Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 127
  • 675
  •   1
Отговори
# 480
Честит празник!

Набелязали ли сте вече някакви помагала за лятото?

# 481
Аз съм взела пак Голямата ваканция.

# 482
  • София
И ние това поръчахме групово в класа, ама като цяло освен със задължителните книги, не смятам да я занимавам с друго.

# 483
Пишат ли вече красиво вашите второкласници?
Не знам как се оправя този краснопис?

# 484
# 485
  • София
Честит празник!
И аз й взех само Голямата ваканция. Дано малко успея да й пробутам  да прочете от задължителната литература.

# 486
  • София
Добре пише дъщеря ми, нямам забележки, особено в сравнение с мен. 😂

# 487
Пише грозно, но по-голямата мъка ми е, че допуска нелепи правописни грешки.
Честит празник!

# 488
Три месеца, ако нищо не пипне, после ще е трудно пак да влезе в ритъм. Не, че има някакви пропуски, но поне нещо да се занимава. Една страничка на ден няма да го гътне. Днес прегледах отгоре отгоре в озон и на нищо не се спрях. Миналата година бях взела Голямата ваканция и не ми хареса, така си седи.
Видях и списъка с книги за лятото. Тази година са 6 + 2 допълнителни. Ще видя ще купуваме ли или ще взимаме от библиотеката. Миналата година всичко купувах.
Писането му значително се подобри. Но забелязвам, че когато бърза не пише много хубаво и допуска грешки. И госпожата ми казва, че от бързина прави елементарни грешки, не че не ги знае нещата. В къщи ми е мъка да го карам да учи, на училище е най-прилежният.

# 489
На нас още не са дали списък, може ли да споделите вашите книги?

"Голямата ваканция" я искат госпожите за лятната занималня, не е моя приумица. Имам разни сборници от колежки, трябва да опитам задачки и от тях.

# 490
И на нас не са ни раздали списъка с книги официално, но помолихме госпожата да го изпрати, защото сега има доста промоции и да се възползваме.

# 491
  • София
Моят всеки ден ще работи по нещо.
Взела съм му няколко допълнителни помагала, по които си работи в заниманията след като си свърши задължителните упражнения.
Две допълнителни помагала по четене с разбиране и едно с текстови задачи по математика вече приключи.
Отделно всеки ден чете книга (независимо колко не му се иска и го мързи). Ще попълва читателски дневник, който ще ни дадат от училище.
Изобщо дисциплина и никакво отпускане през трите месеца на ваканцията.

Това помагало е много добро:
https://www.ozone.bg/product/chetene-s-razbirane-uchebno-pomagal … 8-2019-g-skorpio/

И това също, макар че горното е на по-високо ниво:
https://www.ozone.bg/product/chetene-s-razbirane-uchebno-pomagal … 2020-2021-anubis/

И сборника по математика;
https://www.ozone.bg/product/sbornik-s-tekstovi-zadachi-po-matem … ma-2017-prosveta/

Тези трите ги приключи. Давам линкове, ако някой иска да ги разгледа на Панаира Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 09:42 от Happy Mijjj

# 492
  • Свищов
В сайта на училището ни има качени книгите за ваканцията за всички класове, та копирам тези за 3-ти клас:
"Приказки" - Ангел Каралийчев
„Тошко Африкански” - Ангел Каралийчев
"Басни" - Езоп
"Басни" - Лафонтен
"Приказки по телефона" - Джани Родари
"Пет приказки" - Валери Петров
„Приказки” - Константин Константинов
„Приказки” - Ран Босилек
"Приказки за Хитър Петър"
"Ханс Кристиан Андерсен" - Асен Разцветников
"През гори и води" - Емилиян Станев
„Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” - Ено Рауд

Не знам дали ще са те, а тази: "Ханс Кристиан Андерсен" - Асен Разцветников изобщо не открих онлайн. Басните и Приказки по телефона ги чете миналата година и не мисля да повтаря.

Колкото до помагала ще видим дали ще дадат от училище - миналата година подариха. Има и някакви останали от племеницата ми, по които почти не е работено. Не мисля да я мъча. Решила съм да я занимавам с английски повечко, че да не забрави думичките. Тя и без това чете много и за 3-та година е с награда за най-активен читател на градската библиотека, а и отделно ние купуваме доста. С математиката е много напред...та езикът ще ни е приоритет.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 11:47 от krem4et0

# 493
  • София
Гледам списъците и от миналата година, и от тази - разнообразни, но все се въртят повтарящите се Басни и Приказки.
В интерес на истината това и изучават после в 3ти клас.
Писмата на дакела също може да включите - много приятна книжка е.
Класната на второкласничката им е написала в края на списъка - не е задължително да прочетеш тези книги. Задължително е да четеш! Чети енциклопедии, списания. Чети!
Та, миналото лято едвам прочете Пипи (срам голям). Това - да видим.
Много я мързи, милата. Много. Дай й само да търчи и крещи по паркове и градини (като маймунките)... 🤭😂

# 494
  • гр.София
Писмата на дакела на нас ни ги дадоха след 1-ви клас да ги прочетат. За това лято още нямаме списък. Но всичко при моя син става с много зор: четене, писане, смятане, диктовки, докато на училище много го хвалят. Явно не го респектирам като госпожите Grinning. Пише грозно (и букви, и цифри) и като му го кажа, се сърди. Не се справя добре с преразказ на нещо прочетено и на това трябва да наблегнем лятото. Изобщо...ще бъде весело Joy Естествено, предпочита игрите на телефона и да рита футбол.

Общи условия

Активация на акаунт