Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 376
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 270
Малко странично - за стипендиите е крайно време да се определят от МОН суми и условия, от там да е и бюджета за тях и да се дават на всички заслужили деца. А не в едно училище да е 60 лв щото отличници няма, а в друго да е 20, защото средния успех на училището е над 5,50 и от кумова срама раздават на децата "стипендия"  колкото за 2 пици и безалкохолни
От близка знам, че дъщеря и получава стипендия за дете полусирак  и 1/2 за успех (или обратното, 1/2 е от по-малката стипендия)

# 271
  • ВАРНА
Малко странично - за стипендиите е крайно време да се определят от МОН суми и условия, от там да е и бюджета за тях и да се дават на всички заслужили деца. А не в едно училище да е 60 лв щото отличници няма, а в друго да е 20, защото средния успех на училището е над 5,50 и от кумова срама раздават на децата "стипендия"  колкото за 2 пици и безалкохолни
От близка знам, че дъщеря и получава стипендия за дете полусирак  и 1/2 за успех (или обратното, 1/2 е от по-малката стипендия)
Не могат да се получават двете стипендии  (за успех и за това, че детето е с един родител) в пълен размер. Прави се избор едната да е 1/2 като няма никакво значение каква е сумата за едната и за другата. Невероятна глупост. По-малко деца да има, на които да им се налага да правят такъв избор ❤️

# 272
Не вярвах, ама ей ме на 😂 - и аз с мега тъп въпрос. Дет се вика - сички да си минем по реда.
Тези, който нямате хартиените папируси - справочник, нали от тук - приложение три е достоверна информация в Ексел? По - ми е лесно на мен така, отколкото хартия.
Мъж ми си спомни, току що 🤦, че едната учителка, като са гледали работата по БЕЛ, била споменала, че в хартиения носител имало минали години паралелки, дето в таблиците липсвали. Аз четох и за обратен вариант и сега ме подгони параноята.
Скрит текст:

# 273
Не вярвам, ама ей ме на - и аз с мега тъп въпрос. Дет се вика - сички да си минем по реда.
Тези, който нямата хартиените папириси - справочник, нали от тук - приложение три е достоверна информация.
Мъж ми си спомни, че едната учителка, като са гледали работата по БЕЛ, била споменала, че в хартиения носител имало минали години паралелки, дето в таблиците липсвали. Аз четох и за обратен вариамт и сега ме подгони параноята.
Скрит текст:
Да, спокойно!
Като въвеждаш кода,  излиза и с думи описанието на училището и паралелката.

# 274
Не вярвам, ама ей ме на - и аз с мега тъп въпрос. Дет се вика - сички да си минем по реда.
Тези, който нямата хартиените папириси - справочник, нали от тук - приложение три е достоверна информация.
Мъж ми си спомни, че едната учителка, като са гледали работата по БЕЛ, била споменала, че в хартиения носител имало минали години паралелки, дето в таблиците липсвали. Аз четох и за обратен вариамт и сега ме подгони параноята.
Скрит текст:
Да, спокойно!
Като въвеждаш кода,  излиза и с думи описанието на училището и паралелката.
Мерси! 🍀🤗
Цитирала си ме, преди да редактирам. Смятай! 😂То шаш, то паника.😁

# 275
Скрит текст:
Да, спокойно!
Като въвеждаш кода,  излиза и с думи описанието на училището и паралелката.
Мерси! 🍀🤗
Цитирала си ме, преди да редактирам. Смятай! 😂То шаш, то паника.😁
Аз си закупих справочника и поста ти ме провокира да проверя хартия и ел.вариант.
Съвпадат, поне тези, които моето дете си е избрало.
Не зная, госпожата по БЕЛ, какво е има предвид.
Справочника ни е на изд. Педагог.

# 276
Освен ФЕГ, има ли други училища в София, които са на една смяна или започват по-късно от 7.30 ч. първа смяна?

# 277
  • София
Едно бързо питане - за дадено училище има свободни места за 3-то класиране (2023), но после в самото 3-то класиране мин/ макс бал е 0. Значи ли това, че реално никой не е кандидатствал за 3-то класиране и местата са останали незаети (не съм гледала 4-то, но теоретично, за етап 3 питам)? Благодаря
Да, точно това означава. Обикновено се случва за по-нежелани паралелки.

# 278
Едно бързо питане - за дадено училище има свободни места за 3-то класиране (2023), но после в самото 3-то класиране мин/ макс бал е 0. Значи ли това, че реално никой не е кандидатствал за 3-то класиране и местата са останали незаети (не съм гледала 4-то, но теоретично, за етап 3 питам)? Благодаря
Да, точно това означава. Обикновено се случва за по-нежелани паралелки.

Sanaka, благодаря. Логично е да е така, но ми се изпържи мозъкът вече...

# 279
  • София
Разцъквам системата и май не може да се закачи медицинското преди да са избрани паралелките, нали ?

# 280
Разцъквам системата и май не може да се закачи медицинското преди да са избрани паралелките, нали ?

Не може, излиза ви pop up прозорец, когато отбележите паралелка, за която е нужно медицинско.

# 281
  • European Union
Не могат да се получават двете стипендии  (за успех и за това, че детето е с един родител) в пълен размер. Прави се избор едната да е 1/2 като няма никакво значение каква е сумата за едната и за другата. Невероятна глупост. По-малко деца да има, на които да им се налага да правят такъв избор ❤
Много деца получават една и половина стипендии - в професионалните паралелки половинката е за успех. Не са само децата в неравностойно положение.

# 282
Този бъг само в РУО София ли  е? И Варна е така
При останалите как е?
В единия случай ни трябва телефон на РУО, в другия на МОН.
Давайте телефони, да звъним след 9 ч.

# 283

Какво се случва с всичките онези стотици седмокласници в София, измежду които
има чудесни математици и оставата под чертата, неприети в СМГ и НПМГ,
чийто математически прием е едва общо 208 деца /или САМО 8 паралелки/???
За София това са нищожно малко паралелки, на фона на желаещите и !

Случва се това, че тези деца отиват в среда, която не е мотивирана да учи толкова отдадено, колкото до сега и това общо нежелание да се учи неизбежно се отразява на всички, вкл. на математиците, "останали под чертата" (абсолютно вярвам, че стресът събаря тези деца на НВО, а не знанията!).

В класа на моя син тази учебна година, в 7 клас, преместиха едно момиче в края на първи срок в съседна паралелка, защото госпожата по БЕЛ за три дни й написа две 2-ки, при цял срок твърда 5-ца. Майката беше бясна, че съсипват бъдещето на детето й и я премести. Пълво се похвали, че е много доволна от новите госпожи по мат и бел. Обаче! Това бе така само в началото на втори срок. Към края на годината, момичето тотално се бе демотивирало да учи, просто защото в този клас на децата не им се учеше. За сведение, паралелката на сина ми завърши със среден успех 5.62, а съседната - под 5.

Не че това не е ясно за всички, но да си го кажем пак. То за това е зора за "елитните" училища. Резултатите от ДЗИ-та са повече от красноречиви. Навсякъде има умни, будни и можещи деца. Просто... и трудът, и мързелът са заразни.

Nature High BrightnessYellow HeartNature High Brightness
И ние със сина ми подадохме заявлението. Вълнуваше се и сам писа в системата. Помогнах му да проверим. Сега чакаме. Честно казано, за първи път от месеци усетих как ми се смъква напрежението.

Благодаря, че ме изчетохте!
Nature High Brightness

# 284
Ние ще подаваме утре по някое време. Списъкът е готов отдавна. В неделя наборката размести някои паралелки, днес пак прегледа и така... Утре ще е денят Х.

Общи условия

Активация на акаунт