Аромат от дрехи от големи вериги

• 1 932
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
Днес си купих дрехи от Зара и НМ. И от двете места миришат страхотно, чак не искам да ги пусна през перална, за да не изгубят тоя аромат.
С какво ги третират дрехите в големите вериги, че миришат дълго и трайно?

# 1
Никога не съм усещала да миришат на нещо хубаво за това ги пера веднага.
Допускам, че са били някъде близо до ароматизатор, но пък от два различни магазина …
На мен си ми миришат на нова дреха, даже леко неприятна ми е миризмата.
За ароматизиране ползвам омекотител и ароматните перли на Ленор. В гардеробите понякога закачам прозрачни торбички с такива перлички или ароматизатори за дрехи на Ленор или май едно с мече … Коколино?

# 2
90% от дрехите ми са от НМ.
На нищо не миришат. Не и на парфюм/ароматизатор. На ново, да, но не на парфюм.

# 3
Възможно е някой, който използва по-дълготраен парфюм да е пробвал тези дрехи.

# 4
Най-вероятно.
Аз много рядко купувам от магазин, предимно онлайн и не миришат на парфюми.

# 5
Нови дрехи да ми миришат на хубавао? Абсурд. Миришат на гадно. Затова се перат заради лошата миризма и поради причината, че не се знае колко човека са пробвали тази дреха!

# 6
На мен пък даже ми мирише на гадно като вляза в някоя от големите вериги. Някаква промишлена неприятна миризма. Дори мислех, че темата ще е за това, съдейки по заглавието.

В някои могазини съм забелязала, че имат сложени ароматизатори. Но като цяло, при влизане в магазин, винаги ме лъхва неприятната промишлена миризма.

Иначе самите дрехи не съм забелязала да ми миришат на каквото и да било - нито приятно, нито неприятно.

Обикновено НЕ пера новите дрехи преди употреба. Не съм чак толкова гнуслива. Какво и да са ги пробвали преди мен? Хора сме все пак и то цивилизовани. Няма да хванете СПИН от това, че дрехата е пробвана.

Сегашните дрехи не са така устойвичи на пране, както навремето. Замислено е след определен период и определени пранета тая дреха да е за боклука и да си купиш нова. Не искам да започна съсипването на дрехата ми още преди да съм я облякла като я изпера.

# 7
Като знам от къде идват и как се въргалят по пода дрехите по магазините, изобщо не мога да си представя, че могат да миришат на нещо хубаво. В общи линии, хващам с два пръста и в пералнята.

# 8
Като знам от къде идват и как се въргалят по пода дрехите по магазините, изобщо не мога да си представя, че могат да миришат на нещо хубаво. В общи линии, хващам с два пръста и в пералнята.
И аз така. Как ще облека такава нова дреха при посочените ред причини?

# 9
Здравейте,
Днес си купих дрехи от Зара и НМ. И от двете места миришат страхотно, чак не искам да ги пусна през перална, за да не изгубят тоя аромат.
В магазините използват "арома маркетинг", за да предизвикват приятни емоции. Може би дрехите са поели от ароматизаторите им. Купувала съм от двете марки, но онлайн и не съм забелязала да имат такъв аромат.

Обикновено НЕ пера новите дрехи преди употреба. Не съм чак толкова гнуслива. Какво и да са ги пробвали преди мен? Хора сме все пак и то цивилизовани. Няма да хванете СПИН от това, че дрехата е пробвана.
Проблемът не е в хората, които са ги пробвали, а в това, с което обработват материите, за да си запазят фасона - формалдехид.

Д-р Манджуковам дерматолог:
"Хората често остават изненадани, когато научат, че новите дрехи всъщност могат да доведат до алергични реакции. Те считат, че след като дрехата е нова, то не е необходимо тя да бъде изпрана. Проблемът е, че голяма част от новите дрехи съдържат формалдехид, който е токсичен и може да предизвика сърбеж или дразнене на кожата. Това химично съединение се използва, за да предпази дрехите от гънки, докато са изложени в магазините или се съхраняват на склад."

Източник

# 10
Тоя арома маркетинг ми предизвиква неприятни преживявания. Забелязала съм че наспоследък в магазини на Зара смърди ужасно. Влязох, засмърдя ми и излязох без да разгледам дрехите. Маркетингът им при мен има обратния ефект. Тези ароматизатори на мен ми смърдят на химически препарати за почистване на тоалетна.

# 11
Аз нямам проблеми с пробването от други хора, а с това по какви кашони, контейнери и мърльотии са се въргаляли дрехите. Да не говорим по колко пъти дневно падат от закачалките и малко хора си правят труда да ги вдигнат. В редките случаи, когато синът ми е с мен по магазините, докато аз гледам, той вдига дрехи от земята и ги закача. Аз също не понасям въргалящи се дрехи на пода.

# 12
Здравейте,
В магазините използват "арома маркетинг", за да предизвикват приятни емоции. Може би дрехите са поели от ароматизаторите им. Купувала съм от двете марки, но онлайн и не съм забелязала да имат такъв аромат.

Проблемът не е в хората, които са ги пробвали, а в това, с което обработват материите, за да си запазят фасона - формалдехид.

Д-р Манджуковам дерматолог:
"Хората често остават изненадани, когато научат, че новите дрехи всъщност могат да доведат до алергични реакции. Те считат, че след като дрехата е нова, то не е необходимо тя да бъде изпрана. Проблемът е, че голяма част от новите дрехи съдържат формалдехид, който е токсичен и може да предизвика сърбеж или дразнене на кожата. Това химично съединение се използва, за да предпази дрехите от гънки, докато са изложени в магазините или се съхраняват на склад."

Източник
Аз се чудих защо новите дрехи нямат и една гънка или да бъдат от намачкани, след като знам, че ги вадят от кашоните и ги закачват. А във вкъщи след изпиране, дрехата се нагъне и намачка.
Също някои яроматизатори ро магазините миришат на тоалетна хартия или ароматизиращ препарат за тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт