Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 48 600
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Темата е безкрайно полезна, над две години не сприрам да я следя!
Тогава борих кандидатстването след 7 клас със синковеца, който не прояви интерес към рисуването, той от малък е казал, че ще става ветериар и все още това го вълнува, ще видим ...
Миналото лято пък имах служебно борене на матурите - класът на който бях класна завърши и реално пак бяха огромни вълнения, кой, къде, какво ...
Тази година отново лично се сблъсквам с тоя кошмар. Второто ми дете е кандидат осмокласник - колкото и да се опитвах навреме да я засиля на където се е запътила за да не ни е тежко, не се получи, тя отказа да кандидатства в училищата към МК, а за изпита по рисуване на МОН ми направи само една работа, ден преди самият изпит, като я видях я попитах не иска ли да се откажа да се явява на изпита - абсолютно отбиване на номер ... а я знам че рисува и то много добре, ама инат. В деня на изпита отиде и на АЕ а после и на рисуване и завърши с бал АЕ 98,75 и ИИ 100 ама да ме вади от кожата ми обича ... за съжаление резултатите и по БЕЛ и Мат не са толкова добри и сега ще треперим докато не я запишем някъде .... досегашните вълнения покрай класа ми и баткото ми се виждат като детска игра в сравнение с нейната кампания ... и като знам, че ще се повтори след две години, когато най - малката иска Приложните, като ви чета какви пресмятания и схеми от сега ми е свито какво ни чака, но да са ни живи и здрави дежата и дай Боже където пожелаят там да попаднат!

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:13 от atadar

# 751
Та на въпроса: вашите деца ходиха ли на школи по БЕЛ и МАТ за всеки случай..ако случайно пък не я приемат с рисуване, ще е голяма драма..

Моята не е ходила. Аз й помагах да изкласи с тези предмети. При нея нямаше план Б, бяхме заложили всичко на рисуването и щеше да доста драматично, ако не я бяха приели никъде. За щастие успя да изпълни първото си желание.

Чипоноска, НУИИ обикновено сменят единия предмет в следобедната смяна на първия ден.

dete2, винаги стискаме палци за всички форумски деца. Hug

Този година има голям шанс и трите училища да обявят класиране почти по едно и също време - НГПИ на 7ми, НУИИ на 8ми и има големи шансове НПГПФ също да качат класирането в понеделник-вторник, което много ще улесни кандидатите при взимането на решения и ще намали необходимостта от записване е отписване.

# 752
Опитвам се да избегна емоционалните страсти, но в четвъртък тайно си поплаках за резултата на Викинга. Много преживявам неговата трансформация. С другото ми момче е някак по-леко и лежерно. Не само заради успеха, който също не е отличен, но поне предполага някакъв сериозен ориентир. Викингът иска тази пуста анимация, но няма как да стане с месец - два ходене на курсове. Трябва да сме реалисти. Всъщност е чудо и резултата, който има на изпита от националното и този в полиграфията... 140-то ще му е по-удобно от 144-то, но от това което прегледах из страниците, второто сякаш е по-привлекателно. За другите не мисля, че балът ще му стигне.

Скрит текст:
Вчера го чаках цял ден да подредим МОН-ските училища. Бях му дала краен срок 18:00 часа. Беше при баща си и не се появи изобщо. Късно вечерта след 23:00 му писах, че все още очаквам, а наглото детище /казвам го с цялата си майчина любов!!! и болка/ ми обясни, че аз съм длъжна да направя тази подредба. Падна ми пердето. Извадих му всички възможни паралелки с неговия "успех" и вероятности, и му ги изпратих. Пратих му (на баща му също)и копие от бележката с паролите за вход в системата, и му казах да се оправя както и когато намери време и възможност да си подреди и подаде желанията. Обясних му и за сроковете, както и времетраенето от 30 минути, в които трябва да се вмести при подаване. Много болно ми стана.
Извинявам се, че се измествам от темата. Не търся съчувствие, знам че повечето майки ще ме разберат. Радвам се, че успях да го мотивирам и повярва в себе си да се явява до последния изпит, от който толкова се страхуваше.. Възможно е някъде да съм пренавила болта, но смятам за персонална отговорността му да си подреди желанията, за да не бъда отново виновната аз.
Още веднъж  се извинявам за личното отклонение. Предполагам, че повечето майки на творци се сблъскват често с пасивната им агресия...

# 753
Спокойно, да не унива, и като висше може да го учи. С голямата ми дъщеря направих грешката да не я поощря да се готви да кандидатства с рисуване (колебаеше се, искаше и ФЕГ, и корейски, но и рисува от малка), така че се подготвя само за НВО. Завърши ФЕГ, от 10 клас тръгна на уроци по рисуване, защото тази й страст си остана през времето и в момента учи Анимационно кино.

Малката в седми клас ходеше и на школа по БЕЛ, и на уроци по математика, освен уроците по рисуване. Тя имаше нужда, тъй като не попадна на добри учители в училище.

Някой по-горе беше писал, че от Фотографското миналата година са звъняли до оценка 3.5. Не мога да си спомня с точност оценката на дъщеря ми - беше или 4,16, или 4.25, на нас не са звъняли. Нейното първо желание там беше Фотография (доколкото знам, не особено желана специалност).

# 754
  • Варна
Във Варна е излязло класирането за НУИ, тази година имаме ли някой приет?

# 755
Мартеа, миналата година в началото на август са звъняли на деца с 4,25 за профил Фотография.
Чували ли сте, че във фотографското на всеки 4 години правят по 2 класа фотография, но не за сметка на останалите профили и са до "Д" паралелка? Това ми го каза дете, което ще е 12 клас там наесен.

# 756
Ох, не е лесно с тинейджърите. Моята от няколко години само за Приложното и за рисуване говори, супер много старание полагаше до преди 3-4 месеца. После някакъв демон се всели в нея и спря и да учи и да рисува. И резултатът е налице: на първо класиране ни един приемлив вариант, за второ, трето предстои до видим. И аз поплаках, а тя хич не се трогва. Във вторник със сестра ми ще ѝ правим кариерно ориентиране, ще обясним къде какво и как може да очаква, защото както няколко пъти вече ѝ казвам: след някоя и друга година пубертетът ще ѝ мине, но ще живее със сегашния си избор.
Иначе относно подготовката през годината: тя ходеше на уроци по рисуване и математика; по български втория срок търсих учител по спешност, защото драматично изостанаха с материала в училище. Предвид “резачката” всяка година в Приложното мен ме беше страх да сложим всички яйца в тази кошница…

# 757
Та на въпроса: вашите деца ходиха ли на школи по БЕЛ и МАТ за всеки случай..ако случайно пък не я приемат с рисуване, ще е голяма драма..

Моята не е ходила. Аз й помагах да изкласи с тези предмети. При нея нямаше план Б, бяхме заложили всичко на рисуването и щеше да доста драматично, ако не я бяха приели никъде. За щастие успя да изпълни първото си желание.

Чипоноска, НУИИ обикновено сменят единия предмет в следобедната смяна на първия ден.

dete2, винаги стискаме палци за всички форумски деца. Hug

И ние бяхме така - всичко заложихме на рисуването, не сме я мъчили с друго. При нея просто е абсолютно еднозначно и не сме имали колебания. Макар че тя изкара нелоши оценки на матурите, но не днес кандидатствали с тях. Тя си искаше приложното и е много щастлива там сега.
Стискаме палци на всички деца!

# 758
I♥M♥V♥ Поздравявам ви за волята и куража да се справяте сама с тази пубертетска стихия. Младежите са в състояние да действат изключително разрушително на нервната система на родителите си, а ние въпреки това да страдаме за техните неволи повече и от тях самите.
Когато излезе резултата от НУИИ на дъщеря ми преди две години, не просто плаках, ами така не съм ревала през живота ми. За щастие нещата бързо се обърнаха на 180 градуса и в крайна сметка финиширахме успешно в приложното (а преди това беше приета и фотография, което беше доста успокоително за мен към онзи момент, защото имаше и сигурен резервен вариант).

Много ме учуди това изказване за обаждания към деца с 3,5, тъй като тук поне никой не е споделял такава информация, но реших, че дамата просто познава някой лично, защото тук все пак не се отчитат всички майки на седмокласници. Но все пак ми звучи чак нереалистично, защото това вече е доста назад в списъка.
Но имайки предвид, че огромна част от децата, които са приети в художествената и приложното са кандидатствали и най-вероятно са били приети също и във фотографското, не е чудно, че се освобождават много места там и стигат доста назад в списъка. А сигурно има и много, които предпочитат монското си класиране.

# 759
Аз мога само да потвърдя, че на мен ми звъняха от Фотографското, а дъщеря ми имаше 4,25 или 4,30... За миналата година става въпрос.

# 760
  • София
И аз ревах като магаре, като ми се обади, че се е паднала срещу дупка на цилиндъра и нищо не е направила.😂И ние нямахме резервен вариант, резултатите от НВО не бяха хич блестящи. Ама съдбата си знае работата, получи много добра оценка и 5 години имах едно щастливо дете. Пожелавам го на всички вас. 🍀

# 761

ходи на БЕЛ, ММ го готвеше на МАт, ходеше и на рисуване. Беше безкрайно, нечовешки зает. Но Изкара много висок бал НВО и по мат и по бел, достатъчен за най-елитна гимназия в града.  Изкара и оценка по рисуване достатъчна за там, където искаше по МК на първо класиране. Трябваше да реши какво избира, при пълен набор от възможности, както и много ми се искаше да стане. Да не е притиснат в избора. Избра МК .

# 762
Привет. Излезе Първо класиране в Приложното. Отваряйте да гледате, макар че то напълно съвпада с таблицата на дамата, която я беше направила.

# 763
Оооо, чакаме добрите новини, момичета! Стискам палци.

# 764
Привет. Излезе Първо класиране в Приложното. Отваряйте да гледате, макар че то напълно съвпада с таблицата на дамата, която я беше направила.

Те да не са ползвали моята таблица, да свършат работата по-бързо, та да изкарат класирането по-рано. 🤣🤣🤣

Честито на всички приети! Да се надяваме, че децата под чертата също скоро ще бъдат зарадвани.

Общи условия

Активация на акаунт