Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 206
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 610
  • София
Ако сте чули крещящ с неистов писък момичешки глас- на моята щерка е Joy Няма такава радост, Испания станала европейски шампион. Е, пригласях и аз с тих крясък, че вкъщи две от децата бяха за Англия - наборът и харизаното ми от свекърва ми дете /ММ/ Joy
У нас всички крещяхме с червените по цяла България обаче, че сме пръснати.
Бебчо, и аз страдах много за френския ( бяхме френски с испански във френската), миналата година дори и той имаше моменти, ох... то испански с италиански е готино (не че имах избор де), но май с френски повече щеше да ми харесва. И така. Аз и на 47 се лутам и вървя в различни посоки понякога, уча се с децата да им вярвам. Преди много години в немската в Пазарджик бях пуснала молба с първо желание - немски език и толкоз. Учителката, която приемаше документите попита нямам ли второ и трето желание, аз - ми, не! Тя ама допиши - може това да ти е шанса - и дописах - второ желание немски език, трето желание - немски език... До ден днешен освен за лично удовлетворение, никъде не съм ползвала немски... ама пък с какво желание го учих...
На колежката ми детето е АЕ+ИЕ в 32. Сега завърши девети клас. Много са доволни, детето е спокойно, харесва средата, а майката харесва учителите от родителските срещи.

# 2 611

А мен пък може ли никой да не ме поправи, а толкова фенове на испанския има тук. Писал съм "Вива Ла Фурия Рока", а трябва да е "Роха"! Роха на испански значи червено, защото екипът им е червен. А Рока значи скала!
Не че не са твърди като скали де😂 но правилното е "ла фурия роха" - червената ярост😂😂😂(La Furia Roja). В испанския език "j" се произнася като звук, подобен на нашето "х".

Просто коментаторът през целия мач снощи така го произнасяше неправилно и в 12 през нощта на 6 бири се повлиях от него,😂
😂
Ами напиши го на испански, много знам какво точно имат предвид (дали червено или не) 😎 и пак не си прав, произнася се "лЯ фурия роха" - те нямат твърдо Л

# 2 612
  • Варна
Записахме се за второ класиране. Много любезни бяха в училището и ни окуражиха, че имаме шанс да се класираме в по- желаната паралелка в същото училище, защото вече има освободени места (т.е. деца са заявили участие на второ класиране).

Тази информация не е много точна, защото освободени места би имало при незаписали се деца - винаги има деца от други области, които не се записват. Участието във второ класиране означава, че кандидатите искат да се придвижат към по-предно място, но ако не се получи, си остават в същата позиция.

# 2 613
Подадох документи за второ класиране сутринта, но в системата няма промяна в статуса.. Някой друг така?

# 2 614
  • София
Подадох документи за второ класиране сутринта, но в системата няма промяна в статуса.. Някой друг така?
В повечето училища на края на деня актуализират статусите, та дори може и накуп да го направят в края на срока за записване и подаване на заявлениия за 2-ро класиране. Спокойно.

# 2 615
И при нас все още няма промяна в статуса. А съм с първия входящ номер за 2-ро класиране още от 8 сутринта. Надявам се скоро да го актуализират.

# 2 616
Днес записахме детето, направо му трепереше ръката. За пръв път го виждам така. (да припомня, че е пълен непукист и отиде и на двата изпита все едно да рита топка). Явно все пак има страх от новото.

# 2 617
  • София
Младежът е записан в 133, девойката на второ ще се бори.
Много ни хареса 133, чисто, високи тавани, прекрасен двор. 105....speechless

# 2 618
  • у дома...
Ех, да можеше да се вижда в реално време, когота някой се запише в дадена паралелка и как местата намаляват. Това чакане, по скоро тоя ступор в коя посока да мислиш, освен да чакаш времето да мине, е ужасно. Ние сме от тия хванали последния влак в списъка си, изненадани неприятно, че въпреки вскички сметки, корекции на балове и т.н., реалността показа 3,5 точки от по предно, желано място, а миналата година бала е мръднал с 1т. там между първо и второ класиране.
Все си мисля, че може да попитате в училището не вярвам да ви откажат да ви дадат информация колко са се записали засега. Но може би към края на срока за записване да попитате.
В училищата няма как да знаят кои деца от подалите за второ класиране, ще се преместят в по-горно желание. Може да си останат на същото място, а може и в пет без пет да се запишат, въпреки, че са заявили участие на второ класиране.

# 2 619
Защо реших, че в един ден ще пусна заявление за второ и документи за личната карта?! Навън стана пещ...Flushed
Кажете ми, нали в системата пише "Заявил участие" на статус и са ми дали бележка с входящ номер?

# 2 620
  • София, Лагера
Привет, момичета! Моята дъщеря е много тъжна и с подвита опашка - вече трети ден ми казва- каквото и където решиш- там ме записвай.... Желанията и бяха Първа Немска или Испанската гимназия, и като излязоха резултатите беше убедена, че ще влезе..., да, ама не:-( С бал 470 се класира в  73-то, но не ще и да чуе за него...гледа унило, а аз се чудя как да я успокоя, без да създавам напразни надежди, че на второ класиране може да се случи чудо..
A защо така драматично? Милото дете.
Ние бяхме в подобна ситуация, с първо желание 91во и второ 73то. Като видях, че балът не стига, заведох мотивационно младежа до 73то. Разгледахме сградата, той много я хареса. Зарадва се на климатиците в стаите Laughing.
Отделно му разказах за интересните профили, макар че той си държи на химията.
И в един момент се нави повече за 73то. Каза, че не иска да чака класиране за 91во. Не знам какво така наклони везните, но важното е, че е доволен.

# 2 621
Привет на всички! Колежка ми каза, че на всички записани осмокласници, независимо от дохода, се полага еднократна парична помощ от 300 лева.
Намерих тази информация: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/3121

Не знам дали е актуална.

# 2 622
Ние се записахме, също не е пременен статуса.
Утре пак ще погледна.
Явно не става толкова бързо, колкото на нас ни се иска.
А дадоха ли Ви входящ номер?

# 2 623
Привет на всички! Колежка ми каза, че на всички записани осмокласници, независимо от дохода, се полага еднократна парична помощ от 300 лева.
Намерих тази информация: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/3121

Не знам дали е актуална.

Актуална е.

# 2 624
Тю, с тези помощи ние нямаме късмет... въведоха ги точно като бяхме в 5 клас, а те се дават от 1 до 4 клас и на осмокласниците...да, на всяко дете в 8 клас се полагат (стига да ходи на училище). За нас няма... това да ни е кутсузът! 😂 Дано за другите работи ни върви...

Общи условия

Активация на акаунт