Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 575
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 145
Статистики май има отдавна.

Не вярвам някой родител да е казал на детето да не учи повече понеже точките ще стигнат, никой не знае колко точки ще изкара, всички са се готвили с очакванията от предишни години.

Добрите резултати са резултат от допълнителната подготовка и са успех за децата (и родителите). Изпитът беше един и същ за всички.

И да обсъждаме, МОН не са ни питали какво да се промени или не, готвим се и се явяваме. Сега се класираме.

# 2 146
  • София
И на мен ми прави впечатление, че тази година има много деца, които не са класирани никъде.  И не съм сигурна, че е поради незаинтересованост.

# 2 147
По-сложен изпит ще увеличи бизнеса на частните уроци и то на специални учители от топ МГ да не казвам имена, понеже това и сега не се учи в училище и не са ясни и критериите за оценяване и кой ще спечели 6 паралелки от топ МГ? А стресът за всички други 60 000.

Нищо няма да увеличи, все тая ще бъде - който ходи сега ще ходи и тогава. Освен това изобщо не е вярно, че на изпита се дават задачи, които не се учат, това все пак не е олимпиада. Всичко е учено, или поне би трябвало да е учено като материал. Но не можеш да очакваш да се паднат решавани в учебника задачи, нали? И защо стресът за останалите ще е различен? Не схващам, нали пак ще са на същото място? Явно и ти си от онези, които не схващат концепцията за състезателен изпит и разслояване на резултатите.

Защо никой не иска да се усложни изпита по БЕЛ се чудя? Модул 1 пак е бил лесен.
Защото разпределението на оценките е много по-близко до нормалното, отколкото при математиката. Да има случайно сгъстяване на пълни балове по БЕЛ?

И защо тази година има по-малко 100т и във високия сегмент за момчета, след като има 2 нови НПМГ паралелки. И доста деца не са решили 23в за успоредника.
Защо ли? Защото е супер сложна олимпийска задача? Или защото просто толкова си знаят?

# 2 148
vivi_23, да, аз много се забавлявам. Баща й каза в сряда вечер да му кажем на какъв етап сме.

sisill, на чужд гръб и сто тояги са малко, нали?😘 (и аз следя с интерес). А като затръгва за Париж, и моите якета ще събера. Защото не може да оставим детенцето да живее само.

Малката не чете много. Сега е на Пърси Джаксън. Обожава балет. Голямата има завидна библиотека. Обича театър. Страхотно е, че са толкова различни. Така имам компания и за балет, и за опера, и за театър.
       Пърси Джаксън е любимата поредица и на моята малка / първите ги имаме закупени/, но последния път в библиотеката не успя да си вземе следващата, та избра нещо май криминално.🙂   При нас класирането е трагедия/ не ни стига малко за по-големите желания, но училище имаме/, съответно ще пуснем за второ, надявам се да се наредят нещата❤️. Стискам палци на всички.🍀

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 16:10 от akksy

# 2 149
Г-жо Черна станция, не ми се участва в тази дискусия, вие имат ли 7мо класник? и ОК ли е да правите лични квалификации, какво схващам и какво не?

да се усложни още, ама да изпитат и родителите, а децата от 1 клас да ги запишем на школа или да започнем по време на бременността да им четем теореми за подобност на триъгълници предлагам, може да помогне след като Моцарт полагал.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 16:04 от toplomliako

# 2 150

sisill, на чужд гръб и сто тояги са малко, нали?😘 (и аз следя с интерес). А като затръгва за Париж, и моите якета ще събера. Защото не може да оставим детенцето да живее само.
А аз с добро... Чакаме я в 8В затова следя с интерес!

# 2 151
  • Sofia
Сега като беше лесно  , пак недоволни.. Баловете били високи.

# 2 152
Заради незаинтересовани родители очаквам тази година да има повече от 1000 деца некласирани, които евентуално ще са появат на 2-ро, после на 3-то класиране. Кой да погледне излязлата статистика и позицията на детето му, пък да изчисли колко паралелки да напише в желанията. Тук 100 пъти се обясняваше защо се гледа тази статистика и сравняването й с миналогодишната и пак изникваха майки с едни и същи въпроси.
За заинтересованите родители, които ще имат в бъдеще 7-класници ще е още по-лесно кандидатстването, защото народът масова чака наготово някой да му пресметне, анализира, да му възпроизведе наредби и т.н.
Другата година математиката ще е още по-елементарна от тази година и масово ще се хвалят с 95 т. Ще отпадне нуждата от частни уроци, защото всеки с 4 в училище ще се справи на НВО поне с 90 т.

# 2 153
  • София
Мда. Една позната майка ми се обади преди първо класиране да ме разпита какво да правят. Посъветвах я да огледат хубаво и да сложат повече желания, защото тази година така и така баловете ще са много по-високи. Тя ми отговори "така ли, аз чух, че ще са по-ниски" 🙄 Е, вчера ми се обади да ме пита какво се прави при неприето никъде дете...
Но и гаранции при много четене няма никакви. И аз съм от групичката непредполагали, че ще изпаднат в хипотезата да се чудят как да НЕ се класира детето по първо желание. Сто пъти питах така ли остават желанията, сега друга песен 😏

# 2 154
Да, затова се редят и желания, които са с достатъчен бал по-надолу, за да не се изпадне от класирането и остане без училище. Наскоро прочетох откровено големи глупости за кандидатстването от учители -  няма да ги споделям, че може да се припознаят/ ще изпаднете в смях от тях/, ако споделя в конкретика. Та, това е положението.😉

# 2 155
Ние бяхме наслагали в желанията както се препоръчваше: по желание и според статистиката от миналата година- първо такива с доста висок бал, после такива, където беше на кантар и такива с бал доста под неговия, но за сигурност.
Бях изумена от бала за две паралелки в СГСАГ, които представляваха някакъв интерес, но не бяха на първите места по желанията ни. Водно строителство+Ае миналата година мин.бал за момчета е бил 356, а тази е 405.25. Другата е Парково строителство: миналата е 357, а тази 417. Можете да сметнете колко е увеличението...

# 2 156
Много бяха прости матурите тази година, твърде елементарни и то това беше направено нарочно с цел едни министърчета да отчетат хубава статистика, може и премии да са си раздали на наш гръб. А простите матури са трагедия по две причини:
1. Мерят кой се е разсеял, а не кой колко знае. Балът се струпва в средния диапазон и 25 класирания няма да стигнат да се наместят децата
2. Тежестта върху оценките в училище стана огромна и непропорционална. Вече една петица няма как да се компенсира и има диваци учители, които използват това да изнудват и тормозят

И не, малко по- сложна матура няма да увеличи частните уроци. Те вече няма накъде да бъдат увеличавани повече, все пак клиентите не са с бездънни джобове.

# 2 157
  • София
Има ли по таблиците някъде информация за броя деца, приети на второ класиране? Или изобщо подобна справка?

# 2 158
  • София
Топло мляко, дискусията  се връща  към момента след  НВО.... Никой не иска труден изпит в смисъла на такъв със задачи, решими с материала  до 7 клас, да, но изискващи доп.построения, обиграност,  разглеждане на случаи, сериозни съобразявания и т.н..Чисто и просто задачи като тези в НВО преди 2019, когато започна тази тенденция към постоянно улесняване, биха били идеално решение за нормално разпределение на резултатите. Пенева_а  обясни тогава как е нормално да изглежда кривата и как в реалност НЕ изглежда така. ..Нима тогава задачите бяха състезателни и неоправдано трудни,  нима бяха по силите само и единствено на деца от МГ? Отговорът на тези въпроси е твърдо НЕ. А колкото до уроците - ходеше се и тогава, ходи се и сега. Ще се ходи и утре, уви. Но сега въпреки доп. подготовката децата успяват да решат  финално по-малко във  втората част в   сравнения  с някога и не защото имат по-малко потенциал, а понеже  и в  училище, и на уроци, и на школи (винаги има хубави  изключения, разбира се, които само потвърждават правилото), че  даже и  в новоиздадени сборници нивото се напасва към свалената спрямо коментираните години летва..

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 16:41 от пенсионирана русалка

# 2 159
И не, малко по- сложна матура няма да увеличи частните уроци.
Да, ама с много по-проста наистина ще ги обезсмислят.
+ Следваща стъпка очаквам интеграция на определени нискобалови ученици, с например отпуснати бройки 1-2-3 в яките паралелки (по пример на хроничните). Щото нали да няма дискриминация...
И тогава частните уроци в 7 клас ще се изместят в частно образование.
Ей такива разни...

Общи условия

Активация на акаунт