Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 245
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз дамската чанта на една жена почти взех в Лидл. Беше си я оставила върху едни якета, и пробваше. Обаче беше страхотна чанта. И аз като я видях, направо се втурнах към нея и казвам на мъжа ми, малее каква яка чанта. Взимам я. Тя вече беше видяла, че аз се впечатлих и си я взе.

Аз в едно магазинче си харесах сако, оказа се на едната продавачка 😆
Ама беше почти на щендера, с другата стока.

# 706
Мда, "с едно цапане" (и съответно миене) е моят мотив Grinning Тя работата щом е връткава, за двойно количество двойно време отива почти винаги. Обаче миенето и чистенето след това... ако има чалъм да е веднъж, не искам да е два пъти Grinning

Замислих се сега. Може би може да се изведе математическа формула по този въпрос. Подготовката на 10 и 20 чушки не отнема Х и съответно 2Х време... Сместа за пълнежа ще стане малко по-бавно, но не по 2, времето за пълнене ще е по две, да. После печенето пак няма да е два пъти по-дълго, само малко повече. Миенето накрая ще е еднакво. Сега, ако се намери и У - времето, за което ще се изядат Simple Smile ...
   А бе, я да дойде Янтра да даде формулата.

# 707
Е то пълненето е досадната част - на чушки, сарми и прочие.
В момента нямам условия за това, но на предишното място където живеех, редовният номер ми беше да направя заготовка за няколко готвения и да върви във фризера, а аз голямото цапане и мърморене да го мина само веднъж Grinning И кюфтета готови овкусени и оформени имах редовно във фризера.
Виж за чушките специално не се наемам да смятам чак до формула Joy Както казах, аз такова не ям.
Като смяташ, включи и времето за още едно готвене - ако не се направят чушки за още един път че тогава пък трябва нещо друго да се сготви Grinning

# 708
Как досадно, бре?! Това е дзен!

# 709
  • Варна
Дзен, ама пиперки, моля! Kissing Heart

# 710
Дзен, ама пиперки, моля! Kissing Heart

Еее, и аз съм варненка, но "пиперКА" не е правилната дума Simple Smile. Растението е пипер, а отделните му плодове са чушки. За себе си съм намерила такова йезуитско решение на въпроса: "Купих си чувал пипер от пазара." "Нарязах две чушки (от този чувал пипер) за салата."

# 711
  • Варна
Тъц и точка, щото пак ши съ изтъпаним в Правописната тема.  Simple Smile

# 712
Ще ме уморите с тия чушки и пиперки...
Сещате ме за бившия ми, с голяма мъка беше понаучил български и го завеждам за някое време на село през лятото, той такива работи е виждал само по телевизора и 2-3 дена обикаля из двора и снима с телефона като японски турист от едно време Grinning
От градината такова благоговение, че не смее да си откъсне нещо дори и да иска, ядеше само ако вече е откъснато и му се предложи изрично. Та, влюби се в едни червени камби, всеки ден хрупаше от тях. Тя камбата на английски все пепър нали, все е чушка. Bell pepper, ама пак е pepper. Майка ми се опитва да го учи да казва камба, сочи с пръста, навира камбата в лицето му... и нашият заявява гордо, силно и звучно: ЧУУУШ-КА! ДА?! Joy Тя пак сочи и пак повтаря че е камба, нашият пак - чушка!
Начална учителка е, много търпение има, даже буквари му беше набавила преди това да учи по тях... обаче за камбите се отказа Grinning А да не ви казвам че по моя роден край им казват "ратуни", не ме питайте защо. Та като вкара и тая дума и съвсем го отказа да се учи да им казва каквото и да е различно от това дето вече си го знае... Тактично предложих да не му обяснява че тя на патладжана вика "син домат" че съвсем не можем го оправи после, хем и тяхното eggplant и то е за смях Grinning
Години минаха и още умирам от смях като се сетя, пред очите ми са как си повтарят на висок глас.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 15:18 от natka

# 713
И  в моя край патладжана е син домат.
Чушките са си чушки, а пипера бива червен и черен, млян.

# 714
  • Варна
Simple Smile Ай, ся! Червеният пипер, подправка, се получава от смлян, сушен такъв, ама да е по-ясно, от смляна , сушена червена пиперка.
 Другата подправка черен пипер на зърна/смлян е от различно растение. Ако не е доузрял е зелен, а ако е обелен - бял пипер. Има и розов. Wink
 Пък зелената пиперка я обичам със сиренце или пълнена с кайма и ориз на фурна, а червената с краставици или печена.
 Да почваме ли камбите или...Simple Smile

# 715
  • София
Е, досега не ми се беше случвало да си забравя обувките.
Я да видим кой е изненадан?

# 716
  • Варна
Чушката е люта, от Варна съм 🤣🤣

# 717
Simple Smile Ай, ся! Червеният пипер, подправка, се получава от смлян, сушен такъв, ама да е по-ясно, от смляна , сушена червена пиперка.
 Другата подправка черен пипер на зърна/смлян е от различно растение. Ако не е доузрял е зелен, а ако е обелен - бял пипер. Има и розов. Wink
 Пък зелената пиперка я обичам със сиренце или пълнена с кайма и ориз на фурна, а червената с краставици или печена.
 Да почваме ли камбите или...Simple Smile

Репликата ми беше насочена към това що е то чушка или пипер. Няма спор, може и на зърна да е, но на чушката кой и поради що казва пипер?

# 718
И при мен е пиперка. Тъкмо по диагонал на Варна съм.

# 719
  • Бургас
Чушка, пиперка, каквото и да е, все е досадно да се пълни.

Общи условия

Активация на акаунт