Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
А пък нас ни проверяваха полицаи - спрели сме в ранна зимна привечер с колега на някакъв по-пуст паркинг, говорим си. Облечени сме си, нищо особено. Иде полиция, проверява документи, оглежда ни. Колегата излезе от колата да се разправя с тях какво толкова искат. Полицаят изкоментирал "Хайде де, знам ви, че не сте само колеги".

А дулсе де лечето е нетърпимо сладко на палачинки направо ще умра от толкова захар Simple Smile Мазах кифлички с него, като се разнесе по тестото не е лошо. Пробвала съм тия аржентински рецепти, не ми харесаха. Бях се заровила да чета и правя - обаче в Аржентина имало много видове, за всяка рецепта пишеше кое точно дулсе е подходящо, пък аз купувах от Лидл или Берьозка едно и също. Но ще го изразходя с няколко капки в черен чай.

# 541
  • София
Значи, ако това се случи на моя мъж/той няма шофьорска книжка/ няма да му се размине.
В моята кола няма нищо уличаващо,че се ползва от жена.
Ще трябва да се поправя- поне един чифт обувки да хвърля в колата, ама много се дразня като има разни ненужни  неща в багажника

# 542
  • Карлово
Пробвала съм тия аржентински рецепти, не ми харесаха. Бях се заровила да чета и правя - обаче в Аржентина имало много видове, за всяка рецепта пишеше кое точно дулсе е подходящо, пък аз купувах от Лидл или Берьозка едно и също. Но ще го изразходя с няколко капки в черен чай.
С такива сладки черпахме аржентинската посланичка по някакъв повод в една школа. Тя питала от къде е долче ла лечето и детето обяснило, че сме го правили. Посланичката казала, че си купува готово.

# 543
  • Sofia
Майка ми от няколко седмици все ми говори за някакво цвете на терасата,цяло лято го полива,обгрижва...не го е садила,явно семенца отнякъде са долетели...като ходя все забравям да го видя...мин.ден пак за него ми говори,как пораснало,разлистило се и някакви големи бели цветове цъфнали...
Добре,че не забравих този път като ходих да погледна какво е...огромен храст татул 😅

# 544
Майка ми от няколко седмици все ми говори за някакво цвете на терасата,цяло лято го полива,обгрижва...не го е садила,явно семенца отнякъде са долетели...като ходя все забравям да го видя...мин.ден пак за него ми говори,как пораснало,разлистило се и някакви големи бели цветове цъфнали...
Добре,че не забравих този път като ходих да погледна какво е...огромен храст татул 😅
Тя като майка ми - кооператорката, изпратена на бригада по татово време да маха плевелите в едно поле с доматени насаждения. Тя домати е виждала в магазина, та се допитвала до колежката си, която уж разбира. Майка ми и казала, че май има царевични насаждения между доматите, а колежката и казала да ги оставя, че есента ще ги оберат и ще си правят варена царевица, като ги изпратят пак на бригада. Само дето те не били царевички, а въпросните плевели, които трябвало да изкоренява, а тя ги оставяла. Наложило се колежката да помага. Та оттам и излезе име на майка ми, че е “кооператорка”.

# 545
Добре че не си е правила чай като моята майка 😆

# 546
А, той тоя чай като са ми казвали какво действие има... По-добре канабис да си посее че поне няма да се отрови Grinning
Скрит текст:
Един приятел дето е пробвал в младите си години какви ли не субстанции, ми е разправял всякакви такива. Ама пред неговите разкази и Трейнспотинг бледнее просто, не знам как е жив още, то май няма нещо да не е пробвал, било то натурално или синтетично. Та и чай от татул е пил де, наред с гъби, жаби и още куп неща дето се плаша като ги спомене. То е забележително колко от всичко това помни, но подозирам че просто всичкото е много и че запомненото пак е сравнително малка част... Споменах веднъж на шега сушени жаби че и двамата сме фенове на Пратчет, а последва разказ от който и сега ми се изправя косата като се сетя.
Но да - татулът има по принцип някакви лечебни свойства, но на чай недейте Grinning

# 547
Е, коноп...Аз веднъж имах задача да плевя чесън, ама намерих сред него коноп (не от забранения, явно птичета са го посели, но това късно го разбрах, когато се допитах до експерти Simple Smile) и познайте какво - оскубах чесъна, а оставих конопа и се върнах горда от свършеното  Simple Smile

# 548
То туй гръсти не е като онуй... Joy

# 549
То туй гръсти не е като онуй... Joy
Е, разбрах аз, ама късно. И чесън нямаше, и онуй...Simple Smile

# 550
И на баба ми в двора на село до скоро растяха гръсти, с 300 зора се очистиха, че един съсед дори беше викал полиция, та я  влачиха по разпити известно време Close

# 551
  • София
Здравейте! Влизам, за да споделя каква голяма мунщина сътворих миналата седмица. Преподавам както в моя клас, така и в съседния. Когато имам час при тях, съответно моите деца имат друг предмет с друг учител. Хем зная, че трябва да вляза в съседния клас, хем гледам програмата, че пише английски език и мозъкът ми автоматично отчита, че имам свободен час. Съответно бавно и спокойно си разпечатвам материали, виждам зам. директорката, говорим си, аз се връщам в сградата и доволна чакам да бие звънеца. Като почна междучасието, една колежка ми каза, че съседния клас цял час са били самички, без учител. Вярвате ли ми, почувствах се така, сякаш желязна ръка ме стиска за стомаха. Добре, че децата са живи и здрави и нищо лошо не е станало. Веднага отидох при директора и си признах. Слава Богу, всичко приключи добре.

# 552
Миналата седмица бях половин родителска среща в 9х вместо в 10х..

# 553
  Моите баба и дядо живееха в къща, в малко градче, имаха и двор. Но си беше градска къща, дворът беше по-скоро за красота и цветя. Имаха много цветя, няколко овошки, асма с грозде и няколко храста френско грозде. Веднъж баба ми ме прати да набера магданоз - била засяла край лятната кухня. Не разбрах къде точно и съм й оскубала теменужките.

# 554
Аз съм по-напреднала от теб - разпознавам теменужки, но съм откъсвала вместо магданоз зелената част на морковите - е, не си ли приличат, кажете?!
И нося в кухнята, и мърморя - какъв е този магданоз, без никакъв аромат! Мама сигурно се смая, като разбра откъде съм го откъснала такъв, ама нищо не ми каза, само се смя Simple Smile
Миналата събота по нощите правя мармалад от ябълки, круши и сливи и съответно първата фаза ми разказа играта - трябваше да обеля, почистя и нарежа 5 кг плодове, от които 4 - ябълки. Начевам аз с ентусиазъм, пуснала съм на слушалки "Бурята" на Бетовен - вървим добре, в темпо (отбелязвам мимоходом, че рязането на 5 кг плодове на кубчета става най-успешно и най-бързо на "Чардаш") ..към края вече бях с адски болки в гърба, музиката си върви и ме държи права и будна, обаче прекъсва от реклами. И вече когато направо ми чернееше пред очите, чувам в слушалките гръмовен глас: "Готова ли си?!" Сепвам се и казвам на глас жаловито: "Имам още две ябълки".  Да му се не види и тъпата реклама! Така и не разбрах какво рекламираха...

Общи условия

Активация на акаунт