Студенти в UK - 16

• 15 354
  • 209
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря!
успокоих се. Simple Smile

# 91
В момента с учителка работят по материала за ПП по физика . Идеята е да се яви на матурата - лошото е , че ще трябва да трепери до като излязат резултатите от нея . Хубавото е, че ако оценката е незадоволителна има избор да не му се вписва 😀, поне така ни обясни директорката в гимназията .
МС беше записал физика като 3та матура, защото унитата я имаха в изискванията
 След това обаче получи оферта, в която искаха само диплома 5.85 и 6 по физика и мат от училище. И той не се яви на 3тата матура. При вас обаче ще е с изпит за валидиране на компетентност по физика щом нямате профил. Хорариум не знам дали гледат, никъде в изискванията го нямаше.

# 92
  • Варна
Здравейте!
       Има ли изискване за максимален брой думи, които да съдържа мотивационното писмо? Струва ми се, че доста дълго му се е получило на моят син. 

# 93
Здравейте!
       Има ли изискване за максимален брой думи, които да съдържа мотивационното писмо? Струва ми се, че доста дълго му се е получило на моят син. 

Да, имаше изискване за максимален брой думи. Вижте в Ucas, но броят беше за около една страница.

# 94
Здравейте!
4000 знака, вкл. интервалите или 47 реда текст
Скрит текст:

# 95
Ние се върнахме от UK късно снощи.
Естествено, мислите ми постоянно летят към гарджето.
Стаята в общежитието е много хубава. Става дума за общежитията на Bournemouth University - Дорчестър хаус - стаята е 16 кв.м. с чиста и модерна баня с тоалетна. Навсякъде щъкаха  родители с торби и куфари и студенти. Служителите в общежитието бяха мили и усмихнати. Бяха подготвили напитки, пица и разни сладкиши във фойето на сградата, поставили бяха и цветни  знаменца, звучеше бодра музика, но, естествено, никой не се спираше във фойето - всички бързаха към стаите. В апартамент са от 4 до 7 човека. В нашата секция са 6 човека.  Кухнята е голяма, с два големи хладилника, печка с фурна, много шкафове. Поставени са два големи кожени дивана и отделно има маса със столове. Откъм битови условия нещата изглеждат добре.
Самият университет се състои от множество модерни сгради, до които се стига бързо и лесно от общежитията с автобуси.
Може да е полезно за някого -  Bournemouth University e най-добрият университет за  3 д анимация в UК, техни ученици и преподаватели са печелили "Оскар". Специалността е силно желана от студенти от целия свят.
Относно пътуването - ние летяхме със самолет до Лондон, оттам си купихме билети за влак до Борнемут /Борнмът/, като имахме и две прекачвания в лондонското метро, и после отново с влак до гарата на Борнмът.
Единственото, което ме притеснява, е, че ще трябва да яде само суха храна по време на занятията, защото в университета продавали само сандвичи.
Пожелавам бързо и лесно адаптиране на всички първокурсници!
Успех на всички студенти, да се чувстват удовлетворени и щастливи от пътя, който са избрали!

# 96
Чудесно!
На добър час на детето на Десислава!
Повече такива хубави новини да четем.

# 97
Хубави студентски години пожелавам и аз🍀
За да не е само суха храна, трябва да си готви, рядко продават готвено в UK, а и е различно от нашите ястия.

# 98
На добър час и от мен!
 В университета може да си носи обяд.
Би трябвало да има места за обяд и да си стоплиш храната.

# 99
Благодаря ви за пожеланията и добрите думи.
Ще си носи обяд и ще се учи да готви:)
Миналата вечер успешно приготвила  баница  и нахранила някои съквартиранти - страшно горда беше със себе си.

# 100
На добър час на девойката и попътен вятър!
И ние в момента сме в Лондон. Вчера разгледахме част от Imperial college и сградата, в която ще учи. Впечатляваща е! Днес имаха първо събиране и мероприятия за опознаване. Младежът беше доста ентусиазиран от запознанствата. В понеделник продължават с малко въвеждащи лекции и събития за опознаване. Имат посещения на London eye и Science museum. Програмата е доста балансирана и е добре, че всеки ден започват най-рано в 9ч. В сряда винаги са до обяд, а следобедите са за извънкласни дейности.
Успех на всички студенти!

# 101
adellady, успешна учебна година и за вас🍀

# 102
Ние се върнахме от UK късно снощи.
Естествено, мислите ми постоянно летят към гарджето.
Стаята в общежитието е много хубава. Става дума за общежитията на Bournemouth University - Дорчестър хаус - стаята е 16 кв.м. с чиста и модерна баня с тоалетна. Навсякъде щъкаха  родители с торби и куфари и студенти. Служителите в общежитието бяха мили и усмихнати. Бяха подготвили напитки, пица и разни сладкиши във фойето на сградата, поставили бяха и цветни  знаменца, звучеше бодра музика, но, естествено, никой не се спираше във фойето - всички бързаха към стаите. В апартамент са от 4 до 7 човека. В нашата секция са 6 човека.  Кухнята е голяма, с два големи хладилника, печка с фурна, много шкафове. Поставени са два големи кожени дивана и отделно има маса със столове. Откъм битови условия нещата изглеждат добре.
Самият университет се състои от множество модерни сгради, до които се стига бързо и лесно от общежитията с автобуси.
Може да е полезно за някого -  Bournemouth University e най-добрият университет за  3 д анимация в UК, техни ученици и преподаватели са печелили "Оскар". Специалността е силно желана от студенти от целия свят.
Относно пътуването - ние летяхме със самолет до Лондон, оттам си купихме билети за влак до Борнемут /Борнмът/, като имахме и две прекачвания в лондонското метро, и после отново с влак до гарата на Борнмът.
Единственото, което ме притеснява, е, че ще трябва да яде само суха храна по време на занятията, защото в университета продавали само сандвичи.
Пожелавам бързо и лесно адаптиране на всички първокурсници!
Успех на всички студенти, да се чувстват удовлетворени и щастливи от пътя, който са избрали!

Здравейте!
Това е специалността, която моята дъщеря иска. Не съм гледала унивесристети в Англия, защото след като излязоха от ЕС, таксите за нашите деца значително се покачиха. Иначе мечтата й беше да учи в Англия. Бихте ли споделили колко е годишната такса в този университет за спецлиалност Анимация? Ако не е удачно тук, може и на лично съобщение. Ще съм Ви задължена, защото ако има опция за по-ниски годишни такси, може да променим решението си за Белгия.

# 103
Здравей, T04itsa.
В Bournemouth University таксата е 18 800 британски лири за чуждестранни студенти.
Ако имате статут на уседналост е наполовина. Това е университът с най-висока такса за тази специалност, вероятно защото е най-желаният. Имаше университети и с по-ниски такси - започваха от 14 500 нагоре. Забравих вече колко точно бяха таксите на отделните университети, но на страницата на всеки университет са посочени сумите. Два от университетите ни предложиха стипендии  - единият  3000 британски лири на година, а другият - 1500, при което се получаваха такси от около 13 500 британски лири, но програмата в единия от тях беше за гейм дизайн, а и решихме, че щом ще плащаме, е по-добре да учи на най-доброто място. Докато търсехме и се опитвах да се ориентирам, разглеждах страниците и преподавателите в отделните университети- екипът в Bournemouth University беше значително по-голям - около 10 човека, в сравнение с останалите университети.
Ако имаш други въпроси, съм готова да помогна. Зная, че информацията за тази специалност е оскъдна, а има много деца, които искат точно това да учат.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 00:48 от De_si_slava

# 104
  • Варна
Здравейте De si slava!  Кога ви предложиха стипендия - още при получаване офертата за прием ли или кандидатствахте за такава ?

Общи условия

Активация на акаунт