Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 095
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 670
Мецане, замисли се...
Скрит текст:
двуяйчни са разнополовите близнаци... как така същите черти като твоите Thinking Приличат си колкото всеки братя и сетри.
Ако са двуяйчни еднополиви пак си приличат колкото със всеки свой друг брат/сестра Wink

ПП: чакам петък с нетърпение, приятелка на дъщеря ми е на 0,25т от желаната паралелка ...

# 2 671
Да попитам как се чувстват децата, които не са напълно удовлетворени от първото класиране. Тези, които са имали възможности, допуснали са глупави грешки, които им струват заветните точки за класиране в желаната паралелка.
Аз съм дълбоко потресена (и щастлива, де) от пълното спокойствие на набора! Искаше: 1НЕГ, после 2НЕГ, после 35то, за резерв 133то. Иска немски, руски и английски като компромис. Писах и 2 и 1 АЕГ с втори НЕ за всеки случай, макар че са по-високо балови от 35то (т.е. безсмислено).
Балът му стига за 2НЕГ. От петък разговаряме по телефона (че е на вилата при баба) и хич не му пука, че няма да влезе в 1НЕГ. Н иска да ходи на второ. Говори ми за котките, басейна, комарите.... а аз си скъсах нервите в София от чуденки...
Според мен просто му е дошло много говоренето за матури цяла година и е доволен, че най-после приключи.
@Noemi, моята девойка е същият дзен- тя е във 2НЕГ, паралелката с френски- все й е тая дали ще е 1 НЕГ ( първото желание) или 2ра немска- пет пари не дава, ходи на плаж всеки ден, гледа си Youtube. Делегирала ми е цялата организация по приема

И моето момче реши да се запише в 73то не/фре! Каза,че не иска по-нагоре в паралелката с Анг или в 1 Немски ,защото си знае английският(почти С1) и искал да научи още един нов език! Честно казано ме респектира с този начин на мислене и избора ,който направи! Аз го подкрепих безусловно въпреки,че бях любопитна дали ще се премести нагоре във втори класиране!

# 2 672
Костадинова новото училище съответства с ника ви  31, дано ви е на късмет 🙂
Колко сте наблюдателна , въобще не съм забелязала. Много благодаря, дано да е нейното място.

# 2 673
Няма нужда да се отчайвайте, защото Втора немска (73-то) по всички отзиви е прекрасно училище! И също вземат ДСД, и дори някои хора го предпочитат пред НЕГ, а ти пишеш, все едно е настъпил края на света! Я по-ведро и се записвайте в 73-то, щом иска немски, мисля, че няма да съжалява девойката! Ами ако бяхте приети в нискобаловите, какво щяхте да правите тогава?

А мен пък може ли никой да не ме поправи, а толкова фенове на испанския има тук. Писал съм "Вива Ла Фурия Рока", а трябва да е "Роха"! Роха на испански значи червено, защото екипът им е червен. А Рока значи скала!
Не че не са твърди като скали де😂 но правилното е "ла фурия роха" - червената ярост😂😂😂(La Furia Roja). В испанския език "j" се произнася като звук, подобен на нашето "х".

Просто коментаторът през целия мач снощи така го произнасяше неправилно и в 12 през нощта на 6 бири се повлиях от него,😂
Подкрепям казаното за 73-то. Прекрасно училище с прекрасни деца и учители.

# 2 674
Подадохме заявление във ФЕГ, но статуса не се е променил още. Може да чакат до сряда, ако решим да си променим мнението Wink
Ние сме поредните чакащи за ИЕ с бал 471 момиче. Надеждата умира последна, въпреки че ФЕ+ИЕ във ФЕГ също звучи супер. Проблемът е, че нагоре в желанията е и НПМГ, а девойката изобщо не иска да влиза там, за разлика от мен. Толкова я е страх да не би да я класират там, че вече и аз започнах да се надявам да не се случи Sad А толкова вярвам, че това е по-правилното училище за нея...
Коя паралелка сте писали в НПМГ?
Две са - едната е география, а другата Мат с АЕ. Знам че е почти невъзможно, но пък човек никога не знае.

# 2 675
Нас директно след записването ни пратиха за бележка в канцеларията. Статусът вече е "записан", а аз даже успях да подам през системата за сигурно електронно връчване за еднократната помощ.
Би ли обяснила.
Линкът, който беше дал някой по-напред: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/3121
Бутон "Заяви услуга". Аз подадох с ПИК от НОИ, това също е вариант.

# 2 676
  • София

Честито на записалите се и късмет на  чакащите второ класиране Simple Smile

Скрит текст:
Едната близначка (разнояйчни, естествено) при нас прилича на  голямата си сестра, другата  - само на себе си..Висока и нормална на ръст, слаба и позакръглена,  тъмнорусо към кестенява и чернокоса, инат и инат. По последното двете, опс,  и трите си приличат много Simple SmileТа, да, Пенева, имат си общa черта, макар и разнояйчни, как да нямат Joy[ /spoiler]

# 2 677
  • София
Много благодаря, че споделихте, ves+. Не знаех, че може и с друг вид аутеникация.
Аз лично подавам с ПИК от НОИ, като Lúthien.
Разгледайте какви за възможностите за вход.

# 2 678
  • Пловдив
Помощта се изплаща на два пъти по 150 лв. Да не се изненадате.

# 2 679
Подадохме заявление за участие във второ класиране.
Стискам палци на приетите в ТУЕС които не искат там, да ги приемат на по-горно желание и да се освободи местенце за моят младеж 😁

Докато записвах моето дете днес, имаше 3 деца, които подадоха за второ класиране, така че има голям шанс да има местенце за Вашия младеж. Стискам палци. Hug

# 2 680
За чакащите 91НЕГ, току що ми казаха приятели, че се отказват от мястото, записали са се в АК.
Ето, такива хвалби трябва да четем - за всички, които подаваме за второ:
ЗА ОСВОБОДЕНИ МЕСТА В У-ЩА ОТ МОН!
Това е шанса ни да се придвижим нагоре в желанията ни!

На всички записали се деца желая много успехи,
чудесни приятелства и прекрасни учители-будители,
които винаги да поддъжат огъня и жаждата за познание у своите възпитаници!

# 2 681
Моето наборче все пак избра Американския колеж. Така че ние ще освободим едно място.

# 2 682
  • Sofia
Хора, защо не казахте, че като се регистрирам в тая система за ел.връчване ще ми излязат фишове Confounded Trollface

# 2 683
Има ли шанс в НТБГ на второ класиране да падне бала с 8 точки за момиче ?

# 2 684
Момичета за една приятелка питам. Искат ли свидетелството за заявяване на участие във 2ро класиране?

Общи условия

Активация на акаунт