Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 126
  • 675
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз подадох онзи ден, в петък.
Казаха ми, че към средата на октомври ще ги преведат първите 150лв.

# 151
При вас как е уреден въпроса, ако детето посещава извънкласни занимания и два дни от седмицата ще отсъства от занималня. Целият следобед ли отсъства? Искат ли да го връщате след приключване на курса за последните 2 часа по занималня? Какво попълвате?

# 152
При нас няма такъв вариант. Отсъствия,без значение от редовни часове или занималня, се извиняват единствено с медицинска бележка или по семейни причини, на които имаме право само за 15 дни. Дори и да отсъства 2 часа, пак се брои за цял ден.

# 153
Само след 15.30 ги пускат при нас. С молба в деловодството в началото на годината с описани дни и часове на заниманието.
В нашето училище повечето деца ходят на някакви школи и занимания.

# 154
  • София
Направо съм в потрес.
Моята щерка е с висок диоптър. Над 4. В подготвителната група носеше лепенка, заради мързеливо око. Когато се записвахме в това училище, в документите имаше клауза, ако детето има очен проблем да се отбележи, за да го сложат да седи на първи чин. Тя освен това е и дребчо.
Два пъти миналата година се разправям с учителките й заради преместване на заден чин/изобщо защо повдигам въпроса/. И вчера тя ми казва, че пак е преместена, на втори чин, до прозореца зад едно момиче с наднормено тегло.
Казва"мамо, нищо не виждам от главата на ..."
Ядосах се. Ходих сутринта да говоря с класната, но я нямаше, имат първи час английски език с друг преподавател. Сега й писах съобщение в Школо.
Не мога да повярвам, че трябва аз да обръщам внимание на класната за такъв проблем.

# 155
  • София
Уф, че неприятно! Ще се разправяш, разбира се!
Чудя се при положение, че детето е дребничко, с очила и е на втори чин, то какви деца слагат на първите чинове??

# 156
  • София
Иска ми се да ти кажа,...
Аз се ядосвам на явното допускане на неоснователни претенции.
Надявам се другата седмица да имаме рс най-накрая и пак ще й повдигна въпроса, ако не е разрешила ситуацията до тогава.

# 157
Настоявай, няма как да я оставят назад. Нашето е също много ситно и винаги в първи клас беше някъде отпред. Сега е по-назад, но не правя проблем, понеже твърди, че вижда. А това отпред да сложат едро дете не наистина голямо недоразумение.

# 158
При нас се съобразяват, моите са сравнително по-дребни и са на първите чинове един зад друг.

# 159
При нас също не се съобразяват. Дъщеря ми е най - ниската в класа и миналата година седеше на втория чин, от външната страна на крайната редица. Пред нея седеше момиче с една глава по - високо от нея, но майката на това момиче е приятелка на зам. директорката.

# 160
  • София
При нас има две деца с очила - един на първия чин, друг на втория чин. Но пък и стаята не е много голяма. Да, редно е, който не вижда, не чува, да е по - напред. Класната ви сигурно е сложила непослушните отпред, а след тях децата с проблемно зрение. Говори с нея, сигурно ще се съобрази.

# 161
  • София
И дъщеря ми е на първия чин- ниска е. Седи до момче, с което мисля, че добре си влиияят взаимно, доволна съм.
При нас няма проблем, ако се вземе по-рано дете от занималня или пък инцидентно изобщо не се ходи ( на занималня).

# 162
  • София
При нас миналата година децата си сменяха всеки ден чина - ако в понеделник си стоял на първия чин, на следващия ден си на втори чин в същата колона, после на третия чин в същата колона и така нататък. Моят син също носи очила с не малък диоптър, но смятам тази система с ежедневната смяна на чин за справедлива спрямо всички деца. Тази година не съм питала детето дали пак се въртят по чиновете.

# 163
  • София
Една приятелка (начална учителка) също прилага тази система с въртенето. Според мен също е справедлива, oсвен при зрителни смущения.

# 164
  • София
Дъщеря ми е предпоследна по ръст в класа, имат много високи деца, не виждам как подобна схема може да е справедлива. Тя няма никакъв шанс да вижда, ако е на заден чин.

Общи условия

Активация на акаунт