Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 104
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 580
  • София
Не само че има езикови, ами и по 3 езика учат...Laughing

Ето ги нивата по испански като ТРЕТИ език по класове в  баварска езикова гимназия..

# 2 581
И у нас е след 10-ти клас. Профилираната подготовка се осъществява във втори гимназиален етап. То няма за какво да се спори - профилираното образование в Европа е факт, привнасянето му у нас оттав също е факт.
Говоря за профилирани гимназии и профилиране след 7 ми клас, фокусиране върху език в 8-ми.  Нямам предвид след 16 г.  Време е да почваме седмицата! Хубав ден!

# 2 582
  • София
Пак повтарям - профилиране след 7-ми клас у нас няма. Профилирането е след 10-ти, точно както в много страни в Европа. А Русалка вече даде пример за езиковите гимназии и фокусирането върху 3 езика.

# 2 583
Записахме детето, за нас кандидатстването приключи. Не участваме на второ класиране, защото наборката напоследък заговори страшно много за френски и си хареса паралекката повече от тези с немски и испански❤️
За записването в 1АЕГ ми искаха освен свидетелството за завършено основно образование и копие от акт за раждане.
Статусът ни е "записан"

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 11:19 от Lolinata

# 2 584
  • На планетата земя
Детето трябва ли да присъства пи подаване на заявление за второ класиране?

Да, тази сутрин отидох и ме върнаха, трябвало детето да се подпише.

# 2 585
  • София
Айде, готови сме, подадохме заявление за второ класиране, статусът веднага се промени на заявил участие в системата. Добра организация във 2АЕГ. Сега остава да се молим тази точка и половина да не се стопи само до половин и пак да не стане работата, че тогава ще е вече вселенски карък. Grin
Който ще подава за второ класиране, носете бележката с входящия номер

# 2 586
...Има ли някой с математика под 90, да е влязъл в Испанската? Питането ми е сериозно, не се заяждам.

...Значи ето, че сама казваш, че сегашната система прецаква всички Simple Smile
Аз това не го отричам. Но казвам, че едните пищят мнооооого повече, все едно техните проблеми са най-сериозни, а то далеч не е така, а е частен случай засягащ определен брой деца Simple Smile
2*89 стигат за Испанската. 88 М +90 Б също и т.н. Ако са искали би следвало да са приети.

Иначе всеки гледа егостично от своята камбанария и му се струва, че другите пищят повече. А всъщност, това, което казваме би било от полза за всички.
Две по 89 правят 178. Ако 178 стигат за испанската, 175 би трябвало да стигнат за двете английски или поне френската. Фактите обаче показват, че това не е така. С бал 175 в момента можеш да се класираш само в 22,32,  31 и надолу

# 2 587
  • София
И ние така, бързо подадохме във 2АЕГ. Статуса веднага се промени. Остава да се случи прекласирането нагоре, най-малкия праг ни е 0,25 точки, всичко нагоре ще е плюс.
Наборката е спокойна, аз и говоря за положителните неща, ако остане на същото място.

# 2 588
Добро утро, момичета!

Според вас има ли вариант минималният бал в Испанската ИЕ/ФE за момчета да падне от първо класиране 456 на второ класиране на 449 като прогнозният бал на sanaka е 452.5?

И също, минималния бал в 2 АЕ АЕ/НЕ за момчета да падне от първо класиране 452.5 на второ класиране на 449 като прогнозният бал на sanaka е 444?

Чудим се дали да чакаме второ класиране, като желанието е за 2 АЕ АЕ/НЕ и ни делят 3 точки.

# 2 589
Не можах да намеря къде сме тикнали бележката, но наборката я снима още щом им я дадоха и ми я прати на Вайбър, така че си я имаме снимана. Детето е налично също, днес и утре подаваме за второ. В нашия град няма шанс да мръдне, писани са две паралелки просто, защото ги иска, но без шансове за тях и това го знаехме предварително. Ще пробваме в другата област дали няма да й се усмихне късметът и да мръдне на по-предно желание.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 11:53 от Mama Ru

# 2 590
Здравейте на всички!
Днес подадохме заявление за участие във второ класиране.
Всички, които сте следили статистиките и минимални/максимални балове - някога попадали ли сте на паралелка, в която минимален бал е останал същия след второ класиране? А чували ли сте за ученик, който е с бал равен на минималния за желаната паралелка и на второ класиране отново да не се класира?
Дъщеря ми е с бал 427.5. Забелязах, че тази година има няколко паралелки със същия минимален бал. Колко ли още деца имат същия.
Желаната паралелка също е 427.5 минимален бал.
Възможно ли е при второ класиране отново да не бъде класирана?
Става въпрос за 22 СЕУ "Георги Стойков Раковски" / Обществени науки - Ист/Фил, АЕ интензивно, ИЕ.
Благодаря Ви!

# 2 591
Миналата година в Русе в една от паралелките минималният бал не се промени - детето с минималния бал пробва на второ класиране, но не мръдна напред и пак си го класираха в същата паралелка, което означава, че всички останали деца са се записали още на първо класиране.

# 2 592
  • София
Дойде ми времето за тъп въпрос Joy - има ли някъде разписан график за подаване на документи, в смисъл посочена ли е обедна почивка? Да знам дали мога да отида когато се натамъним. Стори ми се, че мернах нещо, но не съм сигурна. Или всяко училище си решава. За 32 СОУ става въпрос.

# 2 593
Здравейте на всички!
Днес подадохме заявление за участие във второ класиране.
Всички, които сте следили статистиките и минимални/максимални балове - някога попадали ли сте на паралелка, в която минимален бал е останал същия след второ класиране? А чували ли сте за ученик, който е с бал равен на минималния за желаната паралелка и на второ класиране отново да не се класира?
Дъщеря ми е с бал 427.5. Забелязах, че тази година има няколко паралелки със същия минимален бал. Колко ли още деца имат същия.
Желаната паралелка също е 427.5 минимален бал.
Възможно ли е при второ класиране отново да не бъде класирана?
Става въпрос за 22 СЕУ "Георги Стойков Раковски" / Обществени науки - Ист/Фил, АЕ интензивно, ИЕ.
Благодаря Ви!

Миналата година на второ класиране различните паралелки в това училище са паднали между 5 и 11,5 точки. Шансът да не мръдне изобщо балът силно клони към нула. В това училище такова нещо не мисля, че се е случвало.
А вие явно не сте писали всички паралелки в училището? Защото обществените науки с испански и английски са с мин бал 426,5.

# 2 594
  • София
Записахме се, само удостоверението и копие на акт за раждане искаха. Стана супер бързо. Статуса се промени веднага в системата.

Общи условия

Активация на акаунт