Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 160
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 475
Моля да не натоварваме седмокласната тема с обсъждане на резултатите от НВО по училища, а да я оставим основно за въпроси, свързани с кандидатстването и класирането. Една по-подходяща тема е Да си поговорим за образованието или защо учениците не могат да  … а НВО успешно - 2. Ако смятате, че темата се нуждае от по-удачно заглавие, мога да го променя.

# 2 476
Аз не искам да се опростява изпита нито МАТ, нито БЕЛ.

Искам да може с добро преподаване в училище да се подготвят децата, които слушат и разбират в час. С малко усилие вкъщи от помагала и сборници да имат добри резултати. Това е нормалното.

Ако се премахнат всички ученици от МГ с не знам колко часа повече математика, всички частни понеже те имат повече часове по предметите и се готвят в учебно време за НВО и изключват при ниски оценки и се забрани ходенето на школи и частни уроци. Графиките ще са съвсем други.

Първи абзац звучи утопично. Как да се постигне това с наличния ресурс?
Вторият звучи стряскащо - премахване, забрани....всички в кошарата и по равно. Направо ми напомни един лозунг за възможностите и потребностите.

# 2 477
  • София
Кети, какво освен БЕЛ може да се сравнява между 7-ми 12-ти клас...Извън МГ/ПМГ  сравнително малко деца ходят на матура по математика и др. точни науки, избират се масово езици. Резултатите от тях с какво да сравним от 7 клас на входа?

# 2 478
Не можем да вземем решение. Помагайте!
Става въпрос за ЕГ в провинцията.
Девойката е приета по второ желание, от което се чувства удовлетворена.
Първото е най-високобаловата паралелка в същото училище, където заради квоти влизат само 13 момичета и почти никой не се отказва.
Делят ни 13 точки от минимума за тази паралелка, а предходни години на второ класиране балът е падал с до 4-5 точки максимум.
Знам, че шансът на второ класиране е близък до нула, но теоретично все пак го има.
И двете с девойката сме разколебани какво да правим - лашкаме се между "няма смисъл да чакаме" и "нищо не губим ако опитаме" 😊

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 18:45 от Ulia

# 2 479
След учтивата молба и покана от модератор за преместване на дискусията в по-удачна тема, много се надявам настоящата НАБОРна  да бъде използвана по предназначение. Половината родители на седмокласници се отказахме да пишем тук точно в разгара на кампанията.

# 2 480
Ulia, от мен опитайте, нищо не губите.

# 2 481
мартеа, напиши го с главни букви с надеждата в крайна сметка наистина да се прочете, щото явно нито наши молби, нито коментар от модератор се виждат.

# 2 482
Не можем да вземем решение. Помагайте!
Става въпрос за ЕГ в провинцията.
Девойката е приета по второ желание, от което се чувства удовлетворена.
Първото е най-високобаловата паралелка в същото училище, където заради квоти влизат само 13 момичета.
Делят ни 13 точки от минимума за тази паралелка, а предходни години на второ класиране балът е падал с до 4-5 точки.
Знам, че шансът на второ класиране е близък до нула, но теоретично все пак го има.
И двете с девойката сме разколебани какво да правим - лашкаме се между "няма смисъл да чакаме" и "нищо не губим ако опитаме" 😊
Тази година нищо не може да се предвиди със сигурност, освен за децата  с над 93-95 т. Нищо не губите ако подадете за второ класиране. Единствения хикс е, какво става ако сте класирани по-нагоре, а детето иска втория си избор. Това е като момент на съзнаване какви са всъщност предпочитанията на детето.

# 2 483
  • София
За втория език в ЕГ - ако не ме лъже паметта, във 2АЕГ в 11.клас и в 12.клас той се изучава по 7 чАса седмично, дано не бъркам. Затова и послушах дъщеря си и не писахме език, който не й харесва.

# 2 484
  • София
Не бъркаш - 2 часа ООП + 5 часа ПП.

# 2 485
Да попитам как се чувстват децата, които не са напълно удовлетворени от първото класиране. Тези, които са имали възможности, допуснали са глупави грешки, които им струват заветните точки за класиране в желаната паралелка. В деня на обявяване на класирането дъщеря ми плака, успокоихме я, повече не е повдигала темата, но въпреки това виждам, че все още това я мъчи и не се е успокоила. Реагираха ли по аналогичен начин и вашите деца и как им помогнахте? В мен самата още е натрупана една горчилка и мисля, че тя усеща и моето настроение и разочарование...
Извинявайте, ако натоварвам групата с моите емоции, но си помислих, че може и други деца да преминават през това и може да е полезно да обсъдим и този аспект от темата.

# 2 486
  • София
По въпроса за втория език - сега погледнах програмата. Имаха по 8 часа седмично в 12 клас. В 11 пак беше нещо такова. Първият език - пак толкова.

Svil24, гуш! Много добре я разбирам. Моето дете знаеше, че се е издънило още на 21ви. Много беше тежко. После пак имаше разочарование. Но сега гледа усмихнато напред. Трябва да си го преживеят. Нормално е. Май за родителите е по-тежко, гледайки страданието на децата си.

# 2 487
  • в града на вечния купон
Не сте единствени !
Ние сме в същата ситуацията.
Единствено може да се надяваме.

# 2 488
Здравейте!
Моля за вашия съвет!
Дъщеря ми е приета в 1АЕГ , АЕ/НЕ по трето желание.
На първо място беше наредила АЕ/ НЕ във 2АЕ, на второ АЕ/ ИЕ пак във Втора английска. Желанието беше за 2АЕГ на всяка цена.
Колебанията са дали да участва на второ класиране, защото желанието за втори език испански някак си се изпари.
Вероятността да я приемат с испански е нищожна според мен, но ако все пак някак си се случи, няма да е ок за нея.
Бал 459
Защо се колебаете, щом няма да е ок, ако я приемат? Делят ви 5т от Втора английска с ИЕ. Но има ли значение, ако не иска?

В Испанската с италиански е прието момиче със 100 и 95

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 19:22 от Г-жа Рамацоти

# 2 489
Етомира, Радост, благодаря за подкрепата! 🌸
Дано имат успехи и много усмивки децата ни! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт