В момента чета ... 90

• 46 457
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Тъжно ми е, че тази книга срещна толкова много негативни коментари, искаше ми се да узная повече за Ружа, хареса ми образа й, та толкова за Нишка.
Като гледам преобладаващите коментари в Гудрийдс, както и високата средна оценка - 4,5 (аз лично съм я оценила с 3*), не среща толкова негативни, колкото възторжени коментари. На мен ми харесаха образите на Зорка и Ана, интересно ми беше и редуването на различните истории, защото в противен случай скуката би ме завладяла напълно. За сметка на това историите на по-съвременните героини ми се видяха твърде плитки, инфантилни и предвидими, въобще неудовлетворителни. Не съжалявам, че я прочетох, защото при този огромен обществен интерес бих искала да имам и лично мнение, но пък то е, че никой не губи ако пропусне точно тази книга.

# 676
Прочетох "Когато щурците плачат" и въпреки, че това е материята, която засяга изцяло областта, в която работя, сърдечна хирургия и трансплантации, за обикновените хора може да е чак отблъскващо.
Тия неща, описани от автора и извадени от учениците по медицина, не биха заинтригували масово хората.
Много ги интересува, какво е фракция на изтласкване и колко процента трябва да бъде.
Аз си бях в свои води, но това само наподобява художествен роман и медицинските детайли са в повече.

# 677
happy doc ,звучи интересно.
Определено бих прочела.

В момента чета Магдалена Николова - "Корнелиус Сейдж" и мога да кажа ,че е лек интересен роман с фин хумор.
Много харесвам стилът на писане на писателката.
Тази година до момента съм нямала възможност за много четене ,но се надявам вече да не е така.
Събирам мнения за книги и ги слагам в списъка за четене.

# 678
  • София
Прочетох "Нежна е нощта". Мога да кажа само, че ми беше изключително скучна книгата, само последната част ми беше по- четима. Оценка 2/5.

Продължавам с "Виолета" на Алиенде.

На работа като мога чета "Да срежеш камъка", но за сега не съм така впечатлена като Миж. Grinning Малко под страница 100 съм. Разпиляна ми е. Много мразя да се прекъсва основното действие с 1001 допълнителни истории.

# 679
E, на вкус и на цвет товарищей нет Simple Smile

Аз мъча, ама буквално мъча "Преследвачката" (Лив Константин).
Рядко плоска книга. То, като се замисля, и "Последната госпожа Периш" не беше нещо особено, но поне я прочетох, докато тази дори не мога да я дочета и май ще я зарязвам...

# 680
  • София
Ама мислиш ли, че има шанс да ми хареса или ако досега не съм я усетила, не е моята?

# 681
Ама мислиш ли, че има шанс да ми хареса или ако досега не съм я усетила, не е моята?

Не знам какво да ти кажа... Мен веднага ме грабна Simple Smile
Ако искаш почети още малко..

# 682
Аз чета "Чистка" от Софи Оксанен. Даже не знам как ми е попаднала, но е много силна, брутално те вкарва в един свят, в който се надяваш никога да не попадаш и който е действителност за много жени по света  Sleepy

# 683
  • София
А, аз ще я довърша със сигурност. Grinning

# 684
Ако не бяхте се заговорили за "Зад нейните очи" сигурно щях да си я прочета. Все пак е четивна. Обаче ... любопитството уби котката, изгледах края на сериала и олала, няма да я бъде книгата. Сигурно щях да се шамаросам, ако бях стигнала със собствени сили до такъв "silly" финал.
Продължавам със "Заключи всички врати" на Райли Сейгър. Пак почната със Сторител и ще довърша електронно. Поне автор си намерих оттам, ако не друго.

# 685
  • Sofia
evencee , Хората сме различни и това е добре Stuck Out Tongue Winking Eye, защото за мен финалът си е доста creative! Grinning

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 16:04 от Lady Royal

# 686
финалът си е доста creative!:grinning:
Ааа, права си - по криейтив от това май няма накъде, но както и Сий отбеляза - искаше ми се да е по-реалистичен. Освен това никъде не е отбелязано в жанра, че ще има такава изненада. Уж чета психо трилър, пък то нищо общо.
Lady Royal Kissing Heart

# 687
  • София
Именно  и мен това ме издразни. Обещават едно, а то... Laughing

# 688
  • Mostly in my mind
А, аз ще я довърша със сигурност. Grinning
От библиотеката ли се сдоби с нея?

# 689
  • София
Не, на ПДФ файл я чета.

Общи условия