Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 49 494
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 675
В момента пак се зареждат, ама много трудно…
Никакво отчайване, 4,75 не е лош резултат, имате шанс. Не всички деца с по-висок бал ще искат да учат там, така че стискам палци, тепърва ще се “джуркат”.

# 676
  • София
4,75 хич не е лоша оценка, тепърва ще се наместват по училищата децата, а кандидатстват едни и същи. Късмет 🍀

# 677
Кога ще са класиранията, не намирам информция

# 678
Няма информация, явно ще излезе внезапно както резултатите.

# 679
Здравейте, нова съм в групата. Разгледах резултатите от НПГПФ и ми се сториха доста високи спрямо миналогодишните в НГПИ? Някой знае ли дали по принцип оценките от НПГПФ са по-високи от НГПИ?

# 680
Да, по-високи са резултатите. Но това е всяка година. В НПГПФ средният резултат винаги е с половин до една единица по-висок от този в другите две училища. А тази година е по-висок и сам за себе си -  средната оценка е 4,53, миналата година там е била 4,44.

Към момента влизат децата с оценка 5,08 и нагоре (с изключение на тези, които не са писали всички специалности и може точно за тяхното желание да не им стигне, но обикновено такива са по 1-2 деца). Но като се има предвид, че винаги има надпланово приети още на първо класиране заради равни резултати, е съвсем реалистично на първо класиране да влязат и децата с оценка 5.

I♥M♥V♥, с оценка 4,75 е съвсем възможно да ви се обадят след първо класиране. Там не провеждат официално второ, трето и прочее класиране, ами започват да звънят подред на всички деца надолу по списъка, докато си напълнят бройките.

Между другото - резултатите са качени като екселски файл в дропбокс папката.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 18:56 от Dame

# 681
  • софия
Имам скрийншотс на всички оценки.

Потвърждавам, че 4,75 е супер висока оценка за полиграфията.
Изобщо няма място за оклюмване.

Ако някой иска да знае оценки, не ка ми даде знак, може и на лични.

# 682
Днес в НУИИ е било два слепени кухи куба, нещо между ваза и шише и роза.
В сравнение с други години е по-лесно, но все пак е по- сложна от приложното.
Ще чакам резултати на 8, успех на всички!

# 683
Знаете ли какви езици се изучават в НГПИ и НПГФП? За НУИИ знам, че са английски и френски.

# 684
Значи, аз след като се успокоих и премислих, прочетох ви и благодаря за всички окуражителни думи, смятам да се заредя с търпение и много вяра за второто класиране Simple Smile

# 685
  • София
I♥M♥V♥, десетина + дни търпение ще ти трябва. Сега се разрових из публикациите си от преди 2г - моят младеж е бил с 4,91 в НПГПФ и са ми се обадили 11 дни след излизане на резултатите, че е приет. Вярвам, че и на вас ще се обадят.

# 686
I♥M♥V♥, десетина + дни търпение ще ти трябва. Сега се разрових из публикациите си от преди 2г - моят младеж е бил с 4,91 в НПГПФ и са ми се обадили 11 дни след излизане на резултатите, че е приет. Вярвам, че и на вас ще се обадят.
Благодаря за куража! Мисля, че всички записвания в рисувателните трябва да са приключили до 14/07. Вероятно, ако има стабилни размествания, може да се надявам на Чудо.
Междувременно започнах да му редя и тези към МОН, защото нещата са отчайващи. Но в случая нямам полезен ход. Иска да рисува и това е. Макар, че този маратон тридневен дето им се случи, не знам дали не го отрезви за какъв зор става дума.
Искрено благодаря на всички, които удариха емоционално рамо за Викинга Heart

# 687
Важното е да се мотивира, да не се отказва. След осми клас училищата към МК пак имат прием за определени бройки. Пожелавам да го приемат тази година.

# 688
Никакво отказване, разбира се! Нашето обаждане от НГПИ дойде на 1 август миналата година. Всички места там бяха запълнени на второ класиране, но на трето класиране към МОН едно от записаните в НГПИ дете било прието във ФЕГ и го предпочело, и така е освободило мястото за дъщеря ми. Аз пък две седмици преди това я бях записала вече в училище към МОН. За два часа изтеглихме документите и я записахме. Тя беше буквално под чертата за нейната настояща специалност, която се оказа не особено желана, а в нейните желания беше на второ място.
Иначе, наистина са по-високи оценките във Фотографското, но дъщеря ми изкара най-високата си оценка в НГПИ. Предполагам, защото това й беше желаното училище, в останалите се яви като резервен вариант.

# 689
Никакво отказване, разбира се! Нашето обаждане от НГПИ дойде на 1 август миналата година. Всички места там бяха запълнени на второ класиране, но на трето класиране към МОН едно от записаните в НГПИ дете било прието във ФЕГ и го предпочело, и така е освободило мястото за дъщеря ми. Аз пък две седмици преди това я бях записала вече в училище към МОН. За два часа изтеглихме документите и я записахме. Тя беше буквално под чертата за нейната настояща специалност, която се оказа не особено желана, а в нейните желания беше на второ място.
Иначе, наистина са по-високи оценките във Фотографското, но дъщеря ми изкара най-високата си оценка в НГПИ. Предполагам, защото това й беше желаното училище, в останалите се яви като резервен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт