Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 168
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 565
  • София
За втория език в ЕГ - ако не ме лъже паметта, във 2АЕГ в 11.клас и в 12.клас той се изучава по 7 чАса седмично, дано не бъркам. Затова и послушах дъщеря си и не писахме език, който не й харесва.
На мен пък точно това ми хареса във втора английска. При този учебен план вторият език наистина има смисъл
Amelin, този учебен план важи за всички училища. Не само във всички ЕГ, но и изобщо във всички училища, когато езикът е профил, се изучава с този хорариум.

# 2 566
beb4o_fb, страдам с теб като франкофон 😭🤣 Не че не го продадох френския, ама виждам, че върти и суче за испански първо, после френски, после немски.

# 2 567
  • София
beb4o_fb, страдам с теб като франкофон 😭🤣 Не че не го продадох френския, ама виждам, че върти и суче за испански първо, после френски, после немски.

zlatenceto, ти поне имаш малко лъч - моята изобщо не подреди в желанията си втори език, различен от испански Joy

# 2 568
  • София
Момичета, добро утро. Гледам 133 план за учебната година по години. Извинявам се, ако въпросите са ми тъпи Simple Smile
Какво значи рисуване 0,5? Че е през седмица или?
И какво значи Раздел Б - избираеми учебни часове, има посочеи
И Раздел В - факултативни учебни часове

# 2 569
Единия срок учат час допълнително.

# 2 570
  • София
Момичета, добро утро. Гледам 133 план за учебната година по години. Извинявам се, ако въпросите са ми тъпи Simple Smile
Какво значи рисуване 0,5? Че е през седмица или? - предметът се изучава само през единия срок на учебната година с един час седмичен хорариум
И какво значи Раздел Б - избираеми учебни часове, има посочеи - училището определя какво ще се изучава в тях и са задължителни, по тях има оценка
И Раздел В - факултативни учебни часове - не са задължителни, а по желание на ученика, няма оценка по тях

# 2 571
Испански е по-лесен от френски. Успех на детето!

# 2 572
Пожелавам на всички деца продължаващи второ класиране успех!
За нас сагата приключи вече е записана!
Честито на записаната много късмет на детето!
Пише ли в инфо прием вече, че сте записани?

# 2 573
Испанският е по-лесен от френския, но пък френският е прекрасен фундамент за всички останали романски езици, докато испанският не е. Това не е мое мнение, а на учителя ми по испански, който е испанец...
Езиците като цяло са прекрасно нещо, но е ненормална тази българска фиксация врху тях  /особено предвид АI/ Не знам някъде по света да има профилиране след 7 ми клас, още по-малко пък в езикови гимназии..., но друг избор  за добри училища тук нямаме /освен математическите, разбира се/
Пожелавам успех на всички деца, за които сагата приключва днес и късмет на всички, които продължават!

# 2 574
Пожелавам на всички деца продължаващи второ класиране успех!
За нас сагата приключи вече е записана!
Честито на записаната много късмет на детето!
Пише ли в инфо прием вече, че сте записани?
Все още не, но предполагам ще се появи.

# 2 575
Ще е интересно 2ро класиране и  как ще се движат минималните балове. Така се бях настроила и за него, но няма да се наложи. Детето постигна това, което искаше,  може би се надяваше на Испанската на 2ро, но 24 т са доста, а пък сложихме между класираното  и испанските паралелки 32СУ и ФЕГ, 1АГ, 2АГ, но предпочита НТБГ пред тях.
Ще се съобразим с нея и ще я запишем, поне там е с интензивен ИЕ и е много хепи. А школи бол, ще притичва и там за да усъвършенства езици/ то не че и учениците в  езиковите не ги посещават, това, което много ме изумява до ден днешен/. Ще има време и за танци, които спря тази година покрай уроци и школи.
На позната детето от испанската изпитваше сериозни затруднения, започна първи срок с по-ниски оценки се наложи да ходи и тя на уроци. Та няма идеално, май наистина е важно къде детето иска и е убедено, че ще се чувства  добре. Родителските очаквания и предпочитания си остават в задния ми джоб!
Вече са се намерили с Инстаграм и няма притеснения. Та вече пиша и в друга тема за  да събирам информация, която е за лична употреба,.
vany6a, стискам ви палци, смятам, че ще се получи, пък и не губите нищо!

Стисканти палци и за останалите наборчета, дано нещата се получат при всички и няма драми и рисковани 3 и 4то класиране.

И на тези, некласираните в 1 во, представям си каква е пък тръпката там и отговорността на родителя, подредил желанията!

# 2 576
  • София
Испанският е по-лесен от френския, но пък френският е прекрасен фундамент за всички останали романски езици, докато испанският не е. Това не е мое мнение, а на учителя ми по испански, който е испанец...
Езиците като цяло са прекрасно нещо, но е ненормална тази българска фиксация врху тях  /особено предвид АI/ Не знам някъде по света да има профилиране след 7 ми клас, още по-малко пък в езикови гимназии..., но друг избор  за добри училища тук нямаме /освен математическите, разбира се/
Пожелавам успех на всички деца, за които сагата приключва днес и късмет на всички, които продължават!
Е, как да няма профилиране по света? Масово в Европа има профилиране, ние от там го реципирахме, с оглед уеднаквяване на образователните системи.

# 2 577
Е, как да няма профилиране по света? Масово в Европа има профилиране, ние от там го реципирахме, с оглед уеднаквяване на образователните системи.
След 10 ти клас А levels....профилиране за университети.....Децата ми учиха в тази система, но да- няма смисъл от спорове...не са резултатни тук

# 2 578
  • София
И у нас е след 10-ти клас. Профилираната подготовка се осъществява във втори гимназиален етап. То няма за какво да се спори - профилираното образование в Европа е факт, привнасянето му у нас оттам също е факт.

# 2 579
  • Sofia
Да попитам как се чувстват децата, които не са напълно удовлетворени от първото класиране. Тези, които са имали възможности, допуснали са глупави грешки, които им струват заветните точки за класиране в желаната паралелка.
Аз съм дълбоко потресена (и щастлива, де) от пълното спокойствие на набора! Искаше: 1НЕГ, после 2НЕГ, после 35то, за резерв 133то. Иска немски, руски и английски като компромис. Писах и 2 и 1 АЕГ с втори НЕ за всеки случай, макар че са по-високо балови от 35то (т.е. безсмислено).
Балът му стига за 2НЕГ. От петък разговаряме по телефона (че е на вилата при баба) и хич не му пука, че няма да влезе в 1НЕГ. Н иска да ходи на второ. Говори ми за котките, басейна, комарите.... а аз си скъсах нервите в София от чуденки...
Според мен просто му е дошло много говоренето за матури цяла година и е доволен, че най-после приключи.
@Noemi, моята девойка е същият дзен- тя е във 2НЕГ, паралелката с френски- все й е тая дали ще е 1 НЕГ ( първото желание) или 2ра немска- пет пари не дава, ходи на плаж всеки ден, гледа си Youtube. Делегирала ми е цялата организация по приема

Общи условия

Активация на акаунт