Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 143
  • 675
  •   1
Отговори
# 165
Моето вечно го местят според най-непослушното 🤣 Винаги го слагат до него, за да балансира и укротява. Иначе не ги местят.

# 166
  • София
Дъщеря ми е предпоследна по ръст в класа, имат много високи деца, не виждам как подобна схема може да е справедлива. Тя няма никакъв шанс да вижда, ако е на заден чин.
Схемата е справедлива, защото поставя в еднакви условия всички деца (всеки еднакво често седи както отпред, така и по средата, така и отзад на колонката), никой не е привилегирован и не е дискриминиран. Като майка те разбирам - търсиш най-доброто за своето дете, но другите двайсет и няколко майки също могат да търсят най-доброто за своето дете и може да се окаже, че за всяко дете в начален курс е най-добре от гледна точка на видимост, чуваемост, концентрация, внимание от страна на учителя и т.н. да седи на първи чин. Само дето първите чинове в класните стаи са 5-6. Ако учителката подреди на първите чинове най-ниските и носещите очила, а остави по-височките, неносещи очила деца назад, ти ще смяташ, че е справедливо от твоята гледна точка спрямо твоето собствено дете, класирало се за преден чин. Но високото дете, чиито родители не са го завели на профилактичен очен преглед преди училище, може също да не вижда нищичко на дъската от последния чин. Високото дете, което е хиперактивно, трудно концентриращо се и т.н., може да се разсейва от всяко дребно действие на някое от децата на предните чинове и въобще мисълта му да не стига до дъската заради разсейващите го фактори, сътворени от двайсетте деца, стоящи пред него. А като си нисък и не виждаш от детето пред теб, никой не те спира да се наведеш малко наляво или малко надясно и да видиш написаното на дъската - учителката не изписва плътно цялата дъска във всеки час - я напише няколко думи в горната част на дъската, я не.

# 167
  • София
А в нашия клас децата с очила са най - високите и едрите Satisfied Моят син никога не се е оплаквал от това къде седи. Повече претенции има с  кого седи. Веднъж го сложиха до прозореца, защото една майка се беше оплакала, че нейния настивал там. Май е трудно да се угоди на всички.

# 168
При нас госпожата постоянно ги върти. като съобразява височината им и ги подрежда по височина. Но всяка седмица ги размества. Така не се създават групички в класа.

# 169
Групите се създават независимо къде седят децата. Моето все го разделят с дете, с което се дракат, но конфликтът продължава вечно. Иначе самите учителки при нас са много готини и за всичко съдействат.

# 170
При нас децата сядат където поискат и ако говорят, госпожата ги размества. Аз понеже имам разрешение да присъствам в някои часове (и не само аз, а всеки родител, който сметне, че детето му има нужда от някаква подкрепа, с разрешение от директор, може да влиза в часовете, разбира се, никой не злоупотребява). Та...мога да кажа, че абсолютно всички деца, дори тези на последните чинове, имат чудесна видимост, както на дъската, така и на интерактивния дисплей. Учителката минава постоянно между чиновете и никой не е оставен да "блее". Най-много забележки се правят на децата, които седят на първите и вторите чинове. На последните седят отличниците, двама от които са с очила. Simple Smile

# 171
  • София
d@indi, едва ли е в България това, което описваш...
Но изненадай ме Simple Smile

# 172
  • София
d@indi, едва ли е в България това, което описваш...
Но изненадай ме Simple Smile
По - скоро не е в София. Тук сме доста изнервени всички и ни личи.

# 173
  • София
Щом нашата класна не ги мести всеки ден явно не смята, че това е най-оптималният вариант.
Класната днес писа първо във вайбър и после качи оценките от входните нива. 🤣 Да не се притеснявали  родителите. 😃

# 174
В родителската ни Вайбър група още си уточняваме в Развитие на речта какво трябва да носят в раниците 😅 Оказва се, че едната седмица - читанката, а следващата седмица - учебника....

# 175
При нас има отреден час само за четене. Трябва да си носят книга по техен избор. Детето си взе Патиланци днес.

# 176
Предложете игра за учене на таблицата за умножение. Ние не сме я почвали още. Взех една таблица на Клевър Бук, но ми се иска да е нещо под формата на игра.

# 177
  • София
И ние не сме я почвали още.
Сега как я учат? Дори не знам... По мое време я учехме наизуст Blush

# 178
  • София
Таблицата и сега така се учи. Наизуст.
Почвате бавно и методично. До 5 като начало, до края на първи срок и после ще му е лесно.
Научават я.

# 179
  • Германия
Ние вкъщи вече започнахме да учим таблицата за умножение, в у-ще по-нататък. За сега повтаряме 1х, 2х, 3х и 5х, както и “лесните” 6х6, 7х7 и т.н. По-нататък ще добавяме и другите. Няма как да се научи освен наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт