Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 510
  • 738
  •   2
Отговори
# 630
И аз преди време отивам на важен ангажимент. Трябва да изляза пред публика, за да се поклоня. Направила съм си прическа, прекрасен грим, почти тръгвам вече. Чувам се с тогавашното ми гадже, скарваме се, скандал, аз избухвам в сълзи. Поглеждам се в огледалото - червен подут нос, червени очи и черни вади от грима. Таман за пред публика! Смъкнах целият грим с тоалетно мляко. Експресно, добре, че имах лед в хладилника. Изсипах целият лед в марля, наложих си лицето, крем за лице, плътен фон дьо тен, целите очи и вежди наново ... успях да стигна в приличен вид и бясна психически.

# 631
  • Германия
Никога, никога, никога не си правете маска на лицето преди важна среща!
Направо пламнах цялата. Червено, ама ужасно. Все едно се срамувам и лицето ми пламти. Абе муня! Уж по- хубава трябваше да съм, а станах като домат Pensive
Аз си бях правила маска с хума и точно като я свалих ми се обадиха приятели да се видим спонтанно. Понеже също бях червена като домат в отчаянието си сложих кръгчета краставица на лицето. За 15 минути - половин час кожата се успокои значително. Ако още ти е червено лицето и не е прекалено късно, не пречи да пробваш и този метод.

# 632
След неправилна преценка на времето за каносване, карах с плика на главата между два града. .. И преминах на бои.

# 633
Направо пламнах цялата. Червено, ама ужасно. Все едно се срамувам и лицето ми пламти. Абе муня! Уж по- хубава трябваше да съм, а станах като домат Pensive
Аз си бях правила маска с хума и точно като я свалих ми се обадиха приятели да се видим спонтанно. Понеже също бях червена като домат в отчаянието си сложих кръгчета краставица на лицето. За 15 минути - половин час кожата се успокои значително. Ако още ти е червено лицето и не е прекалено късно, не пречи да пробваш и този метод.
Ох, помислих, че си била на срещата с червено като домат лице и краставички под очите.
За зачервено лице препоръчвам антихистамин крем. Или кортикостероид крем. Или и двете, плюс антихистамин през устата.

# 634
   Моята майка страда много от херпеси. Възрастна е вече. Веднъж беше в много окаяно състояние, устата й подута и отвън и отвътре, грозна картинка. Отишла при личния лекар и той се стреснал. "Докторе, изфъфила майка ми, реших да не си слагам хиалурон - не се харесвам така."

# 635
Ох, помислих, че си била на срещата с червено като домат лице и краставички под очите.
За зачервено лице препоръчвам антихистамин крем. Или кортикостероид крем. Или и двете, плюс антихистамин през устата.
Ах, Абаджиева, ако ми се случи такова нещо, ще отида на срещата и червена, и с краставички на очите, и заспала, че повечето антихистамини ме успиват Simple Smile
Дори няма да мога да изям краставичките пътьом, че никак не обичам...
По този повод пътуваме веднъж по спешност лятото и съм облякла блуза, която се оказа, че ми предизвика обрив (установи се после, че от някакъв конец на етикета, който не съм отстранила, не самата материя на дрехата, тя беше памук). Траях, траях, нищо не мога да пия по горните причини, пък съблякох блузата и така се прибрах - по кожа. Що народ забавяше и се вторачваше при разминаване в насрещното, не е истина Simple Smile, ама нито носех нещо друго, нито някъде можеше да спираме. Добре, че докато се приберем, се и стъмни, та не правех впечатление на водачите.

# 636
   Моята майка страда много от херпеси. Възрастна е вече. Веднъж беше в много окаяно състояние, устата й подута и отвън и отвътре, грозна картинка. Отишла при личния лекар и той се стреснал. "Докторе, изфъфила майка ми, реших да не си слагам хиалурон - не се харесвам така."
Laughing
Милата тя, пък и на бъзик го докарва. И аз съм почти така с херпесите, поне само от вън на устните ми се появяват. По време на пандемията (даже май точно преди да започне) имах 22 херпеса на устата си (някои вече отминаващи, други точно появили се). Да чукна на дърво по нормално време съм с 1 - 4, когато се боря с някой вирус.

# 637
  • Карлово
При мен поне "срещата" беше с добър стар приятел, не е да съм се опитвала да омайвам някого с цялата тази прелест Grinning
Като каза " с добър стар приятел" , та се сетих. Преди  повече от 20 години отиваме с колежка и добра приятелка на козметик за почистване на лицата.
Хубаво ни почистиха, зафундареха и знаете как изглежда жена след такава процедура. Излизаме и след няколко метра срещаме колега, мнооого добър приятел дори. И като се зарадва този човек на срещата ни(преди няколко часа се бяхе разделиели), ама голям приятел ви казвам беше този и се тръшна ще вървим на кафе. Никакви доводи не призна и ни замъкна насред града, на показ, кафе да ни черпи. Ама млади и глупави не му строшихме хатъра и се курдисахме на  лично място с най-(вие изберете думата) си муцуни. Сега глава си давам, ама на кафе не сядам в такъв вид, ама тогава...

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 10:31 от ДамаТрефа

# 638
Здравейте и аз се присъединявам тук Blush
По принцип съм отнесена, все има по нещо за тази тема.
Отивам в един хранителен магазин да си пазарувам. Там продават царевица на пара в чашки. Много обичам, взимала съм, ама тоя път реших да си взема от фризерите замразена. Гледам има два, три вида, гледам цените, абе трудна работа. И докато двата близнака в мен се борят кой вид да взема виждам един голям пакет царевица, около 2 кг. Викам си много е, но зрънцата едни такива хубави, млади, сигурно не е и много сладка, че не обичам много сладка, а то вече все такава..
Търся цената, не пише, ама то случва се в магазините. И след дълга борба със себе си относто трудния избор на царевица, взимам големия пакет и гледам има дупка, отворен е пакета. Ама вече сигурно 20 минути се чудя, та си викам много важно, колко да е изпаднало от тоя пакет.. друг такъв няма, взимам го.. и тръгвам щастлива към касата. Вече си представям как ще имам за доста време и ще си правя вкусна царевичка с масло, ммм. Изваждам си покупките на касата и пакета с царевица и много притеснено казвам на момичето, че пакета е малко отворен, но нищо така ще я взема, че няма друг. Тя ме погледна и вика от къде го взе, ми от къде може от фризера със замразени зеленчуци. И тя се пули и казва, ама то тва е царевицата за пара в чашките..  Грабна пакета да го връща пак там. И ме пита да ми даде ли друга царевица. Викам дай ми.. ама с такава тъга и яд, че толкова чудене му хвърлих за тая баш, а то.. Добре, че не ми каза аз да си избера друга, защото сигурно още час ще се чудех коя да взема Joy от двата им вида
Joy Joy
Ми не видях повече там да държат тая царевица. То и не й е мястото там сред другите, да заблуждава хората Joy

# 639
  • В страната на мечтите.
Bubani25, така хубаво го описа с тази царевица, че чак на мен ми се дояде Joy Май утре ще отивам и аз да си купя Joy

# 640
Bubani25, така хубаво го описа с тази царевица, че чак на мен ми се дояде Joy Май утре ще отивам и аз да си купя Joy
Аз си купувам такава от KFC. С подправки. Само че е много въглехидратна. Иначе е много вкусна.

# 641
Горкичката...
Обаче ми харесва какъв дух има. Аз съм същата - все казвам че по-добре да се смея.

# 642
  • София
Като ученичка и на мен ми излизаха херпеси.
И веднъж прочетох за идеалния лек.
От повече от 30 години нямам.
Скрит текст:
Т.е мъчат се да излизат, но в момента когато ме засърби устната.
Хващам кубче лед в салфетка сгъната на 4-5 и с кубчето търкам
енергично докато се разтопи леда и излиза точно една пъпка с формата на главичка на топлийка.
Помня един беше много упорит и 5-6 кубчета разтопих отгоре му с търкане, но не се появи.
Ако нямате кубче лед под ръка отивате на чешмата и 5-10 минути
стоите под течаща студена вода, докато участъка изтръпне от студ.
По  този начин херпеса се замразява и не излиза.
За мен този метод действа безотказно.
Никакво мазане с паста за зъби, крем, лекарство ще го спре.
Търкам докато спре да сърби.
Ако след 30-60 минути ме засърби пак с леда търкам.

# 643
  • София
Ще пробвам, и аз имам този проблем цял живот. Подуват ми се ужасно устните и едва говоря. Веднъж няколко колеги от университета ми направиха комплимент, пък на мен ми се ревеше от болка. Отговорът им “ ама на мъжете така им харесва” Пука ми на мен какво им харесва точно в този момент на мъжете. Заради херпеси се мажа с ацикловир и ходя навсякъде с бяла точка на устните и който ме види ми споделя, че имам нещо на устата и да го махна.
А за боята и къната - преди мноого години гледах майка ми как се боядисва и косата ѝ намазана стоеше лилава. Плаках с часове, защото не ѝ вярвах, че после ще се покаже истинския цвят и си представях живописно как излиза на улицата с лилава коса и всички ѝ се смеят.

# 644
Току що установих, че съм проявила мунщина, за която все съм се карала на ММ (явен и натъртващ знак, че трябва да престана  Simple Smile ). Когато пътуваме и носим някои дребни неща за селската къща, той забравя да ги извади от сака, ако са в неговия и така си ги връщаме обратно в София, понякога по 2 пъти.
Да, ама след нощното ни пътуване днес разопаковам багажа и намирам нещата, които аз пък на свой ред съм сложила в джоба на сака си и са предназначени за там. Така и ги оставих, за да не ги пък забравя още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт