А там се влизаше с математика и физическа подготовка. Затова трябва да кандидатстваме в МГ, като същевременно се катерехме по водосточните тръби, за тренираме как ще се катерим по мачтите. И аз поне решавах яко задачи. Влязох в МГ на шесто място, като това ми беше мотивацията. Аз не знам да има момиче 7 клас да е толко шантаво, но момчетата така бяхме. Той обаче не можа да влезе в МГ и идеята умря😂😂😂
Защо влязох на шесто място, също показва колко ми е бил акъла (не че и сега е повече 😂). Умишлено не реших едното подусловие на последната задача, за да не ми е всичко вярно, за да не си помислят, че съм преписал или нещо такова...и имах 5,88 на изпита, а можех да имам пълно 6, но ме достраша...седми клас момче, колко му е акъла!!!! А вие искате да знаят какво ще следват и т.н.....

# 1 951
Честито на всички деца, приети на първо желание!

Моето момче е класиран в Първа АЕГ, с профил РЕ.
На две точки е от мечтаното 73.СУ, профил НЕ с РЕ.
Продължаваме напред към второ класиране! Simple Smile

# 1 952
Хора, това 35-то изглежда потресаващо! Как пък не съм се сетила да го погледна как изглежда по-рано?! Пфу! Това си е от значение...Помня шока, който изживя дъщеря ми като се прибрахме да живеем в България и я записах в първото й бг училище....Но 35-то е несравнимо по-зле!  Ние продължаваме към второ класиране за ФЕГ, пък каквото......

# 1 953
Мецане, мечти сте имали и прочетени книги, за акъл.... не знам 😁😁😁

# 1 954
  • Пловдив
Нахлувам в темата с въпрос за дете, което е прието на първо класиране по първо желание, но желае да участва в трето класиране.. Трябва ли да изтегли подадените документи от училището , в което ще се запише на първо класиране, за да може да участва в трето класиране?

# 1 955
Аз оставям да си избере между приемливи за мен опции, за да не ми каже по Коледа, че нещо не й харесва и не видиш ли вината е моя. Никой няма кълбо да погледне къде ще е най-подходящо, полезно, какви ще са учителите 5г напред, децата в класа и тн. Правим или се мъчим да правим най-подходящото от днешна гледна точка и им пожелаваме късмет с всичко, което не зависи от нас.

# 1 956
  • Sofia
Да, трябва. Ама защо такъв абсурд се е получил- първо желание, пък не иска. Или в повече области е класирано детето?
Нахлувам в темата с въпрос за дете, което е прието на първо класиране по първо желание, но желае да участва в трето класиране.. Трябва ли да изтегли подадените документи от училището , в което ще се запише на първо класиране, за да може да участва в трето класиране?

# 1 957

УВАЖАЕМИ КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

РУО – София-град напомня:

Резултатите от първи етап на класиране следва да проверите в профила на ученика на сайта https://infopriem.mon.bg. Ако няма посочена паралелка, ученикът не е класиран и продължава автоматично да участва във втори етап на класиране, като НЕ Е необходимо да се подава заявление.

Учениците, класирани по ПЪРВО желание след първи етап на класиране, се записват в училището, в което са приети. Училищата ще приемат документи за записване на 15.07.2024 г., 16.07.2024 г. и 17.07.2024 г., от 08,00 ч. до 18,00 ч. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране.

...

# 1 958
  • в града на вечния купон
Едно бързо питане - за дадено училище има свободни места за 3-то класиране (2023), но после в самото 3-то класиране мин/ макс бал е 0. Значи ли това, че реално никой не е кандидатствал за 3-то класиране и местата са останали незаети (не съм гледала 4-то, но теоретично, за етап 3 питам)? Благодаря
Да, точно това означава. Обикновено се случва за по-нежелани паралелки.
След дълго ровене  го намерих.
Сравнявам и с таблицата за местата от https://nvonavigator.streamlit.app/ и съм склонна да приема отговорът на sanaka.

# 1 959
  • Sofia
Здравейте, не съм нова за форума, ама за темата да😉треска ни е разстресла, но и то е обяснимо... Тийнейджър 1 е приета, но не по първо желание, което 1 желание  е в 1 немска гимназия, 10 точки при жените не са й достигнали/ много отличници тази година, браво/ за мъжете бала е точно като нейния....
Първият ми въпрос е какви са според вас квотите  за 2 класиране, всъщност сега квотата беше 98 жени 98 мъже една специалност. Та как някой който е класиран за гимназията по 1 желание ще се откаже?
Изобщо даже не знам има ли смисъл да участваме във тотото класиране? Бала на дъщеря ми е 465 отличничка е с пълно 6 в класа и випуска, но съм наистина втрещена как е толкова висок бала, не мога да измеря с други години, не съм се интересувала , за първо дете съм в момента...Честито за всички класирали се в желаната специалност🍀 пожелавам много късмет и успехи.

# 1 960
Вариант 1 - не се записва на първо желание на първо класиране и чака да реди желания на трето класиране.
Вариант 2 - записва се, където е прието и чака да види дали ще има обявени места на трето класиране за това, което иска сега. Ако още го иска, де, че то за две седмици може пет пъти още да си смени мнението. И ако още иска да скача на трето се отписва от училището, в което е записано и пробва късмета си.
Въпрос - защо е писало на първо желание нещо, дето после няма да се запише?

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 23:13 от Mama Ru

# 1 961
  • София
Кой заложи за въпрос от приети на първо класиране по първо желание 🤦🏻Но сериозно, защо не се запише детето и като види свободните места за трето класиране , тогава да изтегли документите и да пробва за свободните места.

# 1 962
  • Пловдив
Благодаря много на дамите, които ми отговориха..

Неприятна ситуация при подреждане на желанията.. Със сигурност ще се запише на първото класиране.
Ще видим дали ще остане свободно място на трето и ще обсъдим с детето и майката ситуацията.

# 1 963
Какво по-точно представлява профил информатика в МГ. Програмиране ли се учи или не точно?

# 1 964
Мецане, мечти сте имали и прочетени книги, за акъл.... не знам 😁😁😁

Да, не само "Капитан Немо" и книгите на Карл Май, особено за Робер Сюркуф, ами имаше и една "Детска морска енциклопедия", поне 500 страници... буквално наизуст я знаехме и двамата. А сега, децата, особено момчетата, а аз познавам доста покрай детето, хич не искат да четат... остави задължителната литература, ама те и Винету и Олд Шетърхенд не знаят кои са, Капитан Немо не знаят кой е...при вас така ли е ..

Общи условия

Активация на акаунт