Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 502
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 130
Някой може ли да ми каже горе долу колко деца приемат по така наречените частни училища, благодарение на което се надяваме да мръднат точките на второ класиране. Осен АК, ПЧМГ, НГДЕК, отривам и някаква абривиатури МК, какво е това ?

НГДЕК не е частно. За МК са ти отговорили. В АК приемат 180 деца, за ПЧМГ виж на сайта, да не те излъжа, май бяха 3 паралелки.

# 2 131
Не разбирам оплакванията, че тази година баловете били ужасно високи. Нали са високи за всички? Ако  миналата година някой е изоставал с 5% от минималния резултат за желаното място, то и тази година ще е така, обаче с по-високи точки.
Високи са, само защото МОН ги улесни, само за да се похвали с висока успеваемост. Мон - доволни, децата - доволни, родителите - доволни, НО точките не стигат. Ако беше с аналогична адекватна трудност всяка година, нямаше да има тези простотии, обърквания, преизчисляване на прогнози, спекулации, че випускът бил по-умен и т.н.

# 2 132
  • София
Bom-Bi-Bom,  стискам всички палци за СМГ! Убедена съм, че ще влезе!

Преди малко си мислех, че е много гадно и напрягащо за децата, които не са щастливи от настоящото класиране. За нас е супер, защото тя оставя съдбата да реши къде да е, понеже тя не може. Но и двете  паралелки са супер. Така че стискам всички палци.

# 2 133
Ако МОН е улеснило, значи е улеснило всички. Simple Smile Не схващам защо от това да са произлезли чак такива катаклизми. На който точките не стигат, нямаше да стигат и с по-трудни задачи, нали?

# 2 134
  • София
Не разбирам оплакванията, че тази година баловете били ужасно високи. Нали са високи за всички? Ако  миналата година някой е изоставал с 5% от минималния резултат за желаното място, то и тази година ще е така, обаче с по-високи точки.
Високи са, само защото МОН ги улесни, само за да се похвали с висока успеваемост. Мон - доволни, децата - доволни, родителите - доволни, НО точките не стигат. Ако беше с аналогична адекватна трудност всяка година, нямаше да има тези простотии, обърквания, преизчисляване на прогнози, спекулации, че випускът бил по-умен и т.н.
Е, когато малко след НВО се писа тук, че изпитите ( в частност математиката) са твърде лесни и това ще затрудни класирането, имаше много обидени...Привиждаше им се, че  се делят децата на можещи и не чак толкова, на такива с  високи и на такива с по-ниски балове.. А сега проблемът е много осезаем И при по-ниските балове. Вярвал си, че ще ти стигне на база миналогодишния минимален за паралелка Х, а какво става - заради сериозни струпвания в твоя диапазон балът скочил с цели 30 точки  (примерно).

# 2 135
По повод писаното от Русалка (пенсионирана ли?!) ми се струва резонен въпросът какво ще стане на второто класиране именно за деца, останали некласирани на първия етап, дали ще се прескочи тази непредвидима бариера от цели 30 точки? Каква я мислехме, каква стана, малко такава ми е ситуацията...

# 2 136
Ако МОН е улеснило, значи е улеснило всички. Simple Smile Не схващам защо от това да са произлезли чак такива катаклизми. На който точките не стигат, нямаше да стигат и с по-трудни задачи, нали?
Защото един седмокласник може много лесно да види бала от миналата година, но няма да седне да преизчислява бала от таблицата за успеваемост тази година спрямо миналата година. Само, за да се похвали МОН цялото нещо...

# 2 137
Е, когато малко след НВО се писа тук, че изпитите ( в частност математиката) са твърде лесни и това ще затрудни класирането, имаше много обидени...Привиждаше им се, че  се делят децата на можещи и не чак толкова, на такива с  високи и на такива с по-ниски балове.. А сега проблемът е много осезаем И при по-ниските балове. Вярвал си, че ще ти стигне на база миналогодишния минимален за паралелка Х, а какво става - заради сериозни струпвания в твоя диапазон балът скочил с цели 30 точки  (примерно).

To затова е казано "внимавай какво си пожелаваш". Имам чувството, че много хора не схващат концепцията на формата "изпит-състезание" и се опитват да го вкарат в калъпа на оценка в дипломата - щом е висока, значи супер. Ама не е съвсем така. Но като цяло няма разбиране и при по-труден изпит ще има вълна от недоволство.

# 2 138
Един седмокласник няма да види нищо. Ще види евентуално майка му. Ще видят макс 20% от майките. Останалите изобщо не се вълнуват или си нямат представа, че съществуват такива статистики, или още по-малка как се ползват.

# 2 139
  • София
Едно писмо до МОН от Люба Пашова по повод изискването децата да присъстват при записването: https://www.facebook.com/share/p/gpfaEBRahZy7f7Lg/

# 2 140
По-сложен изпит ще увеличи бизнеса на частните уроци и то на специални учители от топ МГ да не казвам имена, понеже това и сега не се учи в училище и не са ясни и критериите за оценяване и кой ще спечели 6 паралелки от топ МГ? А стресът за всички други 60 000.

Защо никой не иска да се усложни изпита по БЕЛ се чудя? Модул 1 пак е бил лесен.

И защо тази година има по-малко 100т и във високия сегмент за момчета, след като има 2 нови НПМГ паралелки. И доста деца не са решили 23в за успоредника.

# 2 141
Напълно възможно е другите 60 000 ще си изкарат пак същите точки, но може някои от задачите да имат разслояване. И не е нужно материалът да е извънкласна математика. МГ-то все ще си има предимство. Факт.

# 2 142
duhi-puhi, да кажем, че има различни категории майки - напълно сдухани, следящи таблици, балове,  успеваемост, рейтинги, резултати от ДЗИ, НВО в 10 клас, бг-мамма съоткачалки; средно адекватни, гледали само примерно бала от мин. год.; и други напълно незаинтересовани. Тези средните, според мен са леко изненадани и не им е много ок настоящата ситуация с класирането. Но нека всички да сме живи и здрави, всеки ще си намери подходящото място и нищо не е супер фатално, въпреки монските експерименти. А най-интересното предстои... Simple Smile

# 2 143
Точно заради скачането на бала толкова много, ще има много некласирани никъде, защото са си сметнали, че им стига бала. Мисля, че на 2 класиране ще е по-голяма конкуренцията. И аз сметнах нашия и според миналите балове влизахме навсякъде където желаехме, а кво се оказа 30 точки нагоре, че някъде и повече. А според мойте сметки скока трябваше да е около 15-20точки и аз съобразих избора на паралелки плюс около 20 точки върху миналогодишния минимален бал и влизахме на всички избори. Добре, че сложих и 4 паралелки за всеки случай и сме класирани в първата не толкова желана. Иначе никъде нямаше да сме влезли и идната седмица щеше да е още по-инфарктна. А така все някъде е влязъл и ще е със себеподобни по бал. Ще пробваме на 2ро и ако стане ще е супер, а ако не, такъв му бил късмета.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 15:54 от dalil

# 2 144
Точно заради скачането на бала толкова много, ще има много некласирани никъде, защото са си сметнали, че им стига бала. Мисля, че на 2 класиране ще е по-голяма конкуренцията. И аз сметнах нашия и според миналите балове влизахме навсякъде където желаехме,а кво се оказа 30 точки нагоре, че някъде и повече. А според мойте сметки скока трябваше да е около 15-20точки. Добре, че сложих 4 паралелки за всеки случай и сме класирани в първата не толкова желана. Иначе никъде нямаше да сме влезли и идната седмица щеше да е още по-инфарктна. А така се някъде е влязал и ще е с себеподобни по бал. Ще пробваме на 2ро и ако стане ще е супер, а ако не, такъв му бил късмета.
Точно поради тази причина , съветвах приятелки да сложат паралелки с по 100 т. под бала на детето. Аз бях сложила паралелка почти със 130т по- ниско

Общи условия

Активация на акаунт