Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 48 539
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 930
Ехааа,  Kenarova, Venelina честито!
Страхотни новини споделяте!

Не се и съмнявам и че следващите в списъка към НПГПФ скоро ще се включат с добри новини!

НГПИ може и да качат, но не е сигурно. При художествената е лесно, защото просто трябва да поканят следващите в списъка според свободните места, които са им останали. В приложното имат да съставят класиране за 8 специалности.

Благодаря много за подкрепата и информацията, която намерих тук.
Радостта ни е неописуема!
Още едно полезно съобщение: ние ще освободим едно място за трето класиране в НГПИ, защото се записахме там след първото. Сега ще изтеглим документите и някой друг ще се зарадва.
Здравейте, за коя специалност?

# 931
  • Варна
Записахме я в НУИ. Благодаря на всички за коментарите. В крайна сметка направихме, каквото искаше детето, а бъдещето ще покаже кой е бил прав.

# 932
Записахме я в НУИ. Благодаря на всички за коментарите. В крайна сметка направихме, каквото искаше детето, а бъдещето ще покаже кой е бил прав.

Честито! Сигурна съм, че щом детето следва сърцето си, изборът ще се окаже правилен! Hug

# 933
  • София
Ехааа,  Kenarova, Venelina честито!
Страхотни новини споделяте!

Не се и съмнявам и че следващите в списъка към НПГПФ скоро ще се включат с добри новини!

НГПИ може и да качат, но не е сигурно. При художествената е лесно, защото просто трябва да поканят следващите в списъка според свободните места, които са им останали. В приложното имат да съставят класиране за 8 специалности.

Благодаря много за подкрепата и информацията, която намерих тук.
Радостта ни е неописуема!
Още едно полезно съобщение: ние ще освободим едно място за трето класиране в НГПИ, защото се записахме там след първото. Сега ще изтеглим документите и някой друг ще се зарадва.
Здравейте, за коя специалност?

На първо класиране беше приета и записана в Дърворезба, но подадохме заявление за 2-ро класиране Моден дизайн, което беше първото й желание и с оценка 4.20 има всички шансове. Така че ако се потвърди, че са я класирали в Модния, там ще освободим мястото.

# 934
Радвам се да прочета добри новини в темата, за класирани, за записани – честито на Venelina, на Kenarova, на Despina!
Тъй като няколко човека попитаха и споменаха за „Райнов”, ще се самоцитирам отново:
... От изминалите 3 години там мога да кажа, че при тях специалните предмети вървят в 2 групи – както ръчно рисуване, скулптура, живопис, анимация и т.н., така и компютърни за обработка на изображения, шрифтове, на страницата на училището гледам, че и филмчета правят, сега на практиката учат фотография. Рисува се доста...
И ще добавя някои неща. Някой спомена за рисуване на модел – и това правят, тази година им бяха осигурили условия за рисуване на човешко тяло от жив модел.
Иначе като цяло училището е малко, учителите имат подход към деца с арт-наклонности, но едновременно с това си и държат на предметите – и общообразователните, и специалните. Е, неминуемо си има някой и друг по-особен преподавател (сещам се за един пост на _re_ge по-назад из страниците, където, макар че тя имаше предвид съвсем друго училище в друг град, е казала много неща, които разпознах като истини и за нас). Аз лично, като родител, съм с приятни впечатления от преобладаващото грижовно отношение на ръководството и преподавателите към децата. Например, в края на всяка учебна година си правят труда да им „раздават бележниците” – за всеки правят разпечатка със срочните и годишните оценки от електронния дневник, с подписи на класен и директор и печат, и им ги раздават. В учебен ден ако учител отсъства, предупреждават ги навреме, напр. да отидат по-късно. И други… Преди 3 години аз също имах известни резерви към квартала, докато мъжът ми не каза „Квартал като квартал, и там хора живеят”, а аз си спомних как навремето и аз и пътувах от далечен квартал до мечтаното училище и смятам, че трябва да гледаме в глобален мащаб към града, в който живеем и възможностите, които предлага. Имам си и друг критерий – дали в училището има деца от други населени места (пътуващи ежедневно десетки километри или живеещи на квартира/общежитие) – ако няма, може да е стечение на други обстоятелства, но ако има – вероятно училището дава нещо по-специално и си струва. Е, за това училище отговорът е Да!/Да! – има такива деца. Учи се в една смяна, часовете започват в 9.00 (ако има нулев час, което е рядко – в 8.10 и няма по-рано от това). Часовете, според броя им, свършват по някое време следобед, няма ходене по тъмници през никой сезон. В началото на учебната година пращат по-големите ученици по пленери или посещения на галерии, като осмокласниците започват на спокойствие самички първите 1-2 седмици.

# 935
Ние сме приети по МОН-ско класиране в Национално средно училище "София", което е в Овча купел. Имате ли някаква информация за обучението в паралелка с Изобразително изкуство?
Иначе си чакаме за последващите класирания на Приложното и Фотографското...

# 936
Много Ви благодаря за изчерпателния отговор за "Райнов"! Преди малко се върнахме оттам и аз съм с много добри впечатления, а дъщеря ми започна да се замисля дали пък това не ѝ е късметът.

# 937
Много Ви благодаря за изчерпателния отговор за "Райнов"! Преди малко се върнахме оттам и аз съм с много добри впечатления, а дъщеря ми започна да се замисля дали пък това не ѝ е късметът.

Моята дъщеря беше там на уроци за известно време. С много добри впечатления сме от училището. Приеха я на първо класиране. Но се записа в приложните изкуства. Тя иска в НУИИ и само там, толкова беше пренавита, че на изпита е допуснала някакви грешки, които и тя не може да си ги обясни, на неща които е рисувала без грешка. Тя не иска да купи никакви специалности свързани с компютри.
Надявам се да е направила правилния избор. А аз все се надявам да има някакъв късмет и да я приемат в изящните на 3-то класиране, но едва ли.
Честито на всички дечица, които са приети!
Пожелавам успех на всички, които чакат следващи класиране.

# 938
  • Варна
Честито! Надявам се, че ще се чувства на място и щастлива точно колкото е моята дъщеря в това училище. Средата там е различна от навсякъде, особено класовете с художници са изключително спокойни по думи на учителите.
Коя специалност сте, изящни изкуства или рекламна графика?

# 939
Ние сме приети по МОН-ско класиране в Национално средно училище "София", което е в Овча купел. Имате ли някаква информация за обучението в паралелка с Изобразително изкуство?
Иначе си чакаме за последващите класирания на Приложното и Фотографското...
Училището е с по-различна организация в някои отношения, а това за някого може да се стори странно - напр. нямаха класни ръководители, така както сме свикнали навсякъде другаде, а там има учител - отговорник на целия випуск. Иначе рисуването е паралелката, която поддържат всяка година в гимназиален курс и тя е с традиции, докато другият профил (на другата/другите паралелки) го сменят почти всяка година - въртят природни науки, икономическо развитие (не знам дали имаше и още нещо). Доколкото съм запозната, в прогимназията има учителка по рисуване, която е много изискваща и държи на предмета си, но не знам дали в гимназиалните класове учителите са същите.

# 940
Благодаря на всички за положителната енергия, искрена подкрепа и добрина, които изпратихте на Викинга и на мен! Вече пътува към Полиграфията да се запише... аз плача от радост, а ръцете ми треперят от щастие!
Здраве, успех и попътен вятър на всички дечица!

# 941
Честито IMV! Явно сте получили ранно позвъняване! 😊 Изстраданите успехи са най-сладките.

# 942
Второ класиране в НГПИ излезе Simple Smile

# 943
Благодаря на всички за положителната енергия, искрена подкрепа и добрина, които изпратихте на Викинга и на мен! Вече пътува към Полиграфията да се запише... аз плача от радост, а ръцете ми треперят от щастие!
Здраве, успех и попътен вятър на всички дечица!
Коя специалност и колко ви беше оценката? Да знаем докъде са стигнали с обажданията?

# 944
Хайде, честито IMV! ❤️
Дали има тема за художници към МК, в която да се общува, да се обменя информация...?

Общи условия

Активация на акаунт