В момента чета ... 90

• 47 848
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря. Ще имам идеи чак до края на август. Започвам с Луиз Пени, защото книгите ги има в Читанка.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 10:19 от Госпожа Лютичe

# 151
Да дам и аз предложение за всепроникващ студ - "Ужас" на Дан Симънс.

# 152
  • Mostly in my mind
Моля ви препоръчайте ми книга с много студ и сняг. Чувствам се като сварена в тази жега и ми се чете нещо студено. Но да не е любовен роман.

Иначе захванах Пържени зелени домати на Фани Флаг.
"Глад", Алма Катсу.
Ако ви се гледа тв, може да си пуснете и последен сезон на "Истински детектив" Blush

# 153
  • София
Да дам и аз предложение за всепроникващ студ - "Ужас" на Дан Симънс.
И аз точно с това предложение идвах. 😁

# 154
Абсолютно Луиз Пени е вашият човек Grinning то в повечето й книги действието се развива през зимата, а понеже и описанията й както се разбра са уникални, направо ще се потопите в снега Grinning

# 155
Дочетох Удавниците на Дж. Макмеън по препоръка от тук. Първа и последна среща с този автор. Някакви американски измислици. А и ЛГБТ темата, естествено е засегната. Няма да е голяма загуба да я пропуснете.
В момента съм на Зимата на лъвовете, която мноооого ми харесва. Отново препоръчана тук. Семейна сага. Чета втората книга (1-та е Сицилианските лъвове). Действието се развива на остров Сицилия. Удоволствие от край до край.

# 156
  • Mediterraneo
Гея, поправка, аз даже не съм подхващала Луиз Пени. Няма причина, не ми е дошла музата.

# 157
Дочетох Удавниците на Дж. Макмеън по препоръка от тук. Първа и последна среща с този автор. Някакви американски измислици. А и ЛГБТ темата, естествено е засегната. Няма да е голяма загуба да я пропуснете.
Книгата е отвратителна, освен че е много скучна, четох я преди 2 лета, подведена по възторжените отзиви на читатели и повече никога не бих посегнала към нещо от тази писателка, но като гледам как Бениториал набълваха едно след друго творчеството ù, явно търсене има.

# 158
Вчера завърших ,, Лятната къща '' на Джени Хейл . Приятна , лека, разтоварваща лятна книга . Беше ми интересна . Подходяща за морето . Започнах ,, Сайбиевата невеста '' на Боян Боев . В началото съм , но за сега ми харесва .

# 159
Оооо Боян Боев, няма какво да се напише за това младо момче освен, че шапка му свалям. Така те хващат за гърлото романите и разказите му, че после те държи с дни усещенато от прочетеното. Препоръчвам ви книгите му, четат се на един дъх.

# 160
Снежно започва и книгата на Джон Гуин - “Сянката на боговете”. Нямах първоначално намерение сега да чета и нея, но не се сдържах. Харесва ми, въпреки че ще е доста кървава, както подразбирам от началото ѝ.

# 161
Благодаря. Ще имам идеи чак до края на август. Започвам с Луиз Пени, защото книгите ги има в Читанка.
Много харесвам "Последните царе на Туле" на  Жан Малори, който е учен, живял сред ескимосите и ги е изучавал. За съжаление, почина тази година, но даде огромен принос за изучаването на тези народи и е един от пионерите в областта. Книгата е написана достъпно и е много интересна.

# 162
  • Den Haag
Прочетох “Къща отвъд света” Георги Данаилов. Дълго време отлагах да я прочета и някакси имах големи очаквания, но нещо не се получи между нас:). Чесно казано беше ми леко скучна и на моменти вървеше бавно и понякога прескачах между редовете. Някрая вече нямах търпение да я приключа и да почна нещо друго.
И така сега чета “Денят на трифидите”Джон Уиндъм.

# 163
  • София
Понеже вече сте предложили доста "студени" книги (повечето ми харесват и съм минал), ето няколко в по-други жанрове:

Майк Хорн: "Да докоснеш небесата" (изкачване на четири осемхилядника от Хималайската верига)
Скрит текст:
Крис Бонингтън: "Южната стена на Анапурна" (Бонингтън и неговият легендарен екип от алпинисти решават да изкачат хималайския осемхилядник Анапурна от южната стена; 70-те год. на мин.век)
Скрит текст:
Колин О'Брейди: "Първо е невъзможното" (Младият пътешественик ще направи своя амбициозен опит да стане първият човек в историята, прекосил ледения континент сам, без чужда помощ и моторни средства; 2018 г.)
Скрит текст:
В "планинарските" книги умишлено не съм предложил такива на Меснер, Моро или Бонати - те са по-популярните. Не е остаряла и (почти) автобиографичната на Нимсдай Пурджа: "Отвъд възможното". Това са красиви, сурови книги за свръхвъзможностите на човешкото упорство, труд и преследвани мечти.

... и кримка (приятна, а и по студени самотни места; тук в началото на зимата в Ирландия) не точно от класата на някои от любимите ни шведи и норвежци:
Греъм Нортън: "Мъртва точка" (дебютният му роман)
Скрит текст:

# 164
  • София
Ето ме и мен, чета "Ловецът на хвърчила", за сега не ми е много интересна, но предполагам, че тепърва ще се случват разтърсващи неща.

Общи условия

Активация на акаунт