Студенти в UK - 16

• 18 443
  • 231
  •   1
Отговори
# 225
Синът ми има Sattle status, но не е живял в UK.
За да кандидадства за студентски заем, изискват да е живял там последните 3 години.
Стриктни ли са за това правило и ще изисквал ли доказателства, че е живял в UK последните 3 години?

# 226
Здрсвейте!
Виждам, че темата не е много активна, но ще бъда благодарна, ако ме насочите към агенции за помощ при кандидатсвуване в страната. Ако може да споделите особености и евентуални важни неща, които не трябва да пропускаме и е добре да знаем. Всяко информация би ни била изключително полезна. Към право и дипломация е насоката на младежа.  Благодаря, на всеки отделил от времето си! 🍀

# 227
  • Варна
Ние ползвахме услугите на Интеграл. Мисля, че щяхме да се справим сами, но така бях по-спокойна.

# 228
Здравейте!
Моята препоръка е сами да потърсите университети, които харесва младежът- по класация, местоположение, настаняване - цена.
Подтиквах дъщеря ми и тя сама кандидатства, след като видяхме, че агенциите не могат да измислят вместо нея.
В унитата администрацията е мнооооого отзивчива- каквото и да питате- отговарят, обясняват, срокове дават- с две думи помагат във всичко.
Като кандидатствате сами, ще си следите всички срокове, че в предишни реми имаше студенти, на които агенциите бяха забравили да подадат заявление за настаняване в общежитие в срок.

# 229
С големият ми син ползвахме Едланта.(  2018 година ). Доволни останахме като цяло, но следях много отблизо всички имейли,  някакси не можах да им имам 100 % доверие. Благодарение на това напълно научих стъпките за кандидатстване и сега с малкия се справяме сами. Особено след като посетих в началото офиса на Интеграл във Варна и установих,че госпожата знае в пъти ПО-МАЛКО от мен, "то вече нямало много наплив към Великобритания, ама защо не разгледаме Нидерландия'. Записа ми имейла и щеше да ми праща подбор и предложения за университети. Е още нямам имейл, вече 8-9 месеца.
Много ми помага и chat gpt, питам за всичко, за което се колебая.

# 230
Благодаря на всички!
Притеснението ми е точно това - да не пропуснем  нещо. Ще започнем по-усилено да се занимаваме, каро междувременно ще посетим и офис, за да си сверя часовника. Членувате ли в някакви групи в социалните мрежи, където може да се намерят различни теми, информация и дискусии(например Facebook). Имам опция да проверя и през агент във Франция, като цяло още ми е каша. Но, желанието и мотивацията на детето са много силни Simple Smile

# 231
Привет,  по въпроса за кандидатстване със Sattle status,  ние бяхме с такъв.  Освен Единбург, всички останали университети дадоха Home -такса,  като не е живял последните 3 години в УК, но е живял в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт