Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 122
  • 675
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И при тях 2 от дните ще са неучебни. Миналата есен беше, пролетта не ходи, че съвпадна с рождения и ден. Класната си има кусури, но само се чуди къде да ходят и какво да правят, така че с това нямаме проблем. 😀 Иначе като цяло децата много се забавляват. Еднодневна чак декември щели да имат.

# 136
Здравейте, момичета! Ако някое детенце вече е минало входното ниво по български език в учебна тетрадка 1 на издателство Просвета плюс (стр. 10 и 11), ще бъда много благодарна, ако ми дадете текста на диктовката. Моето дете се упражнява много, но е значително по-бавно от другите. Не смогва на темпото на диктовките в училище и вече съм отчаяна.

# 137
  • София
При нас са тази седмица са входните. Като стана дума за диктовки, да ви питам, при вас как ги правят - учителката диктува или с аудио? Пуснах лятото един запис от тубата и моят до никъде не стигна. Казах му, ако не смогва с темпото да си оставя място и при второто слушане да допълва, но не съм сигурна, че ще го направи.

# 138
  • София
Аз го записах моя на частна занималня от 1 октомври. Да видим как ще е. Мисля, че не им обръщат достатъчно внимание в училищната занималня. Не може да е написал "памедник" и отдолу госпожата да е написала "Много съм доволна!". Той пише чисто и красиво, но с грешки тук-там, някои поправени, други - не...
Малко съм притеснена как ще е. Дано повече да му обръщат внимание.

# 139
  • София
Моята девойка ще има входни тази седмица.
Мижжж, силно се надявам да случите на мотивирана учителка в частната занималня и детето да се чувства добре.
При нас на този етап няма нужда, но се ядосвам от препускането по материала, не достатъчната упражнителна дейност и идеята, че трябва просто да са с написани домашни, без изобщо да знаят какво пишат.

# 140
При нас учителката диктува и той почти нищо не може да напише. Сега направихме една произволна диктовка и доколкото виждам, проблемът ми е основно в липсата на стратегия - пуска молива след всяка дума, трие с гума…

# 141
  • София
Защо пуска молива? Изморява ли се? Ако това е причината да преписва повече, за да се тренира.  При нас започват с химикалки да пишат и на широки редове. Справя се, без грешки пише, ама грозничко. Само темпото да вдигне.

# 142
Грозна работа е при моите деца... Иначе девойката пише по-бързо, той се разсейва и мотае. Госпожата диктува.
Проверявам в събота и неделя, като видя грешки правя списък и трябва да ги напишат вярно по пет пъти.
Има пропуски от госпожите, но според мен не са догледали, не че не знаят, а и "краснописът" допринася.

# 143
Нямам идея дали ще има входни нива при нас и ако има кога ще ги правят. Класната беше в болничен миналата седмица, а учителката, която я замества само казваше "всичко е наред". В края на първи клас имаха диктовка от логопеда, за да се видело кое дете има нужда от логопед и от тази диктовка все още чакам резултат.

Coffee_girl, много диктовки трябва да правите вкъщи, но преди това трябва да разберете колко бързо диктува госпожата.

# 144
  • София
Много хубаво това с логопеда, при нас няма такива неща. И нашите входни започват от утре.
Тя е с лека хрема тези дни, надявам се до там да и остане.
Иначе днес започва уроци по рисуване, да видим ще открие ли най-после нейното нещо. Grinning

# 145
  • гр.София
Входните нива трябва да се направят до третата седмица от началото на учебната година, така че до края на седмицата ще трябва всички да минат през това. В нашия клас ще са в края на седмицата.

Някой получил ли е 150лв.обезщетение за тази година? Подадох преди 2 седмици декларацията, но още нямам превод.

# 146
  • София
Някой получил ли е 150лв.обезщетение за тази година? Подадох преди 2 седмици декларацията, но още нямам превод.
  Първата част от помощта за второкласници ли имаш предвид? Подадох лятото заявление, получих ги около месец по-късно.

# 147
Входните нива започнаха още миналата седмица при нас. Минаха по Математика и Музика, утре ще имат по БЕЛ, а в четвъртък по Родинознание. Синът ми ще си е вкъщи с хрема тези дни, та ще наваксва после.

За помощта за ученици подадох още лятото и малко след това ми преведоха сумата.

# 148
И аз си получих първия транш.

# 149
  • София
Получих го втората седмица на септември. И хвръкна от раз.

Общи условия

Активация на акаунт