В момента чета ... 90

• 47 634
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Какво означава обърнати думи?
Думи наобратно. Някой от страниците също са огледални, обърнати и т.н.

# 646
  • Mostly in my mind
Аз си чета "Магистрала Линкълн" и искрено й се наслаждавам. Прекрасна е, всички герои ми допадат. Сали  е толкова забавна и остроумна.

# 647
МАРИ77,
За мен Когато Ницше плака беше разочарование. Пълно отегчение. Не прилича на роман, а на записки за един луд.

За Когато шуреите плачат напълно споделям мнението на Вейда. Тъпа и пресилено драматична.

Май сме го коментирали и преди, но Морнщайнова има нов роман от миналата година, българските издатели са купили правата. Трябва да им дадем зор да ни я приготвят  през 2025.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 12:20 от Аня

# 648
"Когато Ницше плака" не е леко четиво. Мен си ме натовари доволно.
Аз продължавам с бозите на Колийн Хувър. Особено съм подразнена от героят Атлас - не стига, че името му кучешко, ами и измислен, та премислен отвсякъде. Представям си я Хувър как си седи на някакъв облак от розов памук и пише ли брише от него, та чак светкавици излизат.

# 649
Е, как ще е кучешко име Атлас, титанично е Simple Smile Така де, на титан от гръцката митология.

# 650
Ами то и Арес и Хера са древногръцки-божествени, ама 50% от немските овчарки, като изключим Рекс и Макс, са с такива имена.

# 651
  • София
Прочетох "Трето царство", автор Костадина Костова - много харесах рецензията, с кеф си я купих. Аз съм от хората, които като вземат книга и се зачетат, не я изпускат, докато не прочетат последната страница. Е, тук обаче не се получи - две седмици прочитам оттук - оттам, оставям, спомен нямам докъде съм стигнала. Книгата вървеше доста мудна и такава си остана и до края. То едни препратки, времеви прескачания, то едни странни герои, разговорите бяха плоски, фабулата пък въобще не ме впечатли. Пълна загуба на време.

# 652
В момента слушам "Когато Ницше плака " в Сторител. На около 20-30% съм и до тук ми е интересно, обичам да чета на медицинска (в случая на психологическа)тематика и тук разнищването на болестта ми допада ,ще видим до края как ще е.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 20:58 от CoCoMilk

# 653
Книгата вървеше доста мудна и такава си остана и до края. То едни препратки, времеви прескачания, то едни странни герои, разговорите бяха плоски, фабулата пък въобще не ме впечатли. Пълна загуба на време.
Абсолютно същото е и моето мнение! Цял декември миналата година я влачих, че ме вкара и в книжна дупка след това, нищо не ми се четеше.
Много положителни мнения, а на мен изобщо не ми хареса, особено едната главна героиня - то не бяха въздишки, не бяха въжделения... не беше моето четиво определено.

# 654
"Когато Ницше плака " - благодаря за отзивите!
Ще я оставя да отлежи и ще започна Признанията на Катерина Медичи. Зачетох няколко страници и ми допадна това , че е написана в първо лице.
Изгубени рози от авторката на Люляковите момичета. Обемна книга, но се чете с лекота.
Ами то и Арес и Хера са древногръцки-божествени, ама 50% от немските овчарки, като изключим Рекс и Макс, са с такива имена.
И нашето куче се казва Арес, но казали на децата, че трябвало да има буквата Р в името.Rolling EyesSmile

# 655
  • Русе
Кое издателство е купило правата? Завърших ,, Ноември,, . Настръхнах буквално , докато я четях и сълза пуснах (вече рядко книга ме разчувства). Първа среща ми е с писателката. Не съм чела другите й книги. Но много много ми хареса начина на писане и създаването на историята. Особено и накрая , когато беше по-динамично.  Страхотен роман.  Четох , че и в ,,Тихи години,, пише за комунизма в Чехия. ,,Хана ,,я има в библиотеката и докрая на годината ще гледам и нея да прочета.

# 656
  • София
Аз отлагам "Ноември" и "Хана", заради тежката тематика. По принцип обичам да чета тежки и драматични книги, но нещо напоследък не ми понася....
В тази връзка, моля, ако някой е чел "Злато" на Крис Клийв да пише дали детето умира. Наистина не искам да я чета, ако е така.

# 657
„Тринайсет“ – Стив Кавана.
Душата ми е в екстаз – отдавна не бях чела съдебен трилър и то толкова добър. Този конкретно си заслужава.
Имам още 2 книги от автора, дано са също толкова интересни.

ПП Огромна благодарност към БАН, че все още „тринайсет“ не трябва да се пише „тринаесет“. Че както са я подкарали...  Rolling Eyes

# 658
  • Пловдив
Аз лично много харесах Трето царство, за мен си е едно от попаденията на тази година. Нито за момент не ми беше скучно или объркано Hands V

# 659
  • Русе
Ооо, как забравих да споделя за ,, Нишка,, . Прочетох я. Допадна ми, но
цитатът със залеза ми избоде очите. Слабите моменти ми бяха, че някои от героините й останаха в сянка за сметка на други. За мен имаше и празноти и повече ми се искаше да наблегне на Ружа  и не само. Липсваше ми и малко повече подробности и исторически да погъделичка интереса на читателя. Например за споменаването на пожара в Котел. Така го беше написала, че да се чудиш имало ли е или не. Може би , защото и преди това,четох ,, Дъщерите на Хана,, , която проследява живота на три поколения жени и на Бешлийска не ми беше толкова интересна.  Опитите й да вкара философски цитати ми бяха бледо копие на Лалевите. И това вкарване на мъжките персонажи, като опит да съблазнят и ,,откраднат,, жената....  Сякаш е хванала момент от живота на героините си и останало разтягане на локуми/ килими и таз нишка дето ми втръснa да се повтаря.

Общи условия

Активация на акаунт