Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 623
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 115
Някой може ли да ми каже горе долу колко деца приемат по така наречените частни училища, благодарение на което се надяваме да мръднат точките на второ класиране. Осен АК, ПЧМГ, НГДЕК, отривам и някаква абривиатури МК, какво е това ?

# 2 116
MK e за училищата към Министерство на културата. Имат отделен прием.

# 2 117
7.5. А вас? Стискам ви всички палци. Аз завърших география там и ми е много на сърце.
6т. Аз се вълнувам за детето на шефката. Засега са в 35. Моето мина миналата година по реда.

# 2 118
Тъкмо си мислех да подхвана темата с четенето. Simple Smile Вашите тийнейджъри каква художествена литература четат? Моят през тази учебна година нищо не пипна освен задължителната (разбираемо защо) и се чудя какво да му препоръчам за лятото.
Той пък явно още е на седмокласна тема и реши, че трябва да учи наизуст стихотворенията, които ще учат в 8 клас. Frowning
Какви стихотворения има в  8 клас? То са едни библии, Хамелети, Декамерон, старогръцки легенди...  мъка. Моето почти прочете вече христоматията, без да го кара някой.

# 2 119
Моят набор чете комикси, книги за Minecraft и подобни. Не се е метнал на мен Simple Smile

# 2 120
Някой може ли да ми каже горе долу колко деца приемат по така наречените частни училища, благодарение на което се надяваме да мръднат точките на второ класиране. Осен АК, ПЧМГ, НГДЕК, отривам и някаква абривиатури МК, какво е това ?

това са частни https://ivandavidov.github.io/nvo/10/?i10=130,131,132,133,134,13 … 2,153,154,155,156
може да сметнете с калкулатор колко ученици са, АК - 220.
Monza беше дала точна статистика, намерете мнението й, не съм ги смятала, отказах се

# 2 121
Имаше някои с равен бал и не класирани с доп критерии.
Не може да е каже за кои е най-несправедливо. Всички са по едни и същи правила.

При сина ми случая е такъв.

# 2 122
  • София по рождение
vivi_23, да, аз много се забавлявам. Баща й каза в сряда вечер да му кажем на какъв етап сме.

sisill, на чужд гръб и сто тояги са малко, нали?😘 (и аз следя с интерес). А като затръгва за Париж, и моите якета ще събера. Защото не може да оставим детенцето да живее само.

вие за кое училище ще се борите? Лошата новина е, че ние искаме да сме с децата, а те с нас не искат да са. Като майка на студент в друг град говоря. Не знам как го преживяват родителите на деца, които учат в чужбина честно казано.
Много, много тегаво. Свикнах към третата година. И то защото имам по-малък тук. Но, ако и той замине, ще трябва да уча немски и да се разкарам и аз. Иначе не се виждам.

# 2 123
Свиква се. Няма как децата да са винаги наблизо. Имат свой живот, свои цели, тръгват, накъдето те искат.

# 2 124
  • София
7.5. А вас? Стискам ви всички палци. Аз завърших география там и ми е много на сърце.
6т. Аз се вълнувам за детето на шефката. Засега са в 35. Моето мина миналата година по реда.
Ох, искрено желая късмет и на двете ви. Дано стане. Ние сме на 3,34 точки под чертата, но за химия (аз за там се надявам). Но девойката пък се е заинатила за това СМГ което е предно място, там е на 0,75 точки, и вероятността да прескочи химията в НПМГ е голяма. Но каквото такова, избора е неин, дано има късмет само. Най-неприятно ще е ако остане на мястото от 1во, но ще записваме където и да попадне на 2ро.

# 2 125
Любов на Сафо, сонетите на Шекспир

Те май не се водят стихотворения, но беше тръгнал да ги учи наизуст.

Тъкмо си мислех да подхвана темата с четенето. Simple Smile Вашите тийнейджъри каква художествена литература четат? Моят през тази учебна година нищо не пипна освен задължителната (разбираемо защо) и се чудя какво да му препоръчам за лятото.
Той пък явно още е на седмокласна тема и реши, че трябва да учи наизуст стихотворенията, които ще учат в 8 клас. Frowning
Какви стихотворения има в  8 клас? То са едни библии, Хамелети, Декамерон, старогръцки легенди...  мъка. Моето почти прочете вече христоматията, без да го кара някой.

# 2 126
Знаете ли дали приеха вече голяма промяна в НВО и правилата, която ще хване точно нашия набор...и каква ще е тази промяна?
Ясно е, че вас не ви интересува, но тези от вас, които имат и петокласници или по-малки деца, ги интересува, а вие тук знаете всичко, затова си казах - да попитам все пак...

Ето с това съобщение излязоха от МОН преди около две седмици: https://www.mon.bg/news/mon-zapochna-da-vavezhda-nov-tip-zadachi … shno-oczenyavane/.

Ще  има промяна при формата на четвъртокласниците, НВО 2025 г.
При седмокласниците промяната ще е с НВО 2026 г.

# 2 127
Не разбирам оплакванията, че тази година баловете били ужасно високи. Нали са високи за всички? Ако  миналата година някой е изоставал с 5% от минималния резултат за желаното място, то и тази година ще е така, обаче с по-високи точки.

# 2 128
  • София
Официално няма нещо примерно, само  приказки...
Скрит текст:
От няколко години се говори за интегриран изпит, включващ въпроси и по други предмети освен по БЕЛ и мат. Уж, аз съм на принципа око да види , ръка да пипне, тези въпроси нямало да изискват като досега  възпроизвеждане на фактология, а прилагане на  междупредметни връзки. Не знам защо  си го представям ужасно  като някога на поредните НВО-то по всичко в  периода  5-7 клас - някаква кофти като качество, трудно разпознаваема снимка на  Мадарския конник, свързана примерно с  въпрос за Първата българска държава. Практически щели да бъдат задачите, щяло да се оценява умението да се извлича информация от различни източници и да се съпоставя, да се разчитат/анализират  диаграми и бля-бля локуми. Това ми е  останало от прочетеното.
И отделно  - оценките от дипломата май се спряга да са средноаритметични от 5, 6 и 7 клас.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 15:02 от пенсионирана русалка

# 2 129
Здравейте!Копирам въпросът си от друга тема, ще бъда много благодарна ако някой може да се включи с отговор🌺
“Момичета, знаете ли как се процедира ако детето, което е навършило вече 14 години не може да присъства по обективни причини при подаване на заявление за второ класиране ( не при записване в училището), а мога да отида само аз в качеството си на родител?”

Общи условия

Активация на акаунт